background img
banner
banner

Σε διαβούλευση το Νέο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER 2023-2027

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ ΥΠΑΙΘΡΟ» ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ενεργό βρίσκει τον δήμο Αιγιαλείας ο σχεδιασμός του νέου τοπικού προγράμματος LEADER 2023-2027 που διαχειρίζεται η ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. και το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση. Ως περιοχή με ορεινό όγκο και ως δήμος με πολύ μεγάλη έκταση, παρακολουθεί στενά τις δράσεις και βρίσκεται σε επαγρύπνηση ετοιμάζοντας μελέτες ώστε να τύχει χρηματοδοτήσεων για έργα και παρεμβάσεις.

Άλλωστε, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Ανάπτυξης Βασίλης Χριστόπουλος, έχει επανειλημμένως αναφέρει πως σκοπός είναι η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων ούτως ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες της περιοχής εμβέλειας του δήμου.

Ο κ. Χριστόπουλος συμμετείχε και στην εκδήλωση της ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε., που πραγματοποιήθηκε περασμένο το Σάββατο, στο 25ο Forum Ανάπτυξης 2022 για το Νέο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER 2023-2027, κάνοντας γνωστό πως ΄΄ξεκινούν οι διαβουλεύσεις με ΟΤΑ, φορείς και τοπικό πληθυσμό της Αχαΐας και ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί διαβούλευση και στην Αιγιάλεια΄΄.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «ΣχεδιάΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ μια ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ ΥΠΑΙΘΡΟ» και σε αυτή μίλησαν: Ηρώ Τσιμπρή, ΜΒΑ, Γεν. Διευθύντρια ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. – Συντονίστρια Τοπικού Προγράμματος CLLD LEADER, Δημήτρης Λιανός, Μεταλλ/γος Μηχ/κος, MSc / Mέλος της Ομάδας Τεχνικού Συμβούλου για την κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΓΠ 2023-2027 -Υπεύθυνος του Πυλώνα ΙΙ, Bίκυ Χωραφά, Οικονομολόγος, MSc/ Σύμβουλος αξιολόγησης CLLD LEADER (ΠΑΑ & ΕΠΑλΘ) της ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε., Nίκος Βώρος, Δρ. Χημικός Μηχ/κος / Σύμβουλος αξιολόγησης CLLD LEADER (ΠΑΑ & ΕΠΑλΘ) της ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. και Παναγιώτης Μπουτόπουλος, Γεωπόνος / Στέλεχος Ομάδας Τοπικής ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι το 25ο Forum Ανάπτυξης συνδιοργανώθηκε με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το Επιμελητήριο Αχαΐας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Νομού Αχαΐας (Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α.), τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας (Σ.Ε.Β.ΠΕ.Δ.Ε.) και την Patras IQ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr