background img
banner
banner

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου

ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΩΝ

Δεκτή τύποις, έγινε η αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου από την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που άσκησε κατά της ελληνικής κυβέρνησης για τον νόμο του υπουργείου Δικαιοσύνης που προωθεί διαδικασίες κλεισίματος πρωτοδικείων σε όλη τη χώρα, σε συνάρτηση με τηλεδίκες αλλά και την αντικατάσταση των φυσικών δικαστηρίων στη δικαιοσύνη με τηλεδικαστήρια και διαδικασίες που – σύμφωνα με τον Δ.Σ.Α. – παραβιάζουν την αρχή της δημοσιότητας στη δικαιοσύνη.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος, επισημαίνει: ΄΄Θα κληθούμε επίσημα να υποστηρίξουμε ως Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου το κατοχυρωμένο συνταγματικά δικαίωμα για δίκες με παρουσία διαδίκων και δικαστών στον φυσικό χώρο απονομής δικαιοσύνης, στα Δικαστήρια. Ο αγώνας μας για την σύννομη απονομή της δικαιοσύνης ενάντια στις απίστευτες και απαράδεκτες επινοήσεις του υπουργού Δικαιοσύνης και της κυβέρνησης, θα συνεχιστεί μέχρις εσχάτων΄΄.

Επιπλέον, ο κ. Μπέσκος δηλώνει υπερήφανος για τον Δικηγορικό Σύλλογο Αιγίου και τα μέλη του, καθώς δίνει για άλλη μία φορά το στίγμα του σε ευρωπαϊκό επίπεδο και τονίζει: ΄΄Θα δώσουμε με σθένος τον αγώνα μας όταν οριστεί η συζήτηση σε Ολομέλεια Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, για να εξαφανισθεί αυτό το νομοθετικό έκτρωμα της κυβέρνησης που παραβιάζει καταφανώς ανθρώπινα δικαιώματα και την ίδια την ύπαρξη της δικαιοσύνης΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr