background img
banner
banner

Στο 5o Διεθνές Συνέδριο Agribusiness Forum για την επισιτιστική ασφάλεια

ΟΙ Θ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ – Π. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Στο 5o Διεθνές Συνέδριο Agribusiness Forum με κεντρικό θέμα «Επισιτιστική ασφάλεια και επάρκεια σε περιόδους αβεβαιότητας», που πραγματοποιήθηκε 15 και 16 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος, με τον Εντεταλμένο σύμβουλο με αρμοδιότητες Προγραμματισμού, Μελετών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Αγροδιατροφής Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο και τον επιστημονικό συνεργάτη της ΠΔΕ, Φάνη Ζαχαράτο.

Στο συνέδριο κυριάρχησαν θέματα, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός της αγροδιατροφικής αλυσίδας για την παραγωγή και η επεξεργασία και διανομή αγροτικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Όπως τονίστηκε στις τοποθετήσεις των συνέδρων σε μία εποχή όπου η κλιματική αλλαγή, η αύξηση των τιμών των γεωργικών εισροών, το ενεργειακό κόστος, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ο στασιμοπληθωρισμός και η ρύπανση από την απόρριψη πλαστικών στους ωκεανούς, αποτελούν παράγοντες ανησυχίας ως προς την επισιτιστική ασφάλεια και επάρκεια των κοινωνιών.

Φορείς ωστόσο της ελληνικής αγοράς διαβεβαιώνουν για επάρκεια τροφίμων και ομαλή λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας με τα αρμόδια υπουργεία να λαμβάνουν σειρά μέτρων για την επισιτιστική ασφάλεια και την αποφυγή αθέμιτων εμπορικών πρακτικών. Το Agri Business Forum εστιάζει σε Ευρωπαϊκά θέματα (ΚΑΠ, Πράσινη Συμφωνία), στην Αgenda του ΟΗΕ για το 2030 , στην γυναικεία επιχειρηματικότητα, στον αγροτουρισμό, στην ψηφιακή γεωργία, στα εργαλεία ανάπτυξης και χρηματοδοτήσεων κ.ά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr