background img
banner
banner

Τοπικές οργανώσεις σε «ανοιχτή γραμμή» με τα κόμματα και τον πολίτη

ΕΝΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ… ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΛΠΗΣ

Με τη χώρα να βρίσκεται ατύπως σε μια μακρόσυρτη προεκλογική περίοδο, τα κόμματα σε επίπεδο Αιγιάλειας εντείνουν τη δράση τους μέσω των τοπικών κομματικών οργανώσεων, που βρίσκονται σε… ανοιχτή γραμμή με τις κεντρικές διοικήσεις, πυκνώνοντας παράλληλα τις επαφές με τους πολίτες.

Την ίδια ώρα, η «παρέλαση» ονομάτων για τα ψηφοδέλτια στον νομό Αχαΐας, συνεχίζεται, με μόνα σίγουρα, ως ώρας, αυτά των νυν βουλευτών. Καθώς τα σενάρια για τον χρόνο των εθνικών εκλογών έχουν φουντώσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα, τα κόμματα στέλνουν μηνύματα στα κομματικά ακροατήρια, συσπειρώνοντας τα μέλη τους και ανοίγοντας διάλογο με την κοινωνία έτσι ώστε να προσεγγίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους. Σε εξέλιξη είναι και ένα κύκλος συνεδριάσεων των κομματικών οργάνων, καθώς σταδιακά ξεδιπλώνεται η στρατηγική με την οποία θα κινηθούν άπαντες μέχρι την… ανοιξιάτικη (σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις) κάλπη.

Στρατηγική βέβαια που μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη φιλοσοφία κάθε μεγάλου κόμματος, ωστόσο έχει ως κοινό παρονομαστή τη στόχευση της εξουσίας. Η ακρίβεια, η ενέργεια, οι χειρισμοί κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, η βέβαιη για πολλούς άνοδος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. σε σύγκριση με τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, αναμένεται να καθορίσουν το πολιτικό σκηνικό και να διαδραματίσουν πρωταρχικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής κατάστασης της χώρας. Επιπλέον, τον δικό του ρόλο έρχεται να διαδραματίσει και ο τρόπος διεξαγωγής των εκλογών καθώς οι επόμενες κάλπες θα γίνουν με την απλή αναλογική και σε περίπτωση που δεν προκύψει κυβέρνηση θα ακολουθήσει και δεύτερη αναμέτρηση.

Περιοδείες και ενεργοποίηση περισσότερων μελών από τη ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Αιγιαλείας

Το σύνθημα με το οποίο η Νέα Δημοκρατία θα φτάσει στις κάλπες είναι «Το είπαμε, το κάναμε». Και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει από τους υπουργούς να ανταποκρίνονται σε αυτό και να μην υπάρχει κυβερνητικό κλιμάκιο το οποίο να πηγαίνει στην περιφέρεια και να μην συναντιέται με τα κομματικά στελέχη.

Σε επίπεδο Αιγιάλειας, η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Αιγιαλείας της Ν.Δ., βρίσκεται σε εγρήγορση, προγραμματίζοντας δράσεις για το επόμενο διάστημα. Ο πρόεδρός της, Βασίλης Σταθακάρος συμμετείχε στην πανελλαδική συνδιάσκεψη προέδρων Οργανώσεων του κόμματος πριν από δεκαπέντε ημέρες, παρουσία και του προέδρου του κόμματος. Όπως είπε στo protionline.gr ο κ. Σταθακάρος, ΄΄ήταν μία εποικοδομητική συνάντηση με χρήσιμες τοποθετήσεις από τον Πρωθυπουργό και όλο το υπουργικό συμβούλιο όπου μας ενημέρωσαν για το μεγάλο έργο της κυβέρνησης, τις τρέχουσες εξελίξεις και τους χειρισμούς της σε θέματα εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής. Είναι γνωστό ότι έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο, η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών θα ανακοινωθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και βέβαια και από αυτό φαίνεται πως ό,τι λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το τηρεί. Δηλαδή είχε πει πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και έτσι θα γίνει, διαψεύδοντας όλους αυτούς που αμφέβαλαν΄΄.

Ως προς τη δράση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης το επόμενο διάστημα, ο πρόεδρός της, επισήμανε: ΄΄Έχει τελειώσει ο πρώτος κύκλος επικοινωνίας με όλη την Αιγιάλεια, θα ανοίξουμε άλλο κύκλο με στελέχη και πολίτες. Θα πραγματοποιήσουμε περιοδείες σε όσο περισσότερες περιοχές μπορούμε να δώσουμε το στίγμα μας, με στόχο να φτάσουμε και στο τελευταίο χωριό ώστε να προβάλουμε το κυβερνητικό έργο και να ενημερώσουμε τον κόσμο τι έχει κάνει η κυβέρνηση. Επιπλέον, θα γίνουν και επισκέψεις ανώτατων κυβερνητικών στελεχών για προβολή του κυβερνητικού έργου ενώ και εμείς σαν Δημοτική Τοπική Οργάνωση προγραμματίζουμε εκδηλώσεις΄΄. Ήδη, το ενδιαφέρον των στελεχών του κόμματος σε τοπικό επίπεδο είναι έκδηλο, καθώς πυκνώνουν οι επισκέψεις στα γραφεία της ΔΗΜ.Τ.Ο. που ζητούν ενημέρωση για το ποια «γραμμή» θα ακολουθηθεί, ενώ σκοπός είναι η ενεργοποίηση όλο και περισσότερων μελών ώστε να υπάρξει παραγωγική συσπείρωση στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ανεβάζει ταχύτητες ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Την ίδια στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., στον δρόμο προς τις επόμενες κάλπες, η κομματική μηχανή ανεβάζει ταχύτητες. Τα στελέχη εστιάζουν εκ νέου στην ανάγκη «πολιτικής αλλαγής» και στον στόχο της προοδευτικής διακυβέρνησης. Το επόμενο διάστημα η Κουμουνδούρου σκοπεύει να δώσει ακόμα περισσότερο βάρος στο… τερέν της οικονομίας, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για το κύμα ακρίβειας που σαρώνει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. H κυβέρνηση «τροφοδοτεί την αισχροκέρδεια αντί να προστατεύσει τους πολίτες» είναι το μήνυμα που εκπέμπει η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ σφοδρή κριτική ασκείται στους χειρισμούς που γίνονται στο ενεργειακό πεδίο.

Ερωτηθείς από τo protionline.gr ο Άκης Μουρίκης, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αχαΐας, ανέφερε: ΄΄Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ομάδας Μελών ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό επίπεδο, η οποία στέφθηκε με επιτυχία. Αυτό που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, είναι ότι τα μέλη μας πλέον είναι τετραπλάσια στην πόλη του Αιγίου. Αυτό συνέβη, λίγο – πολύ και σε όλη την Αιγιάλεια, και στην Ομάδα Μελών Διακοπτού και στην Ομάδα Μελών Ακράτας. Ο τετραπλασιασμός των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιγιάλεια είναι γεγονός και αυτό, μας κάνει χαρούμενους. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ο έντυπος δημοσιογραφικός λόγος, προβάλλουν κατά πλειοψηφία το κυβερνητικό έργο και όσοι βγαίνουν στην τηλεόραση, στα ραδιόφωνα, “υμνούν” την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Εμείς όμως, είμαστε η “τηλεόραση του λαού”. Οι συνομιλίες μας πρόσωπο με πρόσωπο, θα γίνονται η απόλυτη διαφήμιση που θα υπερισχύσει από κάθε άλλο κατευθυνόμενο μέσο. Κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό θα κάνει στο εξής, γι’ αυτό και έχουμε ξεκινήσει γενικές συνελεύσεις και τις διάφορες συγκεντρώσεις. Προχθές ήμασταν στην πρωτεύουσα του νομού, όπου είχε έρθει ο πρώην υπουργός Αλέξης Χαρίτσης και ο αναπληρωτής γραμματέας του κόμματος Γιώργος Βασιλειάδης και μιλήσαμε για τα έξι βασικά σημεία, το πλάνο της επόμενης ημέρας από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας΄΄.

Παράλληλα, ο κ. Μουρίκης, σημείωσε: ΄΄Η κοινωνία αυτή την στιγμή έχει κυριολεκτικά καταρρεύσει. Είμαστε στη χειρότερη φάση από ποτέ άλλοτε και οικονομικά αλλά και ηθικά. Και αυτό, είναι το πιο μεγάλο πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, γιατί ηθικά η κοινωνία έχει κυριολεκτικά καταρρεύσει με αυτή την κυβέρνηση και όλα όσα υφίσταται ο Έλληνας πολίτης. Το κράτος στερείται δικαίου, είναι το κράτος που δημιούργησε ο Μητσοτάκης και που δεν έχει καμία σχέση με την παραδοσιακή δεξιά την οποία γνωρίζαμε. Η φιγούρα του πρωθυπουργού είναι μία μαριονέτα που κινούν 5-6 εταιρείες τεράστιων συμφερόντων. Το οικονομικό αδιέξοδο και ο πληθωρισμός, η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις σε όλα τα προϊόντα, είναι ένα δημιούργημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και ο κόσμος, δεν αντέχει άλλο αυτό που βιώνει. Όλες οι χώρες του κόσμου έχουν ενισχύσει το σύστημα υγείας με αφορμή τον κορωνοϊό, η χώρα μας δείχνει την απόλυτη απαξίωση σε αυτό τον τομέα. Η κυβέρνηση λειτουργεί ως μία συμμορία η οποία “πηδάει” από το ένα σκάνδαλο στο άλλο. Κάθε μέρα ξεσπάει στην κοινωνία ένα ακόμα σκάνδαλο με αυτή την κυβέρνηση. Και όπως είπε ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος, το μόνο σίγουρο για φέτος είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει το πρωτάθλημα. Τα συμφέροντα που παίζονται είναι τεράστια, κάθε ημέρα που περνάει “παίζεται” στο… κοινωνικό χρηματιστήριο ένα εκατομμύριο ευρώ, με αυτά τα λεφτά που “τρώνε”, είναι λογικό να καθυστερήσουν και να τρενάρουν τις εκλογές όσο γίνεται πιο πολύ΄΄.

Σε ό,τι αφορά το ψηφοδέλτιο του κόμματος, ανέφερε: ΄΄Η διαδικασία για τα ονόματα των ψηφοδελτίων έχει γίνει εδώ και μερικούς μήνες και έχουν κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες έχουν φτάσει στην Επιτροπή Ψηφοδελτίων. Πρόκειται να ανακοινωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα΄΄.

Σε εκλογική ετοιμότητα και σε επαφή με τον άνθρωπο, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

Την ίδια στιγμή, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου αναμένονται οι πρώτες επίσημες υποψηφιότητες από πλευράς του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σε ό,τι αφορά τις επερχόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές του 2023, με τη Συντονιστική Επιτροπή Αιγιαλείας ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, έχοντας ήδη παρουσιάσει πλούσια δράση, η οποία επικεντρώνεται, ως ώρας, στις επαφές με διάφορους επαγγελματικούς κλάδους και με την καταγραφή των προβλημάτων ανά τομέα.

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στo protionline.gr ο γραμματέας της Επιτροπής Γιώργος Γεωργόπουλος, ΄΄έχουμε ξεκινήσει τις διάφορες συγκεντρώσεις στους πρώην Καποδιστριακούς δήμους μας από τα τέλη Αυγούστου. Μιλάμε για συναντήσεις λαϊκές, καθώς ερχόμαστε σε άμεση επαφή με ανθρώπους, με τον απλό κόσμο και σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχουμε αποκομίσει είναι ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για το Κίνημα. Ήρθαμε σε επαφή με τον αγροτικό κόσμο και τους παραγωγούς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν καθημερινά έναν άνισο αγώνα κατά της ακρίβειας και των ανατιμήσεων όλων των αγαθών. Το αντικείμενο της συζήτησής μας μαζί τους, ήταν η οικονομική αστάθεια που επικρατεί σε κάθε νοικοκυριό και το πώς μπορούν να καλυτερέψουν τα πράγματα. Ο κόσμος χρειάζεται πραγματική στήριξη και κατανόηση, κάτι που εμείς, σαν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. σαφώς και μπορούμε να το εξασφαλίζουμε. Επίσης, πολύ πρόσφατα επισκεφθήκαμε όλους τους υγειονομικούς φορείς της Αιγιάλειας. Πραγματοποιήσαμε επισκέψεις στο Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας και στα κατά τόπους Κέντρα Υγείας και βεβαίως, θα κινητοποιηθούμε ακόμα πιο εντατικά, προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να συνομιλήσουμε με κάθε κλάδο που στηρίζει την οικονομία της τοπικής πραγματικότητας΄΄.

Ως προς τη δράση της Επιτροπής το επόμενο διάστημα, ο κ. Γεωργόπουλος επισήμανε: ΄΄Πρόκειται να γίνει μία εκδήλωση, η οποία θα έχει τον χαρακτήρα της κεντρικής εκδήλωσης, όπου εκεί θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε ακόμα πιο πολύ κόσμο. Θα υπάρξουν επαφές με φορείς, παράγοντες, σωματεία και συνδικαλιστές, ενώ θα έρθουμε σε επαφή και με σχολεία και εκπρόσωπους από τον χώρο της εκπαίδευσης΄΄.

Τέλος, ως προς το ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Αχαΐα, είπε: ΄΄Σαφώς, γίνεται και η προετοιμασία για κάθε περίπτωση, ετοιμάζουμε τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές που θα διεξαχθούν την άνοιξη (ή όποτε γίνουν…) και οργανώνουμε όσο καλύτερα γίνεται την κάθε λεπτομέρεια. Σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις. Εισηγήσεις από τοπικές επιτροπές σχετικά με συγκεκριμένα πρόσωπα, δεν γίνονται. Η διαδικασία που ακολουθείται, είναι αυτή της αυτοπρότασης. Ήδη υπάρχουν υποψηφιότητες και αυτές, έχουν συζητηθεί σε νομαρχιακό επίπεδο. Το επόμενο βήμα είναι να γίνουν και σε κεντρικό επίπεδο, με τον έλεγχο από την Επιτροπή Ψηφοδελτίων, οπότε και θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις’’.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr