background img
banner
banner

Το έργο της αποχέτευσης θα «διώξει» τα νερά της βροχής

ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ

Με… σίγουρο βηματισμό προχωρά το έργο «Αποχέτευση οδού Κορίνθου Πόλης Αιγίου» που εκτελείται από την εταιρεία ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. υπό την επίβλεψη της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας.
Εκτός από τον σκοπό του, το έργο θα δώσει λύσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση της οδού Κλεισούρας που επί σειρά ετών πλημμυρίζει σε κάθε βροχόπτωση.

Ως γνωστόν, η οδός που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει αυξημένη κίνηση λόγω του Κέντρου Υγείας Αιγίου και των υπηρεσιών του πρώην ΙΚΑ, των ιδρυμάτων της Ιεράς Μητρόπολης «Άγιος Χαράλαμπος» και «Αγγελουδάκια» και του 1ου ΓΕΛ, γίνεται απροσπέλαστη κάθε φορά που βρέχει καθώς πλημμυρίζει σε όλο το μήκος και πλάτος της.

Η κατάσταση δημιουργεί προβλήματα ιδίως στη μετακίνηση των μαθητών του Λυκείου, με τη διεύθυνση του σχολείου και τον σύλλογο γονέων επανειλημμένως να έχουν ζητήσει να δοθεί λύση.

Επέκταση ως το ΕΚΑΜΕ αλλά και στην Κοσμά Αιτωλού

Η επέκταση της αποχέτευσης και στον εν λόγω κάθετο δρόμο της οδού Κορίνθου, έχει γίνει σαφές πως θα αντιμετωπίσει και το πρόβλημα πλημμύρας της οδού αφού θα δοθεί δίοδος για την έξοδο των όμβριων υδάτων.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο τα συνεργεία έσκαψαν στην εν λόγω οδό και τα έργα σε αυτή θα συνεχιστούν και το επόμενο, προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα με τους μαθητές που πηγαινοέρχονται. Το νεότερο στοιχείο είναι ότι με αίτημα της ΔΕΥΑΑ, το έργο, ενώ αρχικά επρόκειτο να επεκταθεί ως το ύψος του 1ου Λυκείου, τώρα θα φτάσει για να καλύπτει και το νέο κτίριο του ΕΚΑΜΕ που βρίσκεται αμέσως μετά.

Επιπλέον, θα προχωρήσει με στροφή και στον νέο δρόμο που έχει διανοιχθεί ακριβώς απέναντι, την οδό Κοσμά Αιτωλού για περίπου 200 μέτρα, καλύπτοντας και αυτό το κομμάτι, μολονότι δεν περιλαμβανόταν στο σχέδιο.

Έχουν παραγγελθεί δύο επιπλέον αντλίες

Παράλληλα, η ΔΕΥΑΑ έχει μεριμνήσει έτσι ώστε στο ύψος του 1ου Λυκείου να γίνει εκσυγχρονισμός του μικρού αντλιοστασίου που ήδη υπάρχει, να τοποθετηθούν δηλαδή δύο μεγαλύτερες αντλίες, ώστε να πιάνουν και τις αιχμές των όμβριων.

Βασική προϋπόθεση βέβαια για να αποδώσει στο μέγιστο, είναι να σταματήσει η ρίψη απορριμμάτων ειδικά στο ύψος του σχολείου, καθώς και με τα σημερινά δεδομένα, η σχάρα έχει… φράξει από απορρίμματα, οπότε είναι λογικό να μην βρίσκουν διέξοδο τα νερά της βροχής και να λιμνάζουν.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr