background img
banner
banner

Το Ελεγκτικό Συνέδριο… γύρισε πίσω τη σύμβαση για τον Ηλεκτροφωτισμό

ΖΗΤΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Με παρατηρήσεις επέστρεψε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το περιεχόμενο της σύμβαση της υπηρεσίας «Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων με εξοικονόμηση ενέργειας στον δήμο Αιγιαλείας», καθώς στον προσυμβατικό έλεγχο βρέθηκαν εκκρεμότητες. Ζητά έτσι από τον δήμο Αιγιαλείας, συμπληρωματικά στοιχεία, επεξηγήσεις και συμμόρφωση με τις υποδείξεις της Νομικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισηγήτρια έχει προβεί σε παρατηρήσεις σε πέντε σημεία, με βάση τις αναφορές της Νομικής Υπηρεσίας του δήμου, εστιάζοντας στις εκκρεμότητες ως προς τον τρόπο υπολογισμού της αμοιβής του αναδόχου. Ρωτάει δε αν έχει γίνει επικαιροποίηση της μελέτης με τις αλλαγές της λάμπας led και όχι της πυρακτώσεως, ενώ ζητά αποσαφήνιση για το εάν ο υπολογισμός του κόστους έχει γίνει με βάση την πραγματική εξοικονόμηση ενέργειας που θα προκύπτει από συγκεκριμένους πίνακες και όχι την εκτίμηση του 70% που είναι η τεκμαρτή ενέργεια.

Η αντιπολίτευση είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το δημοτικό ταμείο

Η όλη εξέλιξη έρχεται να ανατρέψει το πλάνο για δημοτικά τέλη και προϋπολογισμό για το νέο έτος, αφού το σχέδιο περιλαμβάνει τα νέα δεδομένα της ενεργειακής αναβάθμισης, με τη δημοτική αρχή να μιλά τότε για εξοικονόμηση ενέργειας και την αντιπολίτευση να υποστηρίζει ότι ακόμη κι αν προχωρούσε η σύμβαση, δεν θα ήταν εφικτό να τεθεί σε λειτουργία μέσα στο 2023. Ούτως ή άλλως, το έργο, που είχε εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή, είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, ζητώντας συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και κάνοντας λόγο για οικονομική αποζύμηση δημοτικών ταμείων σε όσους δήμους ανά την Ελλάδα υιοθέτησαν τις προτάσεις εταιρειών. Μάλιστα, η Βάσω Ψυχράμη είχε κάνει λόγο για καταστροφή του δημοτικού ταμείου για την επόμενη 12ετία, με την επιβάρυνση των 11.313.124,34 €. Υπενθυμίζεται ότι προσωρινός μειοδότης της υπηρεσίας, έχει αναδειχθεί ο οικονομικός φορέας Ένωση Εταιρειών «GLOBILED Μ.ΕΠΕ – CHIOS ENERGY SMART APPLICATIONS».

Θα χρειαστεί αναδιαμόρφωση και εκ νέου αποστολή εντός 15 ημερών,για προσυμβατικό έλεγχο

Η… επιστροφή της σύμβασης πάντως από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ανατρέπει, για την ώρα, τα σχέδια της δημοτικής αρχής. Πρακτικά, σημαίνει ότι σε διάστημα δεκαπέντε ημερών, ο δήμος πρέπει να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που στηρίζονται στις παρατηρήσεις της Νομικής Υπηρεσίας του δήμου, αναδιαμορφώνοντας τη σύμβαση.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr