background img
banner
banner

Άλλο Μολδαβίας κι άλλο πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Θέλει να ησυχάσει και να κοιτάξει την καλλιέργεια και τη σωτηρία της ψυχής του, αλλά δεν τον αφήνουν! Ο λόγος για τον Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο, ο οποίος ξαναβγαίνει με… το όπλο στο χέρι, αυτή τη φορά, στοχεύοντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Αφορμήν για να γράψει τα «καυστικά» σχόλιά του, στάθηκε ένα πρόσφατο δημοσίευμα από την ιστοσελίδα «Χώρα του αχωρήτου» με τον τίτλο «Καλπάζει η ψευδοένωσις», το οποίο επισφραγίζεται και τελειώνει με την πρότασ: «Ο Αμβρόσιος υποδέχθηκε εγκάρδια τον παπικό «ιδιοκτήτη» παρουσία Ιερέων από τις Μολδαβικές κοινότητες». Όπως τονίζει ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, ΄΄όσοι θα αναγνώσουν με προχειρότητα το κείμενον αυτό κινδυνεύουν να μπερδέψουν τα ονόματα του υποσημειουμένου Μητροπολίτου πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου και του Μολδαβού Επισκόπου Αμβροσίου (Ambrozie Munteanu), γεγονός, το οποίον θα έδιδε μεγάλην χαράν εις τον αγαπητόν μας Καθηγητήν Θεολόγον κ. Παναγιώτην Σημάτην, τον αποτειχισθέντα κάτοικον του Αιγίου, ο οποίος με έχει κατηγορήσει ως Φιλοπαπικόν και ως Προδότην της Ορθοδοξίας! Τον ασθενούντα σήμερον, διά τον οποίον προσευχόμεθα και εις τον οποίον εκ βάθους καρδίας ευχόμεθα πλήρη και ταχείαν ανάρρωσιν! Το δημοσίευμα, λοιπόν, μου δίδει την ευκαιρίαν να ξεκαθαρίσω και το πρόβλημα αυτό, ώστε να φύγω από την παρούσαν πρόσκαιρον ζωήν έχοντας ξεκαθαρίσει την θέσιν μου: καταδικάζω τον οικουμενισμόν!΄΄.

Και συνεχίζει σε άλλο σημείο της δημοσίευσής του, ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας: ΄΄Θεωρώ, λοιπόν, ότι στις ημέρες μας η αγία Ορθοδοξία μας όλο και περισσότερο ΠΡΟΔΙΔΕΤΑΙ με ΠΡΩΤΟΝ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΝ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΝ. Ώστε ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΝ κ. κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΝ και τους Συνεργάτες Του΄΄.

Επίσης, τονίζω: ΄΄Καταδικάζω άνευ τινός ενδοιασμού τις συχνά επαναλαμβανόμενες πράξεις της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ της αμωμήτου ημών Πίστεως από τον Παναγιώτατον Οικουμενικόν Πατριάρχην κ.κ. Βαρθολομαίον και τους συν αυτώ, όπως του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, του Σεβ. Μητροπολίτου Μολδαβίας κ. Αμβροσίου (Ambrozie Munteanu) και οιωνδήποτε άλλων!΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr