background img
banner
banner

Έσπασαν τα… κοντέρ σε κέφι και συμμετοχή!

ΜΕ ΑΦΘΟΝΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ – ΦΑΓΗΤΑ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΧΟΡΟ Η 6η ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Το «κάθε χρόνο και καλύτερα» ισχύει στην περίπτωση της «Γιορτής Τσίπουρου» στην Παρασκευή, καθώς η φετινή εκδήλωση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, τόσο από άποψη οργάνωσης και κεφιού, όσο και σε ό,τι αφορά την προσέλευση του κόσμου! Ο διοργανωτής Φιλοπροοδευτικός Μορφωτικός Σύλλογος Παρασκευής κατάφερε να προσελκύσει στο ορεινό χωριό, κάπου 1.300 άτομα, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, μη απέχοντας και πολύ από τον στόχο του να μετατραπεί σε «Γιορτή Τσίπουρου Αιγιαλείας»!

Από τα 1,300 άτομα, περίπου 1000 έμειναν για τσίπουρο και φαγητό, στην εκδήλωση που ξεκίνησε στις 12:30 το μεσημέρι, με μία μικρή καθυστέρηση λόγω ασθενούς βροχής και ολοκληρώθηκε στις 7:30 το βράδυ!

Το πρόγραμμα περιελάμβανε μουσική και χορό και τα δύο χορευτικά συγκροτήματα των συλλόγων «Πολιτιστικός Σύλλογος Τέμενης ΄΄Η Ένωση΄΄» με 21 χορευτές και «Χορευτικός Όμιλος Αιγίου» με 30 περίπου άτομα. Σουβλάκι, κοντοσούβλι, γκιούλμπασι, σαλάτες, πίτες, άφθονο κρασί και τσίπουρο, τιμήθηκαν δεόντως. Συνολικά καταναλώθηκαν 130 λίτρα τσίπουρο, το οποίο προσφέρθηκε εντελώς δωρεάν!

Μεγάλη ικανοποίηση από τον διοργανωτή Φιλοπροοδευτικό Σύλλογο Παρασκευής

Μιλώντας στο protionline.gr, ο πρόεδρος του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Παρασκευής Φάνης Λαπαναΐτης, ανέφερε: “Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους τους φίλους που στηρίζουν έμπρακτα την μεγάλη γιορτή που διοργανώνουμε. Ο κόσμος έδωσε ένα βροντερό “παρών” και έδειξε για ακόμα μία χρονιά, ότι είναι πάντα κοντά σε τέτοιες ανάλογες προσπάθειες. Να ευχαριστήσουμε πολύ τους χορηγούς και τους εθελοντές μας για την στήριξή τους και την προτίμησή τους. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ για την παραχώρηση του πούλμαν από την τοπική εταιρεία και τους ανθρώπους του κέτερινγκ που ετοίμασαν όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα. Ο καιρός τελικά αποδείχθηκε “σύμμαχός” μας και σε αυτή την προσπάθεια και υποσχόμαστε ότι του χρόνου τέτοια εποχή, η επόμενη γιορτή θα είναι ακόμα πιο επιτυχημένη!”.

 

Επίσης, ο γραμματέας του Συλλόγου Γιάννης Κραουνάκης, σημείωσε: ΄΄Χαίρομαι που για μια ακόμη φορά ικανοποιήσαμε τόσο κόσμο, εμείς μια χούφτα άνθρωποι, ένα ξεχασμένο πριν μερικά χρόνια χωριουδάκι. Νιώθω περήφανος για την παρουσία στο χωριό, βουλευτών, αντιπεριφεριαρχών, αντιδημάρχων, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων στους οποίους μεταφέρουμε τα προβλήματά μας και βοηθάμε στην επίλυσή τους. Με συγκινεί όμως η αγωνία και η προσπάθεια των εθελοντών μας για τη επιτυχία της Γιορτής. Την σημερινή εμπειρία δεν θα την ξεχάσω, από την πλήρη απογοήτευση στις 8 το πρωί, όταν η βροχή συνέχιζε να πέφτει, στην αποφασιστικότητα στις 9, όταν ξεκινήσαμε να στήνουμε, στην αισιοδοξία στις 11, όταν βγήκε η πρώτη αχτίδα ήλιου και στο χαμόγελο της επιτυχίας στις 7 το βράδυ, όταν όλα τελείωσαν καλά! Και του χρόνου καλύτερα!΄΄.

Ποιοι παρέστησαν

Στη Γιορτή, μεταξύ άλλων, παρέστησαν: ο βουλευτής Αχαΐας Άγγελος Τσιγκρής, ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φιλίας, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Χρήστος Μητρογιώργος, η Καθηγήτρια Ακτινοδιαγνωστικής Ιατρικής Κατερίνα Σολωμού, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Μαρία Γιδά, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, Βασίλης Χριστόπουλος και Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλους, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Γούτος, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βάσω Ψυχράμη, ο πρώην δήμαρχος Αιγιαλείας Στάθης Θεοδωρακόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Κυριακόπουλος και ο αντιπρόεδρος της Π.Ε.Σ. Νίκος Μιχαλόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr