background img
banner
banner

ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ: Χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο ανωμάλου δρόμου!

Στο Πανελλήνιο Κύπελο ανωμάλου δρόμου που έγινε χθες στην Πύλη Τρικάλων, άλλη μια φορά η ομάδα του Αθηνόδωρου ανέβηκε στο βάθρο των νικητών στα 4000μ της κατηγορίας Κ18. Συγκεκριμένα, στην ομαδική βαθμολογία του αγωνίσματος ο Ανδρέας Γεωργίου, ο Φώτης Θεοδωρακόπουλος και ο Νίκος Νικολακόπουλος κέρδισαν το χάλκινο μετάλλιο.

Την καλύτερη ατομική διάκριση είχε ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ που με επίδοση 33:14,πήρε την 7η θέση στα 10000μ της μεγάλης κατηγορίας. Στα 6000μ της κατηγορίας Κ23 αγωνίστηκε ο Πολυχρόνης Ιατρόπουλος που με επίδοση 22.33.19 πήρε την 27η θέση, ενώ η Ευγενία Βαρβία αγωνίστηκε στα 2000μ της κατηγορίας Κ16 και με επίδοση 7.17.82 πήρε την 35η θέση μεταξυ 93 αθλητριών. Την αποστολή συνόδευσαν ο προπονητής του συλλόγου Νίκος Τσιοφύλας και εκ μέρους της διοίκησης ο Νεκτάριος Αργυριάδης.

Και εφέτος στην Εθνική ομάδα ο Ανδρέας Μπαχός

Η Επιτροπή Υψηλού Αθλητισμού του ΣΕΓΑΣ συζήτησε για τα ονόματα των αθλητών και αθλητριών που θα ενταχθούν στις κατηγορίες σχεδιασμού του 2023. Η πρόταση της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού, που θα πάει προς έγκριση στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο, περιλαμβάνει 70 αθλητές και αθλήτριες στην κατηγορία Στήριξης και 51 στην Προεθνική Κ23.
Με βάση τα νέα κριτήρια ένταξης στις κατηγορίες σχεδιασμού οι αθλητές και αθλήτριες που πέτυχαν τα κριτήρια συμμετοχής (όχι όσοι έλαβαν πρόσκληση) για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εντάσσονται αυτόματα στην τρίτη κατηγορία, ενώ στην κατηγορία στήριξης μπαίνουν όσοι ήταν στην πρώτη 100άδα των αγωνισμάτων τους στο Ευρωπαϊκό Ranking.
Θυμίζουμε πως οι νικητές σε ατομικά αγωνίσματα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών, που δεν πληρούν τα κριτήρια για ένταξη σε κάποια από τις κατηγορίες, θα λάβουν ως πριμ ενίσχυσης το ποσό των 1.000 ευρώ.
Ανάμεσα στους προτεινόμενους αθλητές βρίσκονται ο νεαρός βαδιστής του Αθηνόδωρου Αιγίου Ανδρέας Μπαχός και η σπρίντερ της Ολυμπιάδας Δέσποινα Μουρτά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr