background img
banner
banner

Ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση του διυλιστηρίου στον Σελινούντα ο Πέτσας

ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Ανάμεσα στα έργα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την Αχαΐα και ανέλυσαν οι υπουργοί του σήμερα το πρωί σε συνέντευξη Τύπου στην Πάτρα, είναι και το εμβληματικό έργο για την Αιγιάλεια, το διυλιστήριο νερού στον ποταμό Σελινούντα.

Δια στόματος αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, ανακοινώθηκε ότι το έργο των 24 εκ. ευρώ θα ενταχθεί προς χρηματοδότηση άμεσα, κάτι που είχε υποσχεθεί ο υπουργός και στην βουλευτή Ν.Δ. ΑχαΐαςΧριστίνα Αλεξοπούλου.

Να σημειωθεί ότι υπόμνημα για την αναγκαιότητα χρηματοδότησης του σπουδαίου έργου είχε δώσει χθες στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο αναπληρωτής δημάρχου Αιγιαλείας Βασίλης Χριστόπουλος, όταν έφτασε στο Αίγιο.

Το περιεχόμενό του έχει ως εξής: «Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Ο Δήμος Αιγιαλείας έχει προχωρήσει στην υποβολή διαφόρων προτάσεων με στόχο τη χρηματοδότηση έργων μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», με σημαντικότερο το έργο της κατασκευής εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού (διυλιστήριο) στον ποταμό Σελινούντα,«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΕΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ»,που θεωρείται έργο εμβληματικό γιατί:

Θα επιλυθεί με ορθολογικό τρόπο η διαχείριση και προστασία του υδατικού δυναμικού της μείζονος περιοχής με την ελαχιστοποίηση των δαπανών άντλησης του νερού των γεωτρήσεων, κλείνοντας ουσιαστικά 20 γεωτρήσεις, αλλά και την καλύτερη εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων του ποταμού Σελινούντα.

Από αμιγώς οικονομική άποψη το έργα είναι εξαιρετικά σκόπιμο, με θετικές επιδράσεις στην τοπική και εθνική οικονομία, θα καταστήσει δυνατή τη σταδιακή μείωση του τιμολογίου νερού σε όλους τους κατοίκους, αλλά και σημαντική αξιοποίηση της περιοχής στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αυξάνοντας την τουριστική ανάπτυξη και μειώνοντας τις επιπτώσεις στο ευρύτερο περιβάλλον.

Από την υλοποίηση και λειτουργία του συνολικού έργου θα εξασφαλιστεί όχι μόνο η επαρκής ποσότητα αλλά και ποιότητα νερού για τον καταναλωτή αλλά και επιπλέον θα επιλυθεί κατά ορθολογικό τρόπο η διαχείριση και η προστασία του υδατικού δυναμικού της ευρύτερης περιοχής,με την καλύτερη εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων του Σελινούντα.

Πρόκειται για ένα έργο πνοής που όχι μόνο θα λύσει το πρόβλημα της υδροδότησης της πόλης του Αιγίου αλλά και των οικισμών ανατολικά και δυτικά της Αιγιαλείας για τουλάχιστον πενήντα χρόνια με νερό ποιοτικά πολύ καλύτερο του σημερινού.

Έτσι επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημα με σύγχρονους περιβαλλοντικούς όρους και όρους ευαισθησίας απέναντι στο περιβάλλον όχι μόνο για τις σημερινές αλλά και για τις επόμενες γενιές.

Η επικαιροποιημένη πρόταση«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΕΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» έχει υποβληθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών στις 22/6/2022 με αριθμ. πρωτ. 3613 με συνολικό προϋπολογισμό 24.102.930,56 € (χωρίς Φ.Π.Α)»

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ · ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr