background img
banner
banner

Απασφάλισε… πάλι ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

Στο… εκτελεστικό απόσπασμα βάζει τον Πέτρο Τατσόπουλο, ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, ο οποίος «αναγκάζεται» να βρεθεί και πάλι «με το δάκτυλο στη σκανδάλη».

Σε ανοιχτή επιστολή προς τον κ. Τατσόπουλο, τον οποίο προσφωνεί ως «ασεβέστατο», του αναφέρει πως με πόνο ψυχής διάβασε πως αποτόλμησε να υβρίσει την Αγίαν Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία έχει τεθή σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά και την οποίαν από την 5η Νοεμβρίου μέχρι σήμερα έχουν επισκεφθή και έχουν προσκυνήσει περίπου 200.000 ευλαβείς προσκυνητές, οι οποίοι στέκονται με υπομονήν όρθιοι στην ουρά επί 3-4 ώρες. Ο κ. Αμβρόσιος αναφέρει στον κ. Τατσόπουλο: ΄΄Σεις, λοιπόν, ένα άθεο ανθρωπάκι, αποτολμήσατε να εκφράσετε τα εξής φοβερά λόγια: «Και φθάσαμε να ακούμε “για υποτιθέμενη ζώνη της Θεοτόκου, για ψέμα και απάτη στον Πειραιά”, καθώς και ότι “η Αγία Ζώνη, που βρίσκεται στη Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους είναι….δημιούργημα του 15ου αιώνα, για να παραμυθιάζονται οι πιστοί!»΄΄.

Κριτική από πολιτική και θρησκευτική… άποψη

Και συνεχίζει: ΄΄Τα βλάσφημα αυτά λόγια σας προσέβαλαν τις χιλιάδες των πιστών ανθρώπων, οι οποίοι έσπευσαν να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη της Θεομήτορος, παραμένοντες στην ουρά επί τρείς ή και τέσσερες ώρες, την ημέραν ή την νύχτα!΄΄ Παραθέτοντας στοιχεία για τον κ. Τατσόπουλο, τον χαρακτηρίζει εξ επόψεως πολιτικής ως «αποτυχημένο ανθρωπάριο που δεν έχει προσανατολισμόν, αλλά,περιφερόμενο απ’ εδώ καί απ’ εκεί, από το ένα άκρο των πολιτικών πεποιθήσεων, λέγε με ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρας έως το άλλο άκρο, λέγε με ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-Μητσοτάκης,δεν ευρίσκει ψυχικήν ανάπαυσιν!!! Το ανθρωπάκι αυτό πέρασε βέβαια και από το ΠΟΤΑΜΙ, αλλά δεν ευδοκίμησε! Επομένως είσθε ένας αποτυχημένος Πολιτικός! Και σας ερωτώ: Γιατί δεν κοιτάτε τον εαυτόν σας; Γιατί ασχολείσθε μέ την ζωήν των άλλων; Εάν είχατε αυτογνωσίαν, συγχρόνως δε και ταπείνωσιν, θα μας εδίνατε την εξής απάντησιν: «Συγχωρήστε με, αδελφοί μου! Είμαι ΕΝΑΣ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ! Έχω χάσει τα λογικά μου! Δεν καταλαβαίνω τι λέγω!». Επομένως θα σας συνεβούλευα: «κοιτάξτε την στραβομάρα σας και αφήστε εμάς ήσυχους», όπως λέγει η λαϊκή μούσα!΄΄.

Εξ επόψεως θρησκευτικών πεποιθήσεων, τον χαρακτηρίζει ως υβριστή του Ιησού Χριστού και του αναφέρει ότι πολλάκις μέχρι σήμερα έχει έκφρασθή με ασέβεια για την Ορθόδοξη Πίστη. Τον χαρακτηρίζει δε πως εχθρό και πολέμιο της Ορθοδοξίας και θυμίζει ότι έχει επιτεθεί και στη Θεία Κοινωνία, χαρακτηρίζοντάς την ως «Το όπιο του λαού, μια ανορθόδοξη προσέγγιση»! Συνεχίζοντας τους βαρύς χαρακτηρισμούς του, του λέει πως είναι «ένας άξεστος, αγράμματος και ανιστόρητος άνθρωπος! Και παρά ταύτα αποτολμάτε να έχετε, μάλιστα δε και να γνωστοποιείτε δημοσίως, τις πεπλανημμένες απόψεις σας επί λίαν σοβαρών ζητημάτων της αμωμήτου Πίστεως ημών των Ορθοδόξων Χριστιανών και των προκαλεί να αποδείξει με αδιάσειστα στοιχεία ότι “η Αγία Ζώνη, που βρίσκεται στη Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους είναι…. δημιούργημα του 15ου αιώνα, για να παραμυθιάζονται οι πιστοί!»και ότι «…φθάσαμε να ακούμε “για υποτιθέμενη ζώνη της Θεοτόκου, για ψέμα και απάτη στον Πειραιά”, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει. Τέλους, του αναφέρει πως εάν δεν το αποδείξει, θα υποστεί την κατάρα του Θεού, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν καταριέται αλλά προφυτεύει!


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr