background img
banner
banner

Αρνητική εισήγηση ως προς τον υποβιβασμό σχολικών μονάδων της Αιγιάλειας

ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Αποφάσεις γνωμοδότησης για μεταβολή σχολικών μονάδων Π.Ε. Σχολικού έτους 2023-2024, έλαβαν Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας. Ειδικότερα, συμφώνησαν ομόφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας που προτείνει μηδενικές μεταβολές, δεν συμφώνησαν όμως, επίσης ομόφωνα, με την εισήγηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, σε ό,τι αφορά τον υποβιβασμό σχολείων.

Συγκεκριμένα, η εισήγηση που κατέφθασε στη Δ.Ε.Π. από τον διευθυντή Π.Ε. Αχαΐας Νίκο Κλάδη, περιλαμβάνει τις εξής μεταβολές σχολικών μονάδων γενικής αγωγής: 1. Ίδρυση Νηπιαγωγείου Ζήριας Προτεινόμενη Οργανικότητα: 1 2. Υποβιβασμός Νηπιαγωγείου Διακοπτού Τρέχουσα Οργανικότητα: 3. Προτεινόμενη Οργανικότητα: 2 3. Προαγωγή Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού Τρέχουσα Οργανικότητα: 10 Προτεινόμενη Οργανικότητα: 11 4. Υποβιβασμός 8ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου Τρέχουσα Οργανικότητα: 3 Προτεινόμενη Οργανικότητα: 2. Και τονίζει: ΄΄Σχετικά με τις μεταβολές σχολικών μονάδων, σας επισημαίνουμε εμφατικά την ανάγκη ρητής αναφοράς στο ζήτημα της στέγασης, καθώς και σε ό,τι έχει να κάνει με τους πίνακες βεβαίωσης ανάληψης δαπάνης και βεβαιώσεις δέσμευσης οικονομικών πιστώσεων΄΄.

Τι αποφασίστηκε

Η Δ.Ε.Π. αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, έλαβαν τις εξής αποφάσεις: 1.Ιδρυση Νηπιαγωγείου Ζήριας, η εισήγηση είναι θετική. 2. Υποβιβασμός Νηπιαγωγείου Διακοπτού, η εισήγηση είναι αρνητική 3. Προαγωγή Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού, η εισήγηση είναι θετική 4. Υποβιβασμός 8ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, η εισήγηση είναι αρνητική Β) Για το έγγραφο της Β/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας για ουδεμία μεταβολή σε σχολικές μονάδες Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Δήμου Αιγιαλείας, η εισήγηση είναι θετική.

Μάλιστα, το μέλος της Δ.Ε.Π. Αθηνά Σκανδάμη επισήμανε ότι ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν έκανε καμία διαβούλευση, καμία επικοινωνία με το Συλλογικό όργανο των εκπαιδευτικών, όπως γίνεται όλα τα χρόνια σε αυτές τις περιπτώσεις. Επίσης τα μέλης Δ.Ε.Π. Μεσσάζος Κώστας, Δημητρακόπουλος Κώστας και Γεωργόπουλος Παναγιώτης ανέφεραν ότι ο διευθυντής Εκπαίδευσης δεν αναφέρει μέσα για ποιο λόγο γίνονται οι υποβιβασμοί των δύο σχολικών μονάδων.

Ομοίως και ο εκπρόσωπος των γονέων Μένιος Κουτρόπουλος, ο οποίος είπε ότι έχουμε ανεχθεί πάρα πολλούς υποβιβασμούς στον δήμο μας, δεν πρέπει να ανεχθούμε άλλον υποβιβασμό. Η Δώρα Μαστραπά είπε πως πάγια θέση της ΕΛΜΕ Β Αχαΐας είναι να μην συντάσσεται σε αποφάσεις ή πολιτικές που υποβαθμίζουν σχολικές μονάδες.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr