background img
banner
banner

Αρχίζουν και πάλι οι εσπερινές Κυριακάτικες ομιλίες

ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

Την επανέναρξη των εσπερινών ομιλιών της Κυριακής, που εδώ και πολλά χρόνια τροφοδοτούν πνευματικώς τους Αιγιαλείς, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της, η Ιερά Μητρόπολη. Είχε προηγηθεί η ανάπαυλα του κορωνοϊού, ωστόσο πλέον και πάλι θα δοθεί αυτή η δυνατότητα στους πιστούς. Η έναρξη θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 6 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, από πλευράς Ιεράς Μητροπόλεως, επισημαίνονται τα εξής: ΄΄Με ιδιαίτερη χαρά η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ανακοινώνει στο χριστεπώνυμο πλήρωμα αυτής ότι, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, στο πλαίσιο της κατηχήσεως και του ευαγγελισμού του λαού μας με τον Θείο Λόγο, άρχεται και πάλι, μετά τη γενομένη παύση λόγω της πανδημίας, η δραστηριότητα των εσπερινών ομιλιών της Κυριακής, διά της οποίας τροφοδοτείται πνευματικώς ο λαός μας εδώ και 65 έτη.

Αγιασμός την Κυριακή και πρώτη ομιλία από τον Πρωτοσύγκελο π. Ιωακείμ Βενιανάκη

Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες» της Ιεράς Μητροπόλεως, επί της οδού Πολυχρονιάδου 8 στο Αίγιο.

Κατά την πρώτη αυτή συνάντηση, θα τελεστεί ο Αγιασμός και θα ακολουθήσει ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ιωακείμ Βενιανάκη, Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με θέμα: «Αλλάζει άραγε ο άνθρωπος;».

Ως εκ τούτου, καλούμε τον ευσεβή λαό μας να προσέλθει και να αναδείξει με την παρουσία του τη δραστηριότητα αυτή, η οποία απευθύνεται προς όλες τις ηλικίες, προκειμένου να ανατροφοδοτήσουμε από κοινού τις ψυχές μας, να προβληματιστούμε και να συνδιαλεχθούμε, ενισχύοντας σημαντικά το έργο της σωτηρίας της ψυχής μας, που είναι το πρώτο ζητούμενο σε αυτή τη ζωή.

Επιπροσθέτως, διά του τρόπου αυτού αυξάνεται και η ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο, αφού μέσα από τις ομιλίες αυτές και γενικώς μέσα από τη διδασκαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας, που συμπεριλαμβάνει κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής, διδασκόμαστε την αγάπη, την ανεκτικότητα και τη φιλανθρωπία προς τον συνάνθρωπό μας΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr