background img
banner
banner

Γιατί ο Σπηλιόπουλος αποφάσισε τώρα να διεκδικήσει τον δήμο;

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΕΞΗΓΕΙ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤOY PROTIONLINE.GR

Η απόφαση του Κώστα Σπηλιόπουλου να διεκδικήσει τον δήμο Αιγιαλείας, ελήφθη εκεί στις αρχές Ιουλίου αν και «σιγοψηνόταν» εδώ κι ένα χρόνο, με τον πρώην υπουργό να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τα τοπικά δρώμενα και τους διαξιφισμούς δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «αναγνωρίζουμε ότι ο δήμος, η περιοχή μας, βρίσκεται σε μεγάλη κρίση.

Με πολλά προβλήματα στην καθημερινότητά μας που μας θυμώνουν, μας θλίβουν και μας απογοητεύουν. Οι δημοτικοί άρχοντες μας αγνοούν και μας προσβάλλουν με τις συμπεριφορές και τις πράξεις και τις παραλείψεις τους. Όλοι πια οι πολίτες αυτού του δήμου, έχουν στα χείλη τους τη φράση «Δεν πάει άλλο».

Ήταν πάντα της άποψης ότι για να βοηθήσει τον δήμο καλύτερα, έπρεπε να είναι πιο κοντά στα κέντρα των αποφάσεων και των χρηματοδοτήσεων και βοήθησε τα μέγιστα όσο ήταν βουλευτής κι αργότερα υπουργός, πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ και του ΟΣΕ.

Με γνώμονα αυτή του την πεποίθηση διεκδίκησε και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προσπάθεια που δεν ευοδώθηκε δυστυχώς για την Αιγιάλεια.

Με τους δημοτικούς συμβούλους Γιώργο Γκίκα και Θανάση Χρυσανθόπουλο

«Ο δήμος σε παρακμή και μιζέρια»

Γι αυτό ο ίδιος απαντά: «Κάποιοι αναρωτιούνται γιατί τώρα ο Σπηλιόπουλος αποφάσισε με ένα κίνημα νέων ανθρώπων να ζητήσουν την ψήφο των Αιγιωτών για τον δήμο της Αιγιάλειας.
Η απάντηση είναι ότι δεν έχουμε καμία φιλοδοξία για ατομική επιβεβαίωση. Έχουμε κάνει πολλά στην πολιτική μας διαδρομή.
Ο λόγος που μας κινητοποίησε είναι ότι βλέπουμε το προσωπικό που διευθύνει τον δήμο, τον έχει οδηγήσει στην παρακμή και τη μιζέρια».

Μέσα σε τέσσερις μήνες από την απόφασή του να κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος, σε πείσμα όσων τον ήθελαν να αποτυγχάνει έκανε πράξη τη δέσμευσή του στους ανθρώπους που το πίστεψαν από την αρχή και τον ώθησαν να βγει μπροστά γιατί «οι δημοτικές παρατάξεις που διεκδικούν να γίνουν δημοτική αρχή δε μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ανασύνταξης και της ανασυγκρότησης. Ο δήμος χρειάζεται αλλαγή μοντέλου, αλλαγή νοοτροπίας, αλλαγή προσώπων, χρειάζεται αλλαγή».

Με τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Καλαμίδα

«Αναγκαία η αλλαγή προσώπων»

Η πανηγυρική πρώτη εκδήλωση της επίσημης υποψηφιότητάς του έγινε την περασμένη Δευτέρα στο «Πολύκεντρο» συνεδριακό κέντρο και συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας αλλά και της αρνητικής κριτικής από τους πολιτικούς του αντιπάλους. Κάποιοι σχολίασαν ότι οι 30 υποψήφιοι που ανακοίνωσε, οι περισσότεροι δεν είναι αναγνωρίσιμα πρόσωπα, κάποιοι πως η συγκέντρωση δεν είχε την απαιτούμενη προσέλευση, ωστόσο η αλήθεια είναι όπως λέει και ο ίδιος ο τόπος «χρειάζεται όμως τη μεγάλη αλλαγή. Την αλλαγή πορείας. Την αλλαγή προσώπων. Την αλλαγή μοντέλου».

Με το καλημέρα ο Σπηλιόπουλος ανακοίνωσε τρεις δημοτικούς συμβούλους, έναν από κάθε παράταξη από τις μεγάλες του σημερινού δημοτικού συμβουλίου: Δημήτρης Καλαμίδας, Θανάσης Χρυσανθόπουλος και Γιώργος Γκίκας ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα για ΑΛΛΑΓΗ και το σίγουρο είναι ότι υπάρχει προσέγγιση και με άλλους. Στο περιθώριο της πολιτικής του εκδήλωσης πολλοί ήταν οι άνθρωποι με αυτοδιοικητική δράση που όχι μόνο πήγαν για να τον ακούσουν αλλά θα αποτελέσουν και τη δεύτερη φουρνιά ονομάτων που θα ανακοινωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα.
Όλοι αυτοί που χειροκρότησαν τον Σπηλιόπουλο, μετά τη μεστή και καίρια ομιλία του στο Πολύκεντρο, συμμερίζονται πως «δεν φτάνουν οι διαπιστώσεις και η οργή, δε φτάνει η κριτική εκ του μακρόθεν. Χρειάζεται η απόφαση να κάνουμε κάτι σημαντικό για τον τόπο μας. Να συμμετάσχουμε στην προσπάθεια να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση να φέρουμε την ΑΛΛΑΓΗ στο δήμο μας, που πρέπει να κάνει καινούρια αρχή».


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr