background img
banner
banner

Γ. ΜΠΕΣΚΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ: «Μας διαβεβαίωσαν για την αποστολή των θέσεων της Νομικής Υπηρεσίας, όμως δεν είχε γίνει»

Την εξέλιξη της «επιστροφής» της σύμβασης του ηλεκτροφωτισμού στον δήμο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς κρίθηκε ότι δεν «συμβαδίζει» με την εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας, πληροφορία που έγινε γνωστή από τo protionline.gr, επιβεβαιώνει με δημοσίευσή του, ο νομικός σύμβουλος του δήμου Γιώργος Μπέσκος. Μάλιστα, καταγγέλλει πως οι απόψεις των δικηγόρων δεν εστάλησαν από τον δήμο αλλά από τους ίδιους, παρότι, όπως λέει, τους είχαν διαβεβαιώσει για το αντίθετο.

Συγκεκριμένα, ο νομικός σύμβουλος του δήμου, αναφέρει: ΄΄Η πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τον ηλεκτροφωτισμό, δικαίωσε απόλυτα τις θέσεις της Νομικής Υπηρεσίας του δήμου, που με τεκμηριωμένο έγγραφο της, είχε διατυπώσει τις αντιρρήσεις της στην υπογραφή της σύμβασης και την αποστολή της στο Ελεγκτικό Συνέδριο, εάν δεν γίνονταν τα αναφερόμενα στις υποδείξεις μας προς προστασία των συμφερόντων του δήμου. Το Ελεγκτικό Συνέδριο υιοθέτησε τις απόψεις της Νομικής Υπηρεσίας, κάνοντας στην πράξη του σε αρκετά σημεία, μνεία στο έγγραφο που υπογράψαμε οι δικηγόροι του δήμου, ζητώντας μάλιστα να υιοθετήσουν τις θέσεις της Νομικής Υπηρεσίας σε καταλυτικά ζητήματα όπως με τον τρόπο υπολογισμού πληρωμής του αναδόχου΄΄.

Και προσθέτει ο κ. Μπέσκος: ΄΄Το λυπηρό είναι ότι τις απόψεις αυτές, που υιοθέτησε το Ελεγκτικό Συνέδριο, με σαφήνεια τις αποστείλαμε εμείς οι δικηγόροι, με γνώμονα την πλήρη ενημέρωση του δικαστικού σχηματισμού, ενώ ο δήμος δεν τις είχε αποστείλει παρόλο που μας διαβεβαίωσαν για την αποστολή τους, όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων. Τιμούμε το δικηγορικό λειτούργημα και ενεργούμε πάντοτε ευσυνείδητα, με γνώμονα το συμφέρον του δήμου Αιγιαλείας και των δημοτών΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr