background img
banner
banner

Ενδεχόμενο «μπλοκάρισμα» με την εναπόθεση απορριμμάτων φοβάται ο δήμαρχος

ΕΥΕΛΠΙΣΤΕΙ ΩΣΤΟΣΟ ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ Ο «ΣΚΟΠΕΛΟΣ»

Την ανησυχία του μήπως το επόμενο διάστημα σταματήσει για λίγο η αποκομιδή των απορριμμάτων στον δήμο Αιγιαλείας, εξέφρασε ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα Σελιανίτικα, όπου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση, με αφορμή την επικείμενη έναρξη του έργου των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης.

Με έντονο προβληματισμό, έκανε γνωστή τη δυσκολία που υπάρχει ως προς την αποδοχή των απορριμμάτων της Αιγιάλειας σε χώρους εναπόθεσης, εκφράζοντας ωστόσο και την πεποίθηση ότι τα εμπόδια θα ξεπεραστούν.

Ο κ. Καλογερόπουλος παραλλήλισε το θέμα της αποχέτευσης με αυτό των απορριμμάτων, χαρακτηρίζοντάς τα και τα δύο εξίσου σημαντικά για τον δήμο, θέλοντας αφενός να προσδώσει την πρέπουσα βαρύτητα στο έργο που πρόκειται να ξεκινήσει και στα Σελιανίτικα, με αυτό των απορριμμάτων που είναι προφανές πως δεν τον αφήνει να… κοιμηθεί ήσυχος, εδώ και τρία χρόνια.
Μάλιστα, γνωστοποίησε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και τις κατά καιρούς αντιδράσεις που συναντά, τονίζοντας πως «όπως θα ήταν δύσκολο να δεχθούμε εμείς απορρίμματα από άλλες περιοχές εάν είχαμε τις υποδομές, έτσι και οι άλλοι δήμοι δεν θέλουν τα δικά μας σκουπίδια».

«Εκτός από το αποχετευτικό, έχουμε καταφέρει να επιτύχουμε μία καλή διαχείριση στα σκουπίδια, όμως θα έχουμε μία διαταραχή το επόμενο διάστημα διότι δεν δέχονται τα σκουπίδια μας.
Αυτή τη φορά έχουμε μπλοκαριστεί λίγο, αλλά πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσουμε το θέμα, αν τα σκουπίδια μας μείνουν κάποιες μέρες κάτω. Είμαστε σε μία δύσκολη φάση γιατί δεν είναι εύκολο να δέχονται τα σκουπίδια μας σε διάφορους δήμους», είπε ο δήμαρχος, προσθέτοντας: « Ενημερωτικά σας λέω ότι μέχρι τώρα έχουμε μεταφέρει τα σκουπίδια μας στην Κοζάνη, στα Γιάννενα, στη Βόνιτσα, στην Άμφισσα, στη Ναύπακτο, το Μεσολόγγι και την Αμαλιάδα. Αντιλαμβάνεστε τι αγωνία και δύσκολος αγώνας υπάρχει για να μας παίρνουν τα απορρίμματα».

Σε μεταβατικό στάδιο μέχρι νέα συμφωνία

Για το ενδεχόμενο να προκύψει πρόβλημα και να σταματήσει η αποκομιδή, ρωτήθηκε από τo protionline.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος, ο οποίος τόνισε: ΄΄Βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο και προσπαθούμε να διευθετήσουμε το θέμα.

Η εναπόθεση των απορριμμάτων είναι φλέγον ζήτημα και πάντα μας απασχολεί το πού θα τα πάμε το επόμενο διάστημα. Ανησυχητικά είναι πάντα τα πράγματα μέχρι να μπει η υπογραφή. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα και θα διευθετηθεί κι αυτή τη φορά΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr