background img
banner
banner

Ενθουσιασμός και μεγάλη ανταπόκριση στην πρώτη εικαστική εξόρμηση

ΥΠΟ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΙΓΙΟΥ

Η τέχνη είναι ένα παλλόμενο σώμα, που αναγεννάται κάθε φορά, που κάποιος υπακούοντας στο μυστικό σινιάλο της, τολμά να αφήσει τους δισταγμούς του κατά μέρος, για να γίνει αυτή η γλώσσα της ψυχής του. Ένα μικρό πλήθος μαθητευόμενων καλλιτεχνών, το έκανε αυτό πράξη την Κυριακή 30 Οκτωβρίου το μεσημέρι, στο παλιό λιμάνι Αιγίου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και του εικαστικού και δασκάλου Alessanro de Martino.

Τα τραπέζια και οι καρέκλες «γέμισαν» γρήγορα από ενθουσιώδεις πολίτες -και όχι μόνο- κάθε ηλικίας, που η μόνη τους δυσκολία ήταν η επιλογή του θέματος που θα ζωγράφιζαν, μιας και το τοπίο πρόσφερε πολλές εναλλακτικές για τις οποίες μίλησε και ανέλυσε ο κ. de Martino.

Ο άνεμος συμμετείχε στην δράση γυρίζοντας τα φύλλα των μπλοκ ακουαρέλας, όμως αυτό δεν πτόησε καθόλου την αποφασιστικότητα των παρευρισκομένων να αποτυπώσουν στα έργα τους τα ζωηρά, υπό το βλέμμα του ήλιου, χρώματα. Στο τέλος, μόνο χαμογελαστά πρόσωπα αποχώρησαν από την προβλήτα, ευχαριστώντας πάλι και πάλι για το δρώμενο και αποσπώντας την υπόσχεση πως αυτή η εξωστρέφεια των εργαστηρίων ζωγραφικής θα επαναληφθεί με ανάλογες δράσεις στη διάρκεια της χρονιάς.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr