background img
banner
banner

Κ. ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: “Θα απογοητεύσω όσους εύχονται να μην είμαι υποψήφιος δήμαρχος»

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΡΙΣΜΑΤΩΝ

Όταν ο πρώην υπουργός και υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας Κώστας Σπηλιόπουλος ανακοίνωνε την κάθοδό του στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, παρουσία αυτοδιοικητικών παραγόντων, νυν και πρώην, από όλους τους πολιτικούς χώρους, ουσιαστικά έστελνε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους συμπολίτες μας, πως υπάρχει ακόμα ελπίδα για τον τόπο.
Ένα μήνα σχεδόν μετά από εκείνη τη συγκέντρωση στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο που «σφράγισε» με την ανακοίνωση 30 υποψηφίων την κάθοδό του στις εκλογές, αφού έχει παρέμβει για μείζονα ζητήματα, καυτηριάζοντας τη στάση των διοικούντων συνεχίζει τονίζοντας:

«Ο Δήμος της Αιγιάλειας βρίσκεται σε βαθιά υποβάθμιση με πλήθος προβλημάτων και αναγκών. Χρειάζεται για αυτό αλλαγή σελίδας, αλλαγή νοοτροπίας.
Χρειάζεται να πορευθεί με όρους παρόντος και μέλλοντος και όχι παρελθόντος. Για τούτο απαιτείται δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι που θα οδηγήσουν το Δήμο έξω από τη μιζέρια και την παρακμή. Κυρίως όμως θα τον οδηγήσουν στο μέλλον.
Βασική προϋπόθεση αποτελεί η απομάκρυνση από τα παραδοσιακά πολιτικά χρίσματα που εγκλωβίζουν τους πολίτες και διχάζουν την κοινωνία, ενώ συντηρούν πελατειακές νοοτροπίες.»

Μακριά από χρίσματα και… επιχρίσματα

Ο υποψήφιος δήμαρχος όμως είναι ξεκάθαρος για τη στάση που θα κρατήσουν τα κόμματα στις δημοτικές εκλογές αναφέροντας πως:
«Στην κατεύθυνση αυτή, φαίνεται ότι κινούνται τα κόμματα που πιστεύουν στις αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Πρώτο το ΠΑΣΟΚ δια του προέδρου του Ν. Ανδρουλάκη δήλωσε ότι δεν θα δώσει χρίσματα αλλά θα αφήσει τις τοπικές κοινωνίες να επιλέξουν τους καλύτερους και τους αξιότερους.
Αλλά και ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης πρόσφατα κατά την επίσκεψή του στην Αχαΐα και συγκεκριμένα απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, στη συνέντευξη που έδωσε, δήλωσε ‘’το κόμμα ειδικά στις εκλογές του πρώτου βαθμού, στους Δήμους δηλαδή, κράτα αποστάσεις από τη λογική των παραδοσιακών χρισμάτων’’.
Αυτές οι εξελίξεις ασφαλώς δημιουργούν ένα υγιές περιβάλλον για την επιλογή των νέων δημοτικών αρχών.
Κάποιοι βέβαια είτε από αδυναμία, είτε από λάθος νοοτροπία, πιστεύουν ότι τα κόμματα μπορούν να καθοδηγήσουν τους πολίτες. Οι πολίτες όμως έχουν γνώμη, ενημερώνονται και θα εκφράσουν ελεύθερα και αβίαστα τη βούλησή τους με γνώμονα το καλό του τόπου μας.»

Ανακοινώνει δεύτερη ομάδα στελεχών

Ο Κώστας Σπηλιόπουλος ως έμπειρος πολιτικός, έχοντας γνώση των ανακατατάξεων που φέρνει η υποψηφιότητα του για το δήμο Αιγιαλείας, σε πείσμα όσων «φοβούνται» και προσπαθούν να την μειώσουν, απαντά για τις διαρροές που το μόνο που καταφέρνουν είναι γενική συσπείρωση στο πρόσωπό του.
«Κάποιοι τις τελευταίες μέρες διαισθανόμενοι τη δύσκολη θέση τους, αποτέλεσμα της δικής μας υποψηφιότητας, διαρρέουν προς διάφορες κατευθύνσεις προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες, ότι ο Κώστας Σπηλιόπουλος δεν θα κατέβει υποψήφιος για δήμαρχος. Τους καταλαβαίνουμε τι εύχονται και τι ελπίζουν, αλλά θα τους απογοητεύσουμε.
Δηλώσαμε έγκαιρα ότι αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε την εντολή των πολιτών για την αλλαγή στο Δήμο της Αιγιάλειας. Αυτή την απόφασή μας δεν θα την αλλάξουμε.
Άλλωστε σύντομα θα ανακοινώσουμε μία δεύτερη ομάδα στελεχών μας για τα ψηφοδέλτια. Επίσης ετοιμάζουμε τις προτάσεις μας και τα σχέδια μας. Αρχίσαμε επιπλέον να διατυπώνουμε τις θέσεις μας και την κριτική μας για τα τρέχοντα θέματα του Δήμου.»

Η φιλοδοξία του για τον δήμο

Με αφορμή τις παραπάνω δηλώσεις ανατρέξαμε στην ομιλία του, στην οποίο αποκάλυψε κλείνοντας τη φιλοδοξία του. Συγκεκριμένα είχε πει:
«Έχω μια φιλοδοξία. Να ενώσουμε την κοινωνία μας που διχάζεται με προφανείς σκοπιμότητες. Όλοι οι πολίτες απαιτούν ισότητα, απαιτούν σεβασμό, απαιτούν να δουν τον όμορφο τόπο μας να προοδεύει. Ζητούν ο δήμος να αποκτήσει φωνή και κύρος, να αποκτήσει συμμάχους και υποστηρικτές. Να σχεδιάζει, να διεκδικεί και να πετυχαίνει στόχους. Οι Αιγιαλείς απαιτούν να νιώσουν αισιοδοξία, ελπίδα και υπερηφάνεια για την πορεία του τόπου μας. Για την Αιγιάλεια από άκρη σε άκρη».


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr