background img
banner
banner

Μήνυμα του δημάρχου Καλαβρύτων για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Σε μήνυμα του για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Παπαδόπουλος, αναφέρει τα εξής:
«Εδώ και 49 χρόνια το Πολυτεχνείο παραμένει διαχρονικό σύμβολο δημοκρατίας, ελευθερίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και προόδου.

Η εξέγερση των φοιτητών, τα συγκλονιστικά γεγονότα εκείνης της περιόδου, είναι χαραγμένα στην ιστορική μνήμη και συνείδηση ως ένα κρίσιμο κεφάλαιο της νεότερης και σύγχρονης Ιστορίας που δεν οδήγησε μόνο στη μετέπειτα κατάρρευση της Χούντας αλλά και στην θεμελίωση των δημοκρατικών κανόνων και αξιών σε βάσεις κατά πολύ ισχυρότερες.

Κοντά μισό αιώνα μετά, η εξέγερση του Πολυτεχνείου και όλοι οι συμβολισμοί της παραμένουν πηγή έμπνευσης για όλες εκείνες τις δυνάμεις της σύγχρονης κοινωνίας που αγωνιούν και αγωνίζονται με σκοπό ν’ απαντήσουν στις προκλήσεις της εποχής.

Σε προκλήσεις όπως η θωράκιση της ποιότητας της δημοκρατίας, η μείωση των ανισοτήτων, η δικαιότερη κατανομή αγαθών και ευκαιριών με γνώμονα την κοινωνική αλληλεγγύη, η αποκατάσταση της ειρήνης στις εμπόλεμες περιοχές, η Κλιματική Κρίση, η ομόθυμη κι απερίφραστη καταδίκη σε κάθε μορφή και έκφραση φασισμού κι ολοκληρωτισμού. Το Πολυτεχνείο, όμως, έχει κι έναν ακόμα χαρακτήρα.

Ως σύμβολο συμμετοχής και διεκδίκησης, ως απάντηση σ’ όσους επιλέγουν την οδό της αποχής ή της ιδιώτευσης απ’ τους κοινούς αγώνες για μια δικαιότερη κοινωνία. Συμμετοχή σημαίνει ενότητα. Και ενότητα σημαίνει δύναμη. Αυτό είναι ένα ακόμα απ’ τα πολλά μηνύματα του Πολυτεχνείου».


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr