background img
banner
banner

Μαγαζιά… ερμητικά κλειστά

«ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ» ΣΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Κλειστά παρέμειναν στο σύνολό τους, τα καταστήματα της αγοράς του Αιγίου, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου. Είχε προηγηθεί παραίνεση του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας, που υπενθύμιζε ότι τα μαγαζιά πρέπει να μένουν κλειστά όλες τις Κυριακές του χρόνου, με εξαίρεση μόνο όσες προβλέπονται για τις γιορτές.

Σταθερή και αδιαπραγμάτευτη η θέση του Εμπορικού Συλλόγου

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δημήτρης Ντερντές, ανέφερε: «Εφιστούμε την προσοχή των εμπορικών επιχειρήσεων, διευκρινίζοντας ότι η λειτουργία των καταστημάτων είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική. Αγαπητοί συνάδελφοι, σας υπενθυμίζουμε ότι με βάση το άρθρο 6 του νόμου 4965/2022 (ΦΕΚ 162Α΄), οι ενδιάμεσες εκπτώσεις καταργήθηκαν με νόμο του κράτους αλλά και οι Κυριακές που συνόδευαν αυτές, καθώς αποδείχθηκε ότι δεν είχαν κανένα όφελος για τον επιχειρηματία αλλά και για τον καταναλωτή. Με αφορμή την αιφνίδια πρόσφατη τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και με την οποία επανήλθε το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου, η διοίκηση του Συλλόγου μας επαναδιατυπώνει την θέση της ,τα μαγαζιά να παραμένουν κλειστά όλες τις Κυριακές του χρόνου, με εξαίρεση μόνο όσες προβλέπονται στις εορταστικές περιόδους».

Επιστολή τέως προέδρου προς Πρωθυπουργό και Υπουργό

Εν τω μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Λάμπης Παπαδόπουλος, με επιστολή του για το θέμα προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, ανέφερε: «Ύστερα από πολλά αιτήματά μας, για κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων ως αναχρονιστικών και μη έχοντας να προσφέρουν τίποτα όπως και οι δύο από τις τέσσερις Κυριακές που εμπεριέχονταν σε αυτές και τα μαγαζιά μπορούσαν προαιρετικά να είναι ανοιχτά, ο κ. Υπουργός Ανάπτυξης μας υποσχέθηκε διά ζώσης στην φετινή ΓΣ της ΕΣΕΕ ότι θα τις καταργήσει άμεσα. Όπερ και εγένετο… Αυτό γίνεται πράξη πριν λίγες μέρες και ενώ καταργούνται ως άχρηστες και αναποτελεσματικές, είναι απορίας άξιον γιατί το Υπουργείο Ανάπτυξης επανέφερε «νύχτα» το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου. Για άλλη μία φορά γινόμαστε αυτόπτες μάρτυρες ενός “δώρου” προς τους μεγάλους, δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, προς τους μικρούς και αδύναμους. Ως ο δύο συνεχόμενες φορές εκλεγμένος Πρόεδρος του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού οργάνου της Αιγιάλειας και έχοντας δώσει πολλούς αγώνες για την ΜΗΝ κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας , καταδικάζω αυτό το εκούσιο λάθος υπέρ των φίλων, των ολιγαρχών και τών πολυεθνικών. Καλώ τον κ.κ Πρωθυπουργό και τον κ.κ. Υπουργό Ανάπτυξης να το αποσύρουν άμεσα αλλιώς θα φροντίσουμε όλοι εμείς που θιγόμαστε, στις επερχόμενες εκλογές, να τους τα θυμίσουμε όλα. Δώσαμε και θα δώσουμε αγώνες να κρατήσουμε ζωντανή την Κυριακάτικη αργία και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας τη στερήσει ως μια ημέρα αφιερωμένη στην οικογένειά μας, στην ψυχή μας, στο σώμα μας και στη θρησκεία μας (για όσους πιστεύουν)».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr