background img
banner
banner

Ολοκληρωμένο περίπου το 80%, παράδοση ως τον Φεβρουάριο!

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ Ε.Κ.Α.ΜΕ. ΑΙΓΙΟΥ – ΕΠΙΣΚΕΨΗΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ, ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗ ΚΑΙ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΦΑΡΜΑΚΗ

Την ικανοποίησή τους για την πορεία εργασιών ανέγερσης του νέου Ε.Κ.Α.ΜΕ. Αιγίου (Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας και Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης) αλλά και την εντυπωσιακή μορφή που παίρνουν οι υπό κατασκευή εγκαταστάσεις, εξέφρασαν το μεσημέρι της Τρίτης 29 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησαν στο νέο «σπίτι» του Ειδικού Κέντρου στην οδό Κλεισούρας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος και ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Ακόμη, στην επίσκεψη και ξενάγηση στους χώρους, συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Έργων δήμου Αιγιάλειας Βασίλης Χριστόπουλος, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Στράτος Βαρδάκης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.ΚΑ.ΜΕ. και πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου Γιώργος Γκιώνης, ο Σύμβουλος του Περιφερειάρχη για τις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σχέσεις Χρήστος Μπούνιας, ο προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών δήμου Αιγιαλείας Λεωνίδας Καράμπελας, υπηρεσιακά στελέχη, εργαζόμενοι, κ.ά.

Την ξενάγηση στον χώρο πραγματοποίησε ο υπεύθυνος εκτέλεσης του έργου από την ανάδοχο εταιρεία ΑΤΕΣΕ Α.Ε., τονίζοντας:

΄΄Αυτή τη στιγμή είμαστε στο 75% – 80% του έργου, υπολογίζουμε ότι θα τελειώσουμε ως τον Φεβρουάριο που έχουμε ημερομηνία παράδοσης και επίσης η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης είναι στο ίδιο επίπεδο εργασιών.
Όλη η εταιρεία αντιλαμβάνεται το μέγεθος και τη σημασία του έργου, γι’ αυτό δεν έχουμε διακόψει καθόλου τις εργασίες΄΄. Επίσης, ο κ. Καράμπελας πρόσθεσε πως ΄΄το κτίριο είναι 1.200τ.μ. με άλλα τόσα υπόγειο και πρόβλεψη ενός ακόμη ορόφου και επίσης η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, ακριβώς δίπλα, είναι 200τ.μ.΄΄.

Ο μελετητής του έργου κ. Χριστόπουλος αναφέρθηκε στις εργασίες που υπολείπονται και στην έμφαση που θέλησαν από τότε που σχεδιάστηκε, να δοθεί και γι’ αυτό σχεδίασαν και τα φτερά στην πρόσοψη, για να συμβολίσουν έναν πελαργό που παίρνει τα παιδιά στα φτερά του και τα ταξιδεύει στον κόσμο.

Εντυπωσιασμένος ο υφυπουργός

Εντυπωσιασμένος δήλωσε ο Αχαιός υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης τονίζοντας πως σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα δημιουργηθούν υπερσύγχρονες, πρότυπες εγκαταστάσεις που θα προσφέρουν στα άτομα που έχουν ανάγκη αυτή την ειδική μέριμνα και σε όλη την κοινωνία.

Ν. Φαρμάκης: «Έργο πολιτισμού η νέα δομή του Ε.ΚΑ.ΜΕ. Αιγίου»

Ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης συνεχάρη τον εκπρόσωπο της εταιρείας για την ταχύτητα των εργασιών, χαρακτηρίζοντας το έργο ως «στολίδι» αλλά και ως «έργο πολιτισμού», καθώς, όπως είπε, «μόνο ως έργο πολιτισμού μπορεί να εκληφθούν τέτοιου είδους υποδομές που δημιουργούνται με τη συνεργασία πολλών για να προσφέρουν υπηρεσίες σε πολίτες με ειδικές ανάγκες».
«Είναι η δεύτερη φορά που έρχομαι εδώ, η πρώτη ήταν στη θεμελίωση του έργου. Και τότε, κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί την εξέλιξη σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα» τόνισε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση ότι το πέρασμά μας από τη διοίκηση συνοδεύεται από αποτελεσματικότητα». Παράλληλα, εξέφρασε θερμά συγχαρητήρια προς το σύνολο των συντελεστών, καθώς και τις ευχές του προς όλους και ιδιαίτερα τους ανθρώπους που θα εργαστούν στη νέα δομή αλλά και σε όσους θα επωφεληθούν από αυτή.

Σημειώνεται ότι το έργο είναι προϋπολογισμού 1.967.866,44 ευρώ και υλοποιείται από τον Δήμο Αιγιάλειας με συγχρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020». Η σύμβαση υπογράφτηκε το Νοέμβριο του 2020 και περιλαμβάνει την ανέγερση δύο κτιρίων σε ιδιόκτητο οικόπεδο στην οδό Κλεισούρας, στο Αίγιο, δίπλα στο 1ο ΓΕΛ Αιγίου.

Το πρώτο κτίριο είναι το Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας, που θα είναι ισόγειο με κεραμοσκεπή, εμβαδού 1.198 τ.μ. με υπόγειο και θα εξυπηρετεί έως 50 εκπαιδευόμενους. Θα περιλαμβάνει χώρους συγκέντρωσης, διοίκησης και περίθαλψης, εργαστήρια και βοηθητικούς χώρους, ενώ στο υπόγειο (ίδιου εμβαδού) θα υπάρχουν αποθήκες, παρασκευαστήρια, λεβητοστάσιο και μηχανοστάσιο.

Το δεύτερο κτίριο είναι η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, ισόγειο με κεραμοσκεπή, εμβαδού 198 τ.μ. στο οποίο θα εξυπηρετούνται 8 εκπαιδευόμενοι και θα περιλαμβάνει καθιστικό, τραπεζαρία, υπνοδωμάτια και βοηθητικούς χώρους.

Ικανοποιημένος ο δήμαρχος – Σύσκεψη πριν στο Δημαρχείο

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Καλογερόπουλος σημείωσε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που απεικονίζει και σηματοδοτεί την ευαισθησία μας και χαρακτηρίζει τον πολιτισμό της τοπικής κοινωνίας. Από το 2021 υπάρχει μια ταχύτατη εξέλιξη του έργου και θεωρώ ότι εντός της άνοιξης θα είμαστε σε θέση να το εγκαινιάσουμε μαζί με τον Περιφερειάρχη».
Να σημειωθεί ότι λίγη ώρα νωρίτερα, ο κ. Φαρμάκης είχε επισκεφθεί το Δημαρχείο Αιγιαλείας, όπου είχε σύσκεψη εργασίας με τον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Βασίλη Χριστόπουλο, την πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑ Μαρία Τσουκαλά, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες, για διάφορα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων αλλά και της συνεργασίας Δήμου και Περιφέρειας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr