background img
banner
banner

Πάρκο και στολισμός σε… πείσμα των καιρών

ΜΕ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια, όχι μόνο δεν πτοούν το Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας, αλλά θεωρούν πως οι πολίτες χρειάζονται όσο ποτέ τις εορταστικές εκδηλώσεις, που θα δώσουν… φως στις μουντές μέρες μας. Με πρωταγωνιστή και φέτος, το Πάρκο των Χριστουγέννων στα Ψηλά Αλώνια, αλλά και με τη στήριξη δράσεων και στις υπόλοιπες Δ.Ε., η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. φιλοδοξεί αφενός να χαροποιήσει τους κατοίκους της περιοχής, αφετέρου δε να προσελκύσει επισκέπτες, ώστε να διατηρήσει το Αίγιο στους χριστουγεννιάτικους προορισμούς.

Στο ερώτημα εάν η ενεργειακή κρίση θα επηρεάσει τις εκδηλώσεις, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά απαντά στο protionline.gr: ΄΄Οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης είναι εμφανείς και δύσκολες, όμως δεν μπορούμε να αφήσουμε τον δήμο μας δίχως εκδηλώσεις και χωρίς εορταστικό φωτισμό. Το Πάρκο των Χριστουγέννων θα διαμορφωθεί κανονικά στον κήπο των Υψηλών Αλωνίων και φέτος, όπως και πέρυσι, θα επεκταθεί και στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, θα λειτουργήσει με φωτισμό led, όμως για να μειώσουμε το κόστος θα σβήνουμε τα φώτα τη νύχτα. Οι εκδηλώσεις είναι κάτι που έχει ανάγκη ο κόσμος και που θα δώσουν ζωή στην περιοχή μας, καθώς αναμένουμε και φέτος πολλούς επισκέπτες για το Πάρκο. Ήδη ολοκληρώνεται το πρόγραμμα και η αφίσα προκειμένου να τα στείλουμε σε ταξιδιωτικά γραφεία για να διοργανώσουν επισκέψεις στην περιοχή μας΄΄.

Θα ζωντανέψει το παραμύθι του Σκρούτζ

Το θέμα του φετινού Πάρκου των Χριστουγέννων, είναι σχεδόν… μαγικό. Μέσα στο Πάρκο αλλά και γύρω από αυτό, θα μεταφερθούμε στο Λονδίνο, στα μέσα του 19ου αιώνα, εκεί όπου μία χιονισμένη παραμονή Χριστουγέννων, ο γεροτοκογλύφος Σκρούτζ θα… σταματήσει για λίγο να μετρά τα χρήματά του και θα χάσει το «πάνω χέρι». Άλλωστε ποτέ δεν είναι αργά για ένα θαύμα… Το κλασικό παραμύθι του Κάρολου Ντίκενς θα… έρθει στο Αίγιο να μας υπενθυμίσει πως στη ζωή δεν είναι τα χρήματα που μπορούν να εξασφαλίσουν την ευτυχία, αλλά η αγάπη, η καλοσύνη και το ενδιαφέρον για τους άλλους.

Καθημερινά εκδηλώσεις με μουσική και δημιουργικές στιγμές

΄΄Φέτος που δεν έχουμε τους περιορισμούς του covid, είμαστε ελεύθεροι να ζωντανέψουμε το παραμύθι και να δώσουμε χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Έτσι θα έχουμε καθημερινά πολλές εκδηλώσεις και πολλά παιχνίδια για τα παιδιά, παραδοσιακά, όπως παλιά. Το Πάρκο μας θα ανοίξει με μία εντυπωσιακή γιορτή στις 14 Δεκεμβρίου και θα κλείσει στις 8 Ιανουαρίου, μετά δηλαδή το τριήμερο των Φώτων΄΄, είπε η κ. Τσουκαλά, κάνοντας γνωστό πως θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη μουσική και τη δημιουργία. Συγκεκριμένα, παραμονές Χριστουγέννων αναμένεται ένα μεγάλο πάρτι που θα επεκταθεί και στην οδό Μητροπόλεως και στους γύρω δρόμους. Επίκειται δε και μουσικό event με τους «1550». Περιλαμβάνονται ακόμη εξορμήσεις και εκδηλώσεις μέσα στην πόλη, ενώ ο Alessandro De Martino θα μας παρασύρει σε ένα ρεσιτάλ ζωγραφικής σε διαφορετικά σημεία της πόλης.

Εκδηλώσεις προβλέπονται και στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, που θα περιλαμβάνουν αφηγήσεις αλλά και απέναντι από αυτό, ενώ θα διοργανωθεί και bazaar με δημιουργίες, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στον Σύλλογο «Φλόγα».

Έγκριση κονδυλίου για στολισμό

Όσο για τον στολισμό της περιοχής, ήδη η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. έχει εγκρίνουμε τη δαπάνη, ύψους 19.950 € για την υπηρεσία εγκατάστασης και απεγκατάστασης εορταστικού φωτισμού που θα τοποθετηθεί στο Πάρκο των Χριστουγέννων, στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων , στον Φάρο του Παλαιού Λιμένα Αιγίου και στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr