background img
banner
banner

Πολύπλευρη δράση με απόλυτη διαφάνεια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ.Π. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ

Στην πολύπλευρη δράση, μέσω συνεχούς προσπάθειας για την βελτίωση όλων των υποδομών που διαχειρίζεται το Νομικό Πρόσωπο «Πολιτισμός Παιδεία Αθλητισμός & Κοινωνική Προστασία» του Δήμου Αιγιαλείας αναφέρθηκε ο πρόεδρος Παναγιώτης Ανδριόπουλος που παραχώρησε χθες το πρωί συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

«Το ΝΠΔΔ  Πολιτισμός Παιδεία Αθλητισμός & Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας` είναι ένας ζωντανός οργανισμός που καλύπτει ένα πολύ μεγάλο φάσμα δράσεων για όλες τις ηλικίες μιας και έχει αρμοδιότητες από βρέφη μέχρι τρίτη ηλικία, που αντιμετωπίζονται με το ίδιο ενδιαφέρον στην προσπάθεια να προσφέρουμε το δυνατό καλύτερες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Ανδριόπουλος τονίζοντας ότι «από την πρώτη στιγμή ανάληψης καθηκόντων της παρούσας δημοτικής αρχής η “εντολή” του δημάρχου κ. Καλογερόπουλου ήταν να ανατάξουμε όλες τις δομές!».

Τα περί «στρατιάς» εργαζομένων και η εντολή του δημάρχου

Σήμερα το protionline.gr παρουσιάζει όσα ο πρόεδρος έδωσε στη δημοσιότητα για το έργο στους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού αλλά και του ΚΑΠΗ, ενώ θα ακολουθήσει νέο ρεπορτάζ σχετικά με τα γήπεδα.

Δίδοντας αναλυτικά στοιχεία για το έργο που μέχρι σήμερα έχει παραχθεί, ο κ. Ανδριόπουλος δεν παρέλειψε να «απαντήσει» σε σχόλια σχετικά με την λειτουργία και την αύξηση προσωπικού σε ορισμένες δομές υπερτονίζοντας ότι «στο πλαίσιο των Αρχών που διέπουν την παρούσα δημοτική αρχή όσον αφορά στη διαχείριση όλων των δομών και έργων στο Δήμο μας, εκκινήσαμε την διαδικασία με καθαρά αξιοκρατικά κριτήρια προκειμένου να μπει τέλος στο καθεστώς που μέχρι πρότινος ίσχυε για τους εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ και τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, δίδοντας δικαίωμα στην εργασία με συνθήκες απόλυτης διαφάνειας, δημοσιότητας, αντικειμενικότητας και αξιοκρατίας. Και πέραν τούτου, όταν απαιτήθηκε να ενισχύσουμε με επιπλέον προσωπικό τις δομές επιλέξαμε από τα άτομα που είχαν υποβάλλει αιτήσεις μέσω ΑΣΕΠ. Ως εκ τούτου είναι σαφές πως τα όσα ανά καιρούς αναφέρονται από κάποιους περί «στρατιάς» εργαζομένων που ετοιμάζει η δημοτική αρχή Καλογερόπουλου όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αλλά είναι πέρα από κάθε λογική! Είναι απαρέγκλιτη αρχή μας η απόλυτη διαφάνεια και αυτό το αποδεικνύουμε καθημερινά!».

ΠΑΙΔΕΙΑ: Εργασίες συντήρησης σε όλους τους παιδικούς σταθμούς

Στην αρμοδιότητα του ΝΠΔΔ υπάρχουν πέντε Παιδικοί Σταθμοί και συγκεκριμένα 3 στο Αίγιο, 1 στο Διακοπτό και 1 στην Ακράτα. Από αυτούς οι «3» είναι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί (2 στο Αίγιο και 1 στην Ακράτα). Συνολικά στους Βρεφονηπιακούς αρμοδιότητάς μας έχουμε 291 παιδιά (εκ των οποίων είναι 70 ΤΡΟΦΕΙΑ και 221 μέσω ΕΣΠΑ). Όσον αφορά τα έξοδα λειτουργίας τους, καλύπτονται από την επιχορήγηση που λαμβάνει μηνιαίως το ΝΠΔΔ από το δήμο αλλά και μέσω της ΕΤΑΑ. Σε όλους τους παιδικούς σταθμούς την τελευταία τριετία έχουν γίνει εργασίες συντήρησης, χρωματισμοί, καλλωπισμοί ώστε να αποτελούν ένα ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον κυρίως για τα παιδιά αλλά και τους εργαζόμενους.

«Να τονιστεί ότι όταν αναλάβαμε υπήρχαν σταθμοί (όπως της Μυρτιάς και του Διακοπτού) που ελλείψει παιδιών υπήρχε εισήγηση να κλείσουν, ωστόσο σήμερα έχουν αυξηθεί οι οικογένειες που επιλέγουν τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και κατ’ επέκταση έχει απαιτηθεί και αύξηση στο προσωπικό ώστε να τηρείται η ορθή λειτουργία τους.» ανέφερε ο κ. Ανδριόπουλος.
Αυτή τη στιγμή συνολικά εργάζονται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς 54 άτομα.

Επιγραμματικά οι εργασίες στους Παιδικούς Σταθμούς

Α΄ΚΑΙ Β΄ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ: Ανακαίνιση ολική WC, βάψιμο εξωτερικά, εσωτερικά πτυσσόμενα χωρίσματα, τοποθέτηση νέας παιδικής χαράς με πιστοποιημένα όργανα, τοποθέτηση εξωτερικά τάπητα στην παιδική χαρά για προστασία.
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΥΡΤΙΑΣ ΑΙΓΙΟΥ: Ο συγκεκριμένος παιδικός σταθμός ήταν υποβαθμισμένος κι έγιναν παρεμβάσεις. Βάψιμο εξωτερικά του κτιρίου, βάψιμο στα κάγκελα – μάντρα, τοποθέτηση εξωτερικά πλακιδίων, τοποθέτηση παιδικής χαράς και διαμόρφωση κήπου.
Δ` ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΙΓΙΟΥ: Όταν ανέλαβε η δημοτική αρχή, μετά και την σχετική εισήγηση πως έμπαινε ζήτημα στην πλήρωση των προδιαγραφών λειτουργίας, έγινε έρευνα για την ανεύρεση νέου χώρου. Αφού δεν ανευρέθη κάποιος χώρος εντός των γεωγραφικών ορίων στην περιοχή της Καλλιθεάς, μεταφέρθηκε σε καινούργιο χώρο επί της οδού Παυσανίου ο 4ος Παιδικός σταθμός αλλάζοντας τα γεωγραφικά όρια. Πλέον υπάρχει ένας ιδιαίτερα καλαίσθητος και σύγχρονος παιδικός σταθμός.
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ: Σύμφωνα με τις ανάγκες η απαίτηση για νέο οίκημα επιβεβλημένη. Το Ν.Π.Δ.Δ. είναι σε αναζήτηση βάσει προδιαγραφών 200-250 τ.μ., έτσι έγιναν βασικές επεμβάσεις στο χώρο. Τοποθετήθηκε σκέπαστρο στην παιδική χαρά, διαμόρφωση γύψινων εσωτερικά ψευδοροφή.
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΚΡΑΤΑΣ: Από την ίδρυσή του, όπως αναφέρθηκε, δεν είχε γίνει τίποτα ιδιαίτερο. Τοποθέτηση νέας παιδικής χαράς με πιστοποίηση, μόνωση ταράτσας που ήταν το σημαντικότερο, εξωτερικό βάψιμο του κτιρίου.

ΚΔΑΠ ΚΑΙ ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ.¨Π.Π.Α.Κ.Π.Δ.Α.»: 7 στην Αιγιάλεια και μείωση τροφείων

Υπάρχουν 6 ΚΔΑΠ και 1 ΚΔΑΠ-ΜΕΑ (3 στο Αίγιο (και το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) και 1 στην Άβυθο Συμπολιτείας, 1 στο Διακοπτό κι ένα στην Ακράτα). Συνολικά φοιτούν 97 παιδιά (45 τροφεία και 52 ΕΣΠΑ) Αξίζει να σημειωθεί, ότι με απόφαση δόθηκε η δυνατότητα εγγραφής όλων των παιδιών στα «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» (Κ.Δ.Α.Π.) και «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες» (Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ) του Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας» που έμειναν εκτός Προγράμματος Ε.Σ.Π.Α.» και η παρακολούθηση των Δραστηριοτήτων ΔΩΡΕΑΝ ( χωρίς αντίτιμο) για το σχολικό έτος 2021-2022, των οποίων οι γονείς ενώ είχαν υποβάλλει αίτηση ένταξης με πλήρη φάκελο στην ΕΕΤΑΑ για συμμετοχή στη Δράση και φέτος λιγότερα παιδιά δικαιούχοι –στο 50% η φοίτηση φέτος και πέρυσι δωρεάν. Για το έτος 2022-2023 δεν υπήρχε η δυνατότητα κάλυψης δωρεάν φοίτησης και μειώθηκε το τροφείο σε 50% και σε οικογένειες με δύο παιδάκια να πληρώνει μόνο το ένα.

*Το προσωπικό όλων των Ειδικοτήτων που εργάζεται στα ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ αποτελείται από 17 άτομα συνολικά για όλα τα ΚΔΑΠ του δήμου.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Σκέψεις και δράσεις σε 5 σημεία

Πινακοθήκη Ακράτας: Με γοργούς ρυθμούς και σε αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης και αντικατάστασης της κεραμοσκεπής του κτιρίου της Δημοτικής Πινακοθήκης Ακράτας όπου διαφυλάσσεται και εκτίθεται συλλογή έργων ζωγραφικής προερχόμενη από δωρεά της κ. Ζωής Ψαρρού, του κου Χαράλαμπου Γιαννακόπουλου και του κου Τάκη Σιδέρη και φιλοξενεί παράλληλα κατ’ έτος εκδηλώσεις προβολής έργων ζωγραφικής καταξιωμένων δημιουργών.

Λαογραφικό Μουσείο: Ως γνωστόν το οίκημα ανήκει κατά 75% στο Νοσοκομείο Αιγίου. Όταν ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή, έλαβε αγωγή εξώσεως, γιατί οφείλονταν ενοίκια δέκα ετών – σε συνεννόηση με τη διοίκηση ήδη αποπληρώθηκαν τα πέντε χρόνια και συνεχίζεται η αποπληρωμή. Σε ότι αφορά εργασίες συντήρησης (με κυριότερη την επιδιόρθωση της σκεπής) που θα πρέπει να γίνουν στο Λαογραφικό Μουσείο γίνονται συζητήσεις με το Νοσοκομείο και υπάρχει πίστη ότι άμεσα θα προχωρήσουν.

Πινακοθήκη Αιγίου: Είναι γνωστό ότι υπάρχουν εξαιρετικοί πίνακες που μάλιστα εθελοντικά κάποιοι συντηρήθηκαν με ευθύνη προηγούμενων διοικήσεων από τη σχολή καλών τεχνών ωστόσο παραμένουν στα κουτιά. Υπάρχουν σκέψεις και συζητήσεις για διαμόρφωση του ορόφου του Γατείου ώστε να φιλοξενηθεί η Πινακοθήκη.

Φιλαρμονική Αιγείρας: Καλύπτονται οι ανάγκες σε αναλώσιμα, της δημοτικής φιλαρμονικής, η σύμβαση έργου με τον αρχιμουσικό και η διοίκηση του Ν.Π.Δ.Δ. είναι σε αναζήτηση εξεύρεσης λύσεων για την ορθή λειτουργία της Φιλαρμονικής και την μετονομασία της σε «Φιλαρμονική δήμου Αιγιαλείας Ι. Κοκονέτσης».

Βιβλιοθήκη Αιγίου: Με τη μεταφορά των υπηρεσιών στο κτίριο της Ν. Πλαστήρα αποσυμφορήθηκε και άλλαξε η όψη της Βιβλιοθήκης Αιγίου Γ. Παναγόπουλος. Πραγματοποιούνται δράσεις –αναγνώσεις κλπ

ΚΑΠΗ: Συνεχείς δράσεις και «Μέριμνα»

«Στο δήμο μας λειτουργούν δύο ΚΑΠΗ στο Αίγιο και ένα στην Ακράτα. Διατηρούμε τους χώρους σε πολύ καλή κατάσταση με ότι εργασίες απαιτούνται. Ριζική ανακαίνιση. Βάψιμο, κουρτίνες, κουζίνες, βοηθητικοί χώροι. Η δουλειά που γίνεται στα ΚΑΠΗ είναι εξαιρετική!» τόνισε ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ και συγκεκριμένα πραγματοποιούνται: εκδρομές – αποδράσεις, υπάρχει ομάδα γυμναστικής και ευεξίας.

Επίσης λειτουργεί ομάδα κοινωνικών συζητήσεων, όπου μέσα από αυτή δίδονται διέξοδοι και ενδιαφέρουσες δράσεις όπως ο περίπατος που τα έσοδα διατέθηκαν στο Άσυλο Ανιάτων Κλεομένους Οικονόμου Ιατρού. Υπάρχει συνεργασία με το θεραπευτικό κέντρο «Μέριμνα» που μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος TEC-MED γίνονται αξιολογήσεις σε πολλαπλούς τομείς της υγείας. Επίσης δραστήρια είναι η ομάδα εικαστικών και στα ΚΑΠΗ Αιγίου και στα ΚΑΠΗ Ακράτας, όπως και η χορωδία, ενώ υπό σύσταση βρίσκεται και θεατρική ομάδα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr