background img
banner
banner

Σεμιναριακά μαθήματα με πρωτοβουλία του Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου

ΓΙΑ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Ο Αγιασμός για την έναρξη του νέου έτους των σεμιναριακών μαθημάτων, τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, στο Παπαδοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται, με πρωτοβουλία του Σεπτού Ποιμενάρχου, για δεύτερη χρονιά και απευθύνονται σε κληρικούς και υποψηφίους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.
Τα μαθήματα, τα οποία θα πραγματοποιηθούν από πεπειραμένους κληρικούς, θα κινηθούν σε τέσσερεις βασικούς άξονες, οι οποίοι αφορούν σε θέματα γλώσσας των κειμένων της Αγίας Γραφής, ερμηνείας βιβλικών κειμένων με βάση ερμηνευτικά κείμενα των Πατέρων της Εκκλησίας, καθώς και σε θέματα Λειτουργικής και Εκκλησιαστικής Ευταξίας.

Ο Μητροπολίτης, στην προσφώνησή του, αναφέρθηκε στην αξία της επιμόρφωσης για την πληρέστερη κατάρτιση και ενημέρωση των κληρικών και στη διαρκή μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως για έμπρακτη συμπαράσταση στις ανάγκες, αλλά και στις προκλήσεις, που οι κληρικοί καλούνται να αντιμετωπίσουν σήμερα.

Συζήτησε μαζί τους θέματα Λειτουργικής, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα της τηρήσεως του Τυπικού των Ιερών Ακολουθιών, ώστε να γίνονται με τάξη και ιεροπρέπεια, καθώς και ζητήματα ευταξίας των Ιερών Ναών.

Τέλος, ευχήθηκε η νέα αυτή πνευματική χρονιά να είναι καρποφόρα και δημιουργική.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr