background img
banner
banner

Σε 15 μέρες η απόφαση για την πλατεία

ΝΟΜΙΜΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ – ΑΣΥΜΦΟΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ  – ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ Η ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

Σειρά εγγράφων ώστε να απορριφθεί η προσωρινή διαταγή και η αναστολή εκτέλεσης της απόφασης έκπτωσης του αρχικού εργολάβου του έργου της πλατείας Αγ. Λαύρας, κατατέθηκε από τη Νομική Υπηρεσία του δήμου Αιγιαλείας, ούτως ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου εργολάβου που θα δώσει συνέχεια στο έργο. Όπως έγινε ήδη γνωστό από το protionline.gr, η εταιρεία «AGT CONSTRUCTIONS A.T.E.» προέβη σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών, ζητώντας προσωρινή διαταγή και αναστολή εκτέλεσης, την ώρα που προχωρούν οι διαδικασίες για να αναδειχθεί ο νέος ανάδοχος μέσω διαπραγμάτευσης. Επόμενο ήταν να υπάρξει η αντίδραση του δήμου Αιγιαλείας, που μέσω του νομικού του συμβούλου, Γιώργου Μπέσκου, παρέθεσε στο Διοικητικό Εφετείο όλα εκείνα τα στοιχεία που αφενός αποδεικνύουν πως καλώς προέβη στην απόφαση έκπτωσης και αφετέρου ότι πρέπει να απορριφθεί η αίτηση αναστολής διότι είναι ασύμφορο και καταστροφικό να μην εκτελεστεί το έργο.

Όπως ανέφερε στo protionline.gr ο κ. Μπέσκος, ΄΄ο εργολάβος που ανέλαβε με μεγάλη (απίθανη) έκπτωση το έργο της πλατείας, ζητά προσωρινή διαταγή και αναστολή εκτέλεσης γιατί τον βγάλαμε οριστικά έκπτωτο, ώστε να μην προχωρήσουν οι διαδικασίες που δρομολογούνται ήδη με ταχύ ρυθμό και να γίνει το πολύπαθο για την κοινωνία του Αιγίου έργο. Όμως το έργο θα προχωρήσει, θέλει δεν θέλει και οι διαδικασίες συνεχίζονται κανονικά. Η δικαιοσύνη δεν γίνεται να δικαιολογήσει τη ζημιά που έκανε σε μια ολόκληρη πολιτεία τόσα χρόνια και να σταματήσει την πρόοδο του έργου της πλατείας. Ας τηρούσε τις συμβατικές του υποχρεώσεις… Αρκετά ταλαιπωρήθηκε μια ολόκληρη κοινωνία…΄΄.

Γ. Μπέσκος: ΄΄Πολύ μεγαλύτερη η βλάβη και το δημόσιο συμφέρον και για τους τρίτους΄΄

Αναφορικά με τις ενέργειες της Νομικής Υπηρεσίας, είπε: ΄΄Καταθέσαμε στο Διοικητικό Εφετείο τον πλήρη φάκελο που αποδεικνύει ότι καλώς έλαβε η διαδικασία της έκπτωσης και πέραν των άλλων, η συγκεκριμένη αίτηση πρέπει να απορριφθεί και για λόγους δημοσίου συμφέροντος όπως επιτάσσει ο νόμος, διότι η πιθανολογούμενη βλάβη είναι πολύ μεγαλύτερη για τον δήμο Αιγιαλείας και τους πολίτες. Κι αυτό γιατί, αφενός μεν το έργο της πλατείας θα απενταχθεί από το πρόγραμμα, διότι μέχρι 31 Οκτωβρίου 2023 πρέπει να έχει ολοκληρωθεί, αλλιώς θα χαθεί η χρηματοδότηση και θα υπάρξει ζημία 2,9 εκατ. ευρώ και αφετέρου θα υποστούν οικονομική καταστροφή οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται πέριξ της πλατείας, ενώ θα στερηθούν οι πολίτες τη χρήση της κεντρικής πλατείας που είναι και χώρος αναψυχής και γι’ αυτούς και για τα παιδιά τους. Δηλαδή η απώλεια του έργου θα έχει τεράστιες κοινωνικές προεκτάσεις. Σε αντιστάθμιση των γεγονότων, είναι πολύ μεγαλύτερη η βλάβη και για το δημόσιο συμφέρον και για τους τρίτους΄΄. ΄΄Συν τοις άλλοις ζητάμε να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι έχουν τηρηθεί νόμιμα όλες οι διαδικασίες΄΄, κατέληξε ο κ. Μπέσκος.

Σημειώνεται ότι η έκδοση της απόφασης αναμένεται σε περίπου 15 ημέρες.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr