background img
banner
banner

Στην Πολωνία το 1ο ΓΕΛ Αιγίου

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+/KA229 «ACTIVE LEARNING ACADEMY»

Την εβδομάδα 6-12 Νοεμβρίου, οι μαθήτριες της Α’ και Β’ Τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Αιγίου, Όλγα-Θεοδώρα Δούσκα, Ειρήνη Μαρκορά, Γεωργία Χαρίση, Βασιλική Χρυσανθακοπούλου, Δέσποινα Σωτηροπούλου, συνοδευόμενες από τον διευθυντή του σχολείου Ηλία Ανδρέου και τον καθηγητή Πληροφορικής Νικόλαο Διαμαντόπουλο, βρέθηκαν στην Πολωνία!

Επισκέφθηκαν το σχολείο “Zespol Placowek Oswiatowych w Piekoszowie”, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ229 “Active Learning Academy”. Εκτός από τους μαθητές του σχολείου της Πολωνίας και της Ελλάδας, συμμετείχαν ακόμα μαθητές και  καθηγητές από την Ιταλία, Ισπανία και Κύπρο.

Παρακολούθηση εργαστηρίων

Κατά την διάρκεια της εβδομάδας οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εργαστήρια στο σχολείο υποδοχής σε σχέση με δύο λογισμικά ενεργής μάθησης το Canva και το Genially και να αναπτύξουν και παρουσιάσουν σχετικές εργασίες με αυτά τα δύο λογισμικά. Την τρίτη ημέρα του προγράμματος επισκέφθηκαν το Περιφερειακό Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας «Leonardo Da Vinci” όπου ανακάλυψαν, αλληλεπιδρώντας με διαδραστικά εκθέματα, πολλές από τις αρχές που κρύβονται πίσω από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις αυτού του λαμπρού μυαλού της Επιστήμης. Ιδιαίτερη χαρά τούς έδωσε το κάλεσμα και η συμμετοχή τους στην Τελετή της Εθνικής Ημέρας Ανεξαρτησίας της Πολωνίας, που διοργάνωσε το Πολωνικό σχολείο, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, όπου απόλαυσαν πραγματικά τη χορωδία του σχολείου, να αποδίδει τραγούδια αφιερωμένα στην ιδιαίτερη αυτή ημέρα με υπέροχο τρόπο.

Ξενάγηση, συγκίνηση και συναισθηματικό «δέσιμο»

΄΄Η Πολωνία είναι μια ιδιαίτερα μεγάλη χώρα και μας δόθηκε μια χρυσή ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με την πολωνική κουλτούρα και να πραγματοποιήσουμε επισκέψεις σε αξιοθέατα ιστορικής σημασίας. Είχαμε τη τύχη να μείνουμε στην όμορφη πόλη του Κιέλτσε (Kielce), όπου ξεναγηθήκαμε στο κέντρο της πόλης, στον Καθεδρικό Ναό και στο Επισκοπικό Παλάτι. Από τα μέρη που πήγαμε αυτό που μας εντυπωσίασε ήταν η Κρακοβία,  μια παραμυθένια πόλη με τις άμαξες και τα άλογα που μετέφεραν τους τουρίστες και με τις πολλές πανέμορφες εκκλησίες΄΄, αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Επίσης, τονίζονται και τα εξής: ΄΄Ο πιο συγκλονιστικός τόπος που επισκεφτήκαμε ήταν φυσικά το στρατόπεδο συγκέντρωσης “Άουσβιτς”, όπου είχαμε πολύωρη αναλυτική ξενάγηση. Ανατριχιάσαμε ακούγοντας και βλέποντας τι έκαναν στους ανθρώπους τότε αλλά και σκεπτόμενοι πως πατούσαμε στον τόπο του μαρτυρίου τους.

Το ταξίδι μας στην Πολωνία ήταν πραγματικά πολύ όμορφο. Όταν συνειδητοποιήσαμε πως ήταν η τελευταία μέρα που θα περνάγαμε όλοι μαζί, σχεδόν όλοι είχαμε συγκινηθεί. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ιδίως οι μαθητές μας, δέθηκαν συναισθηματικά με τα παιδιά από όλες τις χώρες΄΄.

Και καταλήγει: ΄΄Το πρόγραμμα Erasmus+ ανοίγει τον δρόμο για τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της σημασίας της άτυπης εκπαίδευσης για ένα σχολείο. Εντυπωσιακή ήταν η άρτια οργάνωση του προγράμματος μέσα από ποικίλες δραστηριότητες και ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις.  Όλη η ομάδα μας επέστρεψε στο Αίγιο το Σάββατο 12-11-2022 με τις καλύτερες εντυπώσεις και πραγματικά αξέχαστες εμπειρίες και συναισθήματα΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr