background img
banner
banner

Συνολική καταγραφή των έργων στις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου Αιγιάλειας

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΝΠΔΔ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟ – ΠΟΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

Στη βελτίωση όλων των αθλητικών υποδομών, στα έργα που ήδη έχουν γίνει ή βρίσκονται σε εξέλιξη στις εγκαταστάσεις του δήμου, αλλά και στις προγραμματισμένες εργασίες που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, αναφέρθηκε – μεταξύ άλλων – ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Παναγιώτης Ανδριόπουλος σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου. Στην αρχική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στις σοβαρές ελλείψεις και την εγκατάλειψη που διαπίστωσε στους αθλητικούς χώρους από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του και στη συνέχεια έκανε μία λεπτομερή καταγραφή όλων των εγκαταστάσεων ξεχωριστά.

“Ιδιαίτερη μέριμνα στην ασφάλεια των αθλουμένων”

“Με την ανάληψη των καθηκόντων μας διαπιστώσαμε πως στη συντριπτική πλειοψηφία των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας υπήρχαν σοβαρές ελλείψεις και δυστυχώς εγκατάλειψη σε πολλές περιπτώσεις. Δόθηκε ιδιαίτερο βάρος αυτή τη τριετία σε έργα στις αθλητικές εγκαταστάσεις είτε από ιδίους πόρους είτε μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων που αξιοποιήθηκαν στην κατεύθυνση αυτή ωστόσο είναι αρκετά έργα που απαιτούνται να γίνουν, ενώ αυξάνονται διαρκώς και οι ανάγκες δεδομένης της χρήσης που γίνεται από ομάδες και μεμονωμένους αθλητές”, τονίζει ο κ. Ανδριόπουλος και προσθέτει:
Σε πάρα πολλούς αθλητικούς χώρους όπου είδαμε ότι απαιτείτο τοποθετήθηκαν προστατευτικά αφού υπήρχαν τοίχοι με μπετόν κάτι που ήταν πολύ επικίνδυνο και για τους αθλούμενους αλλά και για τους επισκέπτες. Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολύ συχνά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε φθορές από κλοπές και δολιοφθορές, ένα ζήτημα που δεν αφορά μόνο στους αθλητικούς χώρους αλλά γενικότερα σε κοινόχρηστους χώρους”.

Πολλές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί

Κάποιες εργασίες σε αθλητικούς χώρους έχουν ολοκληρωθεί και πιο συγκεκριμένα, στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Ζήριας εκτός από τα προστατευτικά έγινε περίφραξη και αντικατάσταση τοιχίου που είχε πέσει και ήταν επικίνδυνο. Δεν υπήρχε προστατευτικό ακόμα και στα σίδερα και τα καλούπια να είναι εμφανή καθώς και καμία περίφραξη με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Στο κλειστό γυμναστήριο Καμαρών τοποθετήθηκε παροχή ηλεκτροδότησης που δεν υπήρχε καθόλου. Ηλεκτροδοτούνταν από το γήπεδο ποδοσφαίρου. Ιδιαίτερα νυχτερινές ώρες ο συνδυασμός ποτίσματος του γηπέδου με τα φώτα του Κλειστού είχε αποτέλεσμα να πέφτει το ρεύμα. Έγινε επίσης στεγανοποίηση σκεπής που έσταζε στο παρκέ και δημιουργούσε θέματα στην πυρασφάλεια και τον. ηλεκτροφωτισμό ενώ το κλειστό βάφτηκε εξωτερικά. Στο 5Χ5 των Σελιανιτίκων τοποθετήθηκαν φώτα LED και καινούργια παροχή ηλεκτροδότησης μιας και είχαν μπει μόνο οι πυλώνες”.

“Άλυτο” πρόβλημα με δύο πυλώνες στο δημοτικό στάδιο Αιγίου

Στο δημοτικό στάδιο Αιγίου, δυστυχώς υπάρχουν και πολλές εργασίες που δεν μπορούμε να καλύψουμε. Από τον περασμένο Δεκέμβριο κατέβηκε ο πυλώνας που είχε πάρει κλίση -Το ίδιο απαιτείται και για τον πυλώνα στη β/α πλευρά και πρέπει να ελεγχθούν όλοι. Πρόκειται για κοστοβόρα μελέτη και εργασίες που απαιτούν επιπλέον αρωγή από το δημοτικό ταμείο. Τίθεται ζήτημα σοβαρής επικινδυνότητας που θα πρέπει να καλυφτεί από το Δήμο. Αλλάξαμε τα φώτα όπου υπήρχε ανάγκη, ενώ έχουν αναρτηθεί οι όροι του διαγωνισμού για κλειστό προπονητήριο. Πρόκειται για χρονοβόρα μελέτη που έχει αναθεωρηθεί τέσσερις φορές μιας και προχωρώντας προκύπτουν νέα δεδομένα και διαφορετικές απαιτήσεις. Όσο αφορά την αντικατάσταση του χλοοτάπητα έχει ολοκληρωθεί η 1η φάση του διαγωνισμού ενώ επίσης έχει προγραμματιστεί η στεγανοποίηση των κερκίδων”.

Ο χλοοτάπητας στο γήπεδο Αβύθου και οι καθυστερήσεις

Η σημαντική καθυστέρηση στην τοποθέτηση του συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο της Αβύθου, που έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στις ομάδες, οφείλεται σε απρόβλεπτες διαδικασίες γραφειοκρατικού χαρακτήρα από την πλευρά του εργολάβου. “Ωστόσο, γίνεται προσπάθεια ώστε να παραδοθεί έτοιμο στα τέλη Νοεμβρίου, ή στη χειρότερη περίπτωση στις 31/12 που είναι η τελική ημερομηνία”, μας λέει ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος ο οποίος κάνει αναφορά και στο γήπεδο 7Χ7 που βρίσκεται στις ίδιες εγκαταστάσεις αλλά και στα γήπεδα τένις της Αβύθου: “Θα γίνει τοποθέτηση μεταχειρισμένου συνθετικού χλοοτάπητα (που είχε εξασφαλίσει ο σύλλογος από την ΕΠΣ) για κάλυψη αναγκών σωματείου. Έχει ήδη παραληφθεί ο χλοοτάπητας και προχωρούν οι εργασίες που απαιτούνται πριν την τοποθέτησή του ώστε μέχρι τέλος του μήνα να έχει ολοκληρωθεί από τον εργολάβο, ενώ θα μπουν και προβολείς φωτισμού. Στο τένις της Αβύθου προχωρήσαμε στην κατασκευή δύο στεγάστρων για αθλούμενους και θεατές, σε αντικατάσταση προβολέων LED, σε επίστρωση τριών γηπέδων τένις και σε νέο εξοπλισμό (φιλέ κ.λπ.)”.

Προγραμματισμός εργασιών στο κλειστό του Αιγίου

Όσο αφορά στο κλειστό γυμναστήριο Αιγίου έγινε επισκευή και συντήρηση του μηχανοστασίου και πυρασφάλειας (λόγω επικινδυνότητας) και με την βοήθεια του Δήμου, προχωράμε σε υποστύλωση του τοιχίου, επισκευή-ανακαίνιση αποδυτηρίων-λουτρών, αντικατάσταση κερκίδων κ.λπ. Προωθούμε και αίτημα προς δημοτικό συμβούλιο να υπάρξει χρηματοδότηση για ένα ολοκληρωμένο έργο’’.

Σχεδόν έτοιμο το γήπεδο Πλαστήρα

Το ποδοσφαιρικό γήπεδο της Ν. Πλαστήρα ήδη με τα έργα που έγιναν πρόσφατα άλλαξε εντελώς όψη προς το καλύτερο. Οι πυλώνες αντικαταστάθηκαν και λειτουργούν διευρύνοντας τον χρόνο προπονήσεων των ομάδων. Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση κερκίδων και η ανέγερση των αποδυτηρίων βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέχρι την άνοιξη υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμα και οι εγκαταστάσεις θα ολοκληρωθούν και θα αποτελεί ένα γήπεδο κόσμημα για την πόλη. Επίσης θα γίνει διαπλάτυνση περίφραξης του διπλανού γηπέδου τένις “.

Η νέα πισίνα στο κολυμβητήριο

Πολύ σημαντικό έργο αποτελεί η εγκατάσταση μικρής θερμαινόμενης δεξαμενής swimming box που έγινε στο κολυμβητήριο. Πραγματοποιήθηκε τοποθέτηση του συστήματος ολοκληρωμένης κολυμβητικής εγκατάστασης νέας τεχνολογίας Swimming Box το οποίο είναι ένα σύγχρονο και πλήρες σύστημα κολυμβητικής δεξαμενής που διαθέτει υπερχείλιση και στις τέσσερις πλευρές, είναι θερμαινόμενη με αντλία θερμότητας, έχει θερμομόνωση και περιλαμβάνει πλήρως εξοπλισμένο σύγχρονο μηχανοστάσιο, με διαμορφούμενες και αυξομειούμενες, αναλόγως των αναγκών, διαστάσεις. Στη 2η φάση προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης έχουν ήδη αναρτηθεί οι όροι για να τοποθετήσουμε Φωτοβολταϊκά πάνελ. Λαμπτήρες, επιδιορθώσεις (αντλίες ροή υδάτων)’’.

Κερκίδες σε Ροδιά και Τέμενη

“Εκτός από το κολυμβητήριο και το γήπεδο Πλαστήρα, μεταλλική κερκίδα τοποθετήθηκε και στα γήπεδα Τέμενης και Ροδιάς ενώ στο δεύτερο επισκευάστηκε και η σκεπή των αποδυτηρίων. Επίσης, υπάρχει δέσμευση για δημιουργία γηπέδου 5Χ5 και ένα εξωτερικό στις Καμάρες που πιστεύουμε θα υλοποιηθεί άμεσα. Ακόμη, προχωρήσαμε στην τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Αιγείρας αλλά και σε μετακίνηση των αποδυτηρίων με όλες τις απαραίτητες ενέργειες μιας και στο συγκεκριμένο γήπεδο απαιτούνταν τεχνικά έργα που δεν μας τιμά το γεγονός ότι δεν είχαν γίνει… ή με τον τρόπο που είχαν γίνει. Τέλος, στην ανατολική Αιγιάλεια και πιο συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο Ακράτας έγιναν εργασίες στα λουτρά, τον φωτισμό και συντήρηση των αποδυτηρίων” συμπληρώνει ο κ. Ανδριόπουλος και προσθέτει:

“Όταν αναλάβαμε βρήκαμε πολλά έργα που είχαν υποτιθέμενα ενταχθεί προς χρηματοδότηση με μόνο ένα Τεχνικό Δελτίο όμως- και έτσι προωθήσαμε τη σύνταξη Μελετών και όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προχωρήσουν σωστά τα έργα. στις χρηματοδοτήσεις αυτές με τιμές αγοράς. Μετά από συντονισμένες ενέργειες με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες εντάχθηκε σε χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Δ.Ε. ΑΙΓΙΟΥ, ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, ΑΙΓΕΙΡΑΣ, ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ & ΕΡΙΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» με συνολικό προϋπολογισμό 430.000€. Εντάχθηκε στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας χρηματοδότησης ύψους 400.000€ για «Εκσυγχρονισμό Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου Αιγιαλείας».

Οι αθλητικές συνδιοργανώσεις

Στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια αθλητικών συλλόγων και φορέων ενισχύοντας σαν συνδιοργανωτές για τη διεξαγωγή αγώνων και εκδηλώσεων, όπως αγώνες με το τοπικό Σωματείο Στίβου «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ» που διοργανώνει και τον Ημιμαραθώνιο Αιγιαλείας, καθώς και παράλληλους αγώνες 5 και 1,5 χλμ.. Επίσης, συνδιοργανώσαμε ένα εξαιρετικό event beach volley στην παραλία της Αβύθου το καλοκαίρι,σΣυμμετείχαμε στο GNC 3X3 SUMMER TOUR που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία στην ΠΑΛΑΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ του Αιγίου τον περασμένο Ιούλιο, στο BEACH & GRASS VOLLEYBALL FESTIVAL ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΚΟΛΗΣ και στο «ΑΙΓΙΟ SUMMER FUN 2021» που διεξήχθη σε δύο περιόδους με διαμονή των ομάδων από την Αττική σε ξενοδοχειακές μονάδες της ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ και τη συμμετοχή τοπικών σωματείων. Συμμετείχαν 720 αθλητές – 90 προπονητές/συνοδοί των ομάδων και πλήθος γονέων/εκδρομέων που παρακολούθησαν τις αγωνιστικές δραστηριότητες. Υπήρχαν αρκετά ακόμα αθλητικά γεγονότα που θα πρέπει να σημειωθεί ότι η περίοδος του COVID έβαλε «φρένο» και μας πήγε πολύ πίσω”, τονίζει ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Δήμου Αιγιάλειας Παναγιώτης Ανδριόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr