background img
banner
banner

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων της Αιγιάλειας

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για μια αξιοπρεπή ζωή. Με αφορμή την 24ωρη πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου, η Συντονιστική Αιγιαλείας ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας επισημαίνει πως ΄΄μόνο το ΠΑΣΟΚ στέκεται δίπλα στον εργαζόμενο και τον άνεργο.

Ειδικότερα, σημειώνει: ΄΄Οι εργαζόμενοι βιώνουν στο πετσί τους την κρίση και δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα για τα αυτονόητα, φαγητό, θέρμανση, ηλεκτρικό, καύσιμα. Η νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας νοιάζεται για την εξασφάλιση κερδών στο κεφάλαιο και αδιαφορεί για τον απλό άνθρωπο.

 Ο κόσμος της εργασίας κουράστηκε από τον εμπαιγμό Δεξιών και «Αριστερών» Κυβερνήσεων. Η Νέα Δημοκρατία ανοιχτά και ο ΣΥΡΙΖΑ κάτω από μια λαϊκίστικη ρητορική αδιαφόρησαν για τα εργασιακά δικαιώματα και τον κόσμο της εργασίας. Το ΠΑΣΟΚ σταθερά και διαχρονικά στέκεται δίπλα στον εργαζόμενο και τις ανάγκες του με αποδείξεις: • Θεμελίωσε το κοινωνικό Κράτος στην Ελλάδα, • Διαμόρφωσε το πλαίσιο προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων με τον Νόμο 1264/1982, • Ίδρυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας 1397/1983 που η προηγούμενη Κυβέρνηση του Σύριζα εγκατέλειψε στην τύχη του και η τωρινή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αγωνίζεται να διαλύσει, • Έκανε το Νόμο πλαίσιο 1268/1982 για την Παιδεία και τα Πανεπιστήμια που

έφερε τη Δημοκρατία στην Παιδεία και που με τόση σφοδρότητα προσπαθεί να αποκαθηλώσει η Υπουργός Παιδείας Κεραμέως με ΜΑΤ και Χημικά μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας.

Μόνο το ΠΑΣΟΚ θέλει και μπορεί να εγγυηθεί την επαναφορά των εργασιακών σχέσεων στην κανονικότητα. Το ΠΑΣΟΚ στέκεται δίπλα στον εργαζόμενο και τον άνεργο για: • Επανακατοχύρωση των εργασιακών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, προστασία της εργασίας, ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις, βελτίωση της οικονομικής θέσης των εργαζομένων, επιδότηση της εργασίας για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας • Κοινωνική Κατοικία • Πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος • Φορολόγηση των υπερκερδών και επιστροφή τους στο λαό με μείωση της

φορολογίας στα καύσιμα • Άμεση αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και δικαίωμα προαίρεσης για τους δανειολήπτες΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr