background img
banner
banner

Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων: «Να ΄σαι καλά, Δάσκαλε…»

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΛΑΓΚΟΥ 

Η πορεία του Κώστα Κλάγκου, πέρα από τα γράμματα και τον Πολιτισμό στην ευρύτερη έννοιά του, έχει ταυτιστεί, δικαίως, με το θέατρο στο Αίγιο. Με αφορμή τη συμπλήρωση σαράντα ετών αειθαλούς δράσης του στην περιοχή, αλλά και το λεύκωμα που έχει εκδώσει ο ίδιος, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων περιοχής Αιγιάλειας και Καλαβρύτων, τιμά τον «θεατράνθρωπο του Αιγίου» Κώστα Κλάγκο, με ένα αφιέρωμα στη θεατρική του πορεία, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης».

«Με αφορμή το λεύκωμα του «Οι παραστάσεις μας 1978-2020», σας προσκαλούμε να ξαναθυμηθούμε ή να γνωρίσουμε τις θεατρικές διαδρομές του Κώστα Κλάγκου, στη σκηνή και στις πόλεις», αναφέρεται στην πρόσκληση του Συνδέσμου Φιλολόγων, του οποίου, το τιμώμενο πρόσωπο αποτελεί ιδρυτικό μέλος.

Η εκδήλωση

΄΄Ο Κώστας Κλάγκος, είναι ο άνθρωπος που, στην ουσία, θεμελίωσε το θέατρο στο Αίγιο και κάθε θεατρική ομάδα του Αιγίου, με κάποιο τρόπο, προέρχεται από τη δική του δράση.
Έτσι, μέσω αυτής της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, αποφασίσαμε να τον τιμήσουμε. Άλλωστε, ο Κώστας Κλάγκος είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου μας, ζει και δραστηριοποιείται στο Αίγιο και στον Πολιτισμό πολλά χρόνια, από το 1982 απ’ όσο γνωρίζουμε.
Άρα συμπληρώνει αισίως σαράντα χρόνια δράσης και παρουσίας στην πόλη. Με αφορμή αυτό αλλά και την κυκλοφορία του βιβλίου του, θελήσαμε να κάνουμε ένα αφιέρωμα στη θεατρική του πορεία΄΄, επισήμανε στο protionline.gr  ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Γιώργος Γεωργόπουλος.

Τι θα περιλαμβάνει

Τι θα περιλαμβάνει όμως αυτή η εκδήλωση… έκπληξη προς τον «Δάσκαλο»; Ο κ. Γεωργόπουλος αρκείται να πει τα εξής: ΄΄Μέσα από το αφιέρωμα, θα δούμε τη θεατρική του διαδρομή, δηλαδή τη δράση του από την πρώτη μέρα που ξεκινά τη θεατρική του πορεία στην Πάργα μέχρι και σήμερα.

Θα γίνει ένα πέρασμα από τις Ομάδες που έχει δραστηριοποιηθεί, από τα έργα που έχει έρθει σε επαφή και μία κατάθεση των ανθρώπων που συνεργάστηκαν μαζί του. Κάποιοι από αυτούς ερασιτέχνες ηθοποιοί που εξαιτίας του έχουν κάνει το θέατρο, μέρος της ζωής τους, αλλά και ορισμένοι που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο θέατρο΄΄.

΄΄Θα είναι ένας συνδυασμός ζωντανής μουσικής και θεατρικής αφήγησης΄΄, προσθέτει ο κ. Γεωργόπουλος και καταλήγει: ΄΄Δεν αποκλείεται να δούμε και ηθοποιούς που έχουν γίνει πανελληνίως γνωστοί και έχουν περάσει από «τα χέρια του Κώστα Κλάγκου», γι’ αυτούς όμως παραμένει ο «Δάσκαλος».
Άλλωστε, αυτός είναι και ο τίτλος της εκδήλωσης «Να ‘σαι καλά, Δάσκαλε». Και μην ξεχνάμε ότι ο Κώστας Κλάγκος έχει επιδράσει θετικά στους μαθητές του είτε αυτοί ήταν απλοί μαθητές του στο σχολείο, είτε στο θέατρο και προσφέρει τόσα στην τοπική κοινωνία!΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr