background img
banner
banner

Το Πάρκο των Χριστουγέννων θα… πασπαλίσει την πόλη με χρυσόσκονη!

ΣΧΕΔΟΝ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ – ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΣΜΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΕ «ΗΡΩΑ» ΤΟΝ ΣΚΡΟΥΤΖ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος μέχρι την 14η Δεκεμβρίου, οπότε και ανοίγει τις πύλες του το φετινό Πάρκο των Χριστουγέννων στο Αίγιο, που αναμένεται να δώσει λάμψη και χαρά σε μικρούς και μεγάλους, καθιστώντας και φέτος την περιοχή, σε δημοφιλή χριστουγεννιάτικο προορισμό. Λίγο πριν δοθεί στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων κι ενώ τα στολίδια που θα «ζωντανέψουν» το φετινό παραμύθι βρίσκονται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας, το protionline.gr επιχειρεί να… βάλει στο χριστουγεννιάτικο κλίμα τους αναγνώστες της, αποκαλύπτοντας κάποια από τα δρώμενα…

Για ενδέκατη χρονιά, ο χώρος του Πάρκου των Υψηλών Αλωνίων θα πασπαλιστεί με τη χρυσόσκονη των Χριστουγέννων και τα πάντα θα μοιάζουν μαγικά… Ακριβώς όπως και η ιστορία του τσιγκούνη τραπεζίτη Σκρουτζ, του ήρωα του φετινού πάρκου, που θα περάσει όμορφα μηνύματα για το πραγματικό νόημα της ζωής που ουδεμία σχέση έχει με τα χρήματα, παρά μόνο με την αγάπη! Ο Σκρουτζ μάλιστα, ήδη έχει πάρει «σάρκα και οστά» σαν φιγούρα από τα χέρια του ταλαντούχου εικαστικού Αλέξη Ασημακόπουλου, που για ακόμη μία φορά θα είναι ο δημιουργός των φιγούρων και των στολιδιών του πάρκου.

Στην πλατεία εξέδρα, «σπίτι» και εργαστήρια

Εντυπωσιακή θα είναι και η διαμόρφωση της πλατείας Υψηλών Αλωνίων, εκεί όπου, όπως και πέρυσι, το πάρκο επεκτείνει τη δράση του. Μάλιστα, τόσο η εξέδρα για τα δρώμενα, όσο και το σπίτι του Άη Βασίλη και το εργαστήριο των ξωτικών, μεταφέρονται και φέτος στην πλατεία, κάνοντας κι εκεί το σκηνικό να μοιάζει μαγικό.

Εικαστικές δράσεις, δημιουργίες ζωγραφικής επίσης θα φιλοξενούνται στην πλατεία. Μέσα στο πάρκο θα αναπτυχθούν οι πάγκοι και τα bazaar προς ενίσχυση φιλανθρωπικών συλλόγων, δομών και φορέων.

Εντυπωσιακή έναρξη

Η βραδιά της έναρξης θα είναι αντιπροσωπευτική της συνέχειας καθώς θα περιλαμβάνει πολλά δρώμενα και εκπλήξεις. Εκεί, τον Σκρουτζ ενσαρκώνει ο ηθοποιός – μέλος της Θεατρικής Έκφρασης Αιγίου Σπύρος Γεωργίου, στη θεατρική απεικόνιση του παραμυθιού. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το θεατρικό μουσικό δρώμενο σε συνεργασία με τη μουσικό Μπέσσυ Νάσση. Μία δράση που προγραμματίζεται, θα δημιουργήσει μία εντυπωσιακή εικόνα. Πρόκειται για δεκάδες φαναράκια που θα ανάψουν και θα αρχίσουν να… ίπτανται δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα.

Και στη συνέχεια πάντως, το πρόγραμμα δίνει έμφαση στο θέατρο με τη φιλοξενία παραστάσεων στο… πνεύμα των Χριστουγέννων, από θιάσους που αναμένεται να μας καταπλήξουν. Αντίστοιχα, προβλέπονται και μουσικές παραστάσεις και συναυλίες για τις οποίες στόχος είναι να μεταφέρουν το κέφι και στην οδό Μητροπόλεως. Θα συμμετάσχουν, σε διαφορετικές βραδιές, τα συγκροτήματα «1550» και «48 ώρες», ενώ ανήμερα τα Χριστούγεννα το πάρκο υπόσχεται μία συναυλία εναλλακτικού ήχου με τους Ελένη Σπυράτου και Ανδρέα Προύντζο.

Σε καθημερινή βάση, οι εκδηλώσεις του πάρκου θα περιλαμβάνουν εργαστήρια χειροτεχνίας, face painting, ζωγραφικής, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, κεράσματα κ.λπ., ενώ επίκεινται και παραστάσεις με Καραγκιόζη αλλά και ξυλοπόδαρους που θα περπατήσουν σε όλο το κέντρο της πόλης!

Γλυκιά προσμονή…

΄΄Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο διαμόρφωσης του προγράμματος των εκδηλώσεων και έχουμε μία γλυκιά προσμονή για την έναρξη΄΄, επισήμανε στo protionline.gr η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως φέτος το Πάρκο των Χριστουγέννων θα είναι πιο εντυπωσιακό από κάθε άλλη χρονιά. ΄΄Πέραν όλων των άλλων, θα έχουμε και πολλά παραδοσιακά παιχνίδια, θα παίξουμε όπως παλιά στις γειτονιές, θα γίνουν αγώνες σε επιδαπέδιο σκάκι ενώ θα βραβεύσουμε και τη νεαρή αθλήτρια του σκάκι που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Θα έχουμε μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις και πρωτότυπα δρώμενα. Φιλοδοξούμε να κρατούμε αμείωτο το ενδιαφέρον κάθε μέρα και να δημιουργήσουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις για το πάρκο και την περιοχή μας΄΄, ανέφερε η κ. Τσουκαλά.

Δράσεις θα φιλοξενηθούν και στο αρχοντικό Παναγιωτόπουλου όπου θα διοργανωθούν bazaar στο ισόγειο, με τα έσοδα να διατίθενται στη «Φλόγα», ενώ στον 1ο όροφο θα γίνονται αφηγήσεις παραμυθιών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr