background img
banner
banner

Τριμερής συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου που πραγματοποιήθηκε την 14 Νοεμβρίου 2022 στο Κάιρο συμμετείχε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης συζητώντας με τους ομολόγους του, Υπουργό Μετανάστευσης και Αποδήμων της Αιγύπτου SohaGendi και τον Κύπριο Επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτη Φωτίου πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των τριών χωρών στον τομέα της Διασποράς.

Κατά την διάρκεια των κοινών δηλώσεων που ακολούθησαν μετά το τέλος της τριμερούς συνάντησης ο κ. Κατσανιώτης τόνισε πως «μεταξύ καλών φίλων, είχαμε μία ακόμα γόνιμη συνάντηση κατά την οποία ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με την περαιτέρω ενίσχυση και τον εμπλουτισμό της ήδη εξαιρετικής τριμερούς συνεργασίας μας, με νέα έργα και πρωτοβουλίες».

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως «διερευνήσαμε τρόπους για να αναλάβουμε πρωτοβουλίες σε τριμερές επίπεδο που θα ενισχύσουν περαιτέρω τη συνεργασία μας. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες των κοινοτήτων της Διασποράς των τριών χωρών, να προωθήσουμε τη συνεργασία των μελών τους στις χώρες μας καθώς και σε τρίτες χώρες, να ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή τους σε κοινά πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα και να παρέχουμε στοχευμένα κίνητρα στους νέους που ζουν στο εξωτερικό να μάθουν την ιστορία και τον πολιτισμό των 3 χωρών μας».

Παράλληλα, ο κ. Κατσανιώτης υπογράμμισε την σημασία που δίνει η Ελληνική κυβέρνηση στα πολυμερή σχήματα συνεργασίας. «Τέτοια τριμερή σχέδια συνεργασίας που έχει θεσπίσει η Ελλάδα μαζί με την Κυπριακή Δημοκρατία, υπογραμμίζουν το κοινό μας ενδιαφέρον για αμοιβαίως επωφελή ανάπτυξη και ευημερία στην ευρύτερη περιοχή. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να λειτουργεί ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως ο Υφυπουργός Εξωτερικών, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αίγυπτο, θα μεταβεί στην Αλεξάνδρεια, όπου θα έχει συνάντηση με την Α.Θ.Μ. Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο ενώ τόσο στο Κάιρο όσο και στην Αλεξάνδρεια θα έχει σειρά επαφών με φορείς της Ομογένειας. Τέλος, θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινά και θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Κυβερνήτη Νοτίου Σινά.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr