background img
banner
banner

Με λαό και παλμό ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές…

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Αγωνιστική διάθεση και συμμετοχή βγαλμένη από… τα παλιά, είχαν η συγκέντρωση και η πορεία που πραγματοποίησαν εργατικά σωματεία, το πρωί της Τετάρτης 9 Νοέμβρη, στο κέντρου του Αιγίου, δίνοντας το στίγμα του ξεσηκωμού για την υπεράσπιση των ζωών από τις συνέπειες των αντεργατικών πολιτικών. Αντίστοιχα μεγάλη ήταν και η συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία, με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους, τους ανέργους, τους νέους, να στέλνουν το μήνυμα ότι δεν προτίθενται να μείνουν θεατές των εξελίξεων…

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Τρίγωνη Πλατεία και είχε δυναμική και παλμό. Πανό, συνθήματα και έκδηλη αγανάκτηση για τα όσα βιώνουν σήμερα τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Πρώτη μίλησε η Δήμητρα Παπακωνσταντίνου εκ μέρους του Συλλόγου Κουρέων και Κομμωτών Αιγιάλειας και Καλαβρύτων, τονίζοντας: ΄΄Πρέπει να σταματήσει άμεσα η ακρίβεια στο περιβόητο καλάθι της νοικοκυράς και στο κόστος της ενέργειας. Οι επιχειρήσεις κινδυνεύουν να γίνουν μη βιώσιμες, τα λειτουργικά έξοδα πλέον είναι ασύμφορα εξαιτίας των λανθασμένων επιλογών και χειρισμών των τελευταίων κυβερνήσεων, στην κατάσταση που έχουν οδηγήσει τους Έλληνες πολίτες κινδυνεύουν να αγγίξουν τα όρια της φτώχειας με αποτέλεσμα να μην φτάνουν τα λεφτά σε κάθε νοικοκυριό να βγάλει τον μήνα, με μαθηματική ακρίβεια φέτος τον χειμώνα πάλι η αγορά και η πραγματική οικονομία θα πληρώσουν το μάρμαρο. Δεν μπορούμε να βάλουμε άλλο πλάτη κύριοι της κυβέρνησης, να βάλετε εσείς αν θέλετε να υπάρχετε πολιτικά. Οι εκλογές είναι πολύ κοντά και δεν έχουμε ξεχάσει τι θυσίες έχει κάνει ο λαός τα τελευταία δώδεκα χρόνια για την πατρίδα. Δεν είναι δυνατόν να μας αντιμετωπίζουν λες και φταίνε οι Έλληνες πολίτες για όλα τα δεινά που συμβαίνουν στον κόσμο΄΄.

Στους συγκεντρωμένους μίλησε ακόμη ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρίνιας» Γιάννης Μποδιώτης, μεταφέροντας τη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι παραγωγοί της περιοχής και προαναγγέλλοντας δυναμικές κινητοποιήσεις. Αναφέροντας τις διεκδικήσεις των αγροτών, είπε: ΄΄Ζητάμε μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως δίνουν στους εφοπλιστές. Πλαφόν 0,7 λεπτά/Κwh στο αγροτικό ρεύμα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του προστίμου ρύπων. Επιδότηση των μέσων και εφοδίων και των ζωοτροφών. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών για την φετινή χρονιά. Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας αφήνουν βιώσιμο εισόδημα να ζήσουμε τις οικογένειες μας και να συνεχίσουμε τις καλλιέργειες. Όχι στο αίσχος των ανοιχτών τιμών. Καταγγέλλουμε την αισχροκέρδεια που γίνεται σε βάρος μας και σε βάρος όλων των καταναλωτών με τις ευλογίες των Κυβερνήσεων. Πουλάμε κάτω από το κόστος παραγωγής και τα προϊόντα μας πουλιούνται 5 ως 10 φορές ακριβότερα στα ράφια. Άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις τώρα. Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς τις παραγωγές μας. Παλεύουμε με όλο τον λαό για δημόσια δωρεάν υγεία και συντάξεις αξιοπρέπειας, δωρεάν μόρφωση για τα παιδιά μας και πτυχία για να βρουν δουλειά και όχι διαβατήρια για την ανεργία ή το εξωτερικό΄΄.

Εκ μέρους του Συλλόγου Εθνικής Αντίστασης, χαιρετισμό απηύθυνε ο Θανάσης Χελάκης.

Παν. Νύχτης: ΄΄Να δυναμώσει ο αγώνας για να ξεπεράσουμε τη βαρυχειμωνιά της αντεργατικής πολιτικής΄΄

Η κεντρική ομιλία ανήκε στον πρόεδρο του Σωματείου Οικοδόμων Αιγίου Παναγιώτη Νύχτη, ο οποίος κάλεσε σε γενικό ξεσηκωμό, ΄΄για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας από τις συνέπειες των αντεργατικών πολιτικών, των ανταγωνισμών μεταξύ των αρπαχτικών, των πολέμων και της εκμετάλλευσης του ιδρώτα μας΄΄, όπως είπε, ζητώντας «ρεύμα φθηνό για τον λαό. Δεν θα ξεπαγιάζουν οι πολλοί για να ζεσταίνονται τα κέρδη των λίγων. Δεν θα αφήσουμε να γίνει η ζωή μας καύσιμη ύλη για τα κέρδη των επιχειρηματιών, της ενέργειας, των καυσίμων, για να γεμίζουν τα θησαυροφυλάκιά τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι των συμφερόντων. Δεν ανεχόμαστε, η ζωή μας να μετριέται με κουπόνια. Να μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα με εξαγγελίες και ανεπαρκή μέτρα και από την άλλη να μας προετοιμάζουν για βαρυχειμωνιά και να μας προειδοποιούν ότι αυτά τα ψίχουλα που μας μοιράζουν θα κοπούν». Τόνισε ακόμη πως ΄΄εμείς ματώνουμε από το πρώτο δεκαήμερο του μήνα γιατί δεν φτάνει ο μισθός για να καλύψει τα έξοδα στην κατοικία, στη μετακίνησή μας και στα βασικά είδη, από τις υπέρογκες αυξήσεις. Ας αφήσουν τα παραμύθια αφού στη στρατηγική της Ε.Ε. βρίσκονται οι αιτίες της πανάκριβης ενέργειας και της ενεργειακής φτώχειας. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από αυτούς που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση΄΄. Ο κ. Νύχτης αναφέρθηκε και στο αγωνιστικό κύμα σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ενώ κατηγόρησε τη ΓΣΕΕ ότι κάτω από την πίεση των συνδικάτων προχώρησε σε απεργία. Επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση, αναφέρθηκε στο στεγαστικό πρόβλημα, επισημαίνοντας: ΄΄Έχουμε μεγάλη πείρα που πρέπει να την αξιοποιήσουμε για να δυναμώσει ο αγώνας, για να ξεπεράσουμε τη βαρυχειμωνιά της αντεργατικής πολιτικής΄΄. Καταλήγοντας τόνισε πως ΄΄τη λύση στα μεγάλα λαϊκά προβλήματα μπορεί να τη δώσει μόνο ο οργανωμένος αγώνας των εργαζόμενων, του λαού που βλέπει τη ζωή του να βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδο΄΄.

Ακολούθησε πορεία των συγκεντρωμένων με πανό στα χέρια, στις οδούς Κλεομένους Οικονόμου και Μητροπόλεως, με τα συνθήματα να φτάνουν σε κάθε γωνιά της πόλης…


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr