background img
banner
banner

Στο 91΄ η λύτρωση από τον Γκάτση

Ο ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ ΔΥΣΚΟΛΑ 1-0 ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ Π. 

Ένα παιχνίδι το οποίο προβλεπόταν δύσκολο πριν πραγματοποιηθεί, επαληθεύτηκε και στην πράξη στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου Αιγίου το απόγευμα της Κυριακής 20 Νοεμβρίου.

Ο Παναιγιάλειος κλήθηκε να κάμψει την αντίσταση του ισόβαθμού του Εθνικού Πολύτεκνου, με όσα «όπλα» είχε στην κατοχή του ο Φίλιππος Σχοινάς.

Ουσιαστικά ο προπονητής του Παναιγιάλειου είχε στη διάθεσή του μόλις δυο αλλαγές (Βιλανάκης και Μούκας), αφού οι υπόλοιποι του μελανόλευκου πάγκου ήσαν τραυματίες και πιθανή συμμετοχή τους εγκυμονούσε κινδύνους για υποτροπή και τα χειρότερα που θα ακολουθούσαν.

Μάλιστα η μια από τις δυο αλλαγές έγινε κατ’ ανάγκη, όταν ο Νικολόπουλος τραυματίστηκε στο 38΄ και την θέση του πήρε ο Βιλανάκης, υποχρεώνοντας τον Σχοινά και σε εσωτερικές αλλαγές για να διατηρηθεί στο σύνολο κάποια σχετική ομοιογένεια.

Χωρίς τις μεγάλες φάσεις το α΄ ημίχρονο 

Υποτονικό το α΄ ημίχρονο με τον Εθνικό να παρατάσσεται στην άμυνα και τον Παναιγιάλειο να διατηρεί μια ανούσια υπεροχή, χωρίς τις σπουδαίες τελικές στην εστία του τερματοφύλακα Σουτζόγλου, ο οποίος έβλεπε την απουσία ευκαιριών από τους μελανόλευκους και εκινείτο με αργές κινήσεις για να διατηρηθεί ο ρυθμός έτσι όπως βόλευε την ομάδα του.

Αποφασιστικός για λίγο στο β΄ ημίχρονο ο Παναιγιάλειος 

Ξεκίνησαν δυνατά στην επανάληψη οι μελανόλευκοι, ζεσταίνοντας λίγο και την κερκίδα που είχε αρχίσει να ανησυχεί για την εξέλιξη του αγώνα.

Στο 47΄ χρεώθηκε η πρώτη καλή επιθετική προσπάθεια του Παναιγιάλειου, με τον Λιάτο (κεφαλιά) να απειλεί με αξιώσεις, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μπούνα.

Στο 52΄ ήταν η σειρά του Γκάτση να ανησυχήσει με την κεφαλιά του (πέρασε άουτ) τον Σουτζόγλου και στο 63΄ σουτ με καλές προϋποθέσεις του Λιάτου πέρασε πάνω από την εστία του Εθνικού.

Στο 65΄ ο Μπούνας αποκρούστηκε από τον Σουτζόγλου και στη συνέχεια ακολούθησε παύση στον επιθετικό μονόλογο του Παναιγιάλειου.

Πίεση για το γκολ στα τελευταία λεπτά από τους μελανόλευκους 

Ο χρόνος κυλούσε απειλώντας τον γηπεδούχο Παναιγιάλειο, που ξεκίνησε μια ύστατη προσπάθεια για να φτάσει στο γκολ της νίκης.

Στο 82΄ ο Ανδρέας Σπανός σούταρε άουτ και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων πετάχτηκαν στον αέρα πανηγυρίζοντας το γκολ  του Γκάτση οι φίλαθλοι του Παναιγιάλειου με τους παίκτες να έχουν γίνει ένα κουβάρι από την επιτυχία της τελευταίας στιγμής.

Αφετηρία για το 1-0 ο Βασίλης Μπούνας και εκτελεστής ο Βαγγέλης Γκάτσης, ο οποίος κινήθηκε ταχύτατα στην πορεία της μπάλας πριν τον τερματοφύλακα Σουτζόγλου και με κεφαλιά δεν του άφησε κανένα περιθώριο για απόκρουση.

Στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Εθνικός που έπαιζε το τελευταίο του χαρτί για την ισοφάριση, κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο που πέρασε ανεκμετάλλευτο από τον Αναγνωστόπουλο και δυο συνεχόμενα κόρνερ που είχαν την ίδια τύχη.

Παναιγιάλειος: Αθανασόπουλος, Βλάχος, Μπελεζάκης, Μιχ. Σπανός, Μαχαίρας, Νικολόπουλος (38’ Βιλανάκης), Μπούνας, Λιάτος, Καραπιπέρης (82΄ Μούκας), Γκάτσης, Ανδ. Σπανός.

Εθνικός Π.: Σουτζόγλου, Α. Νικολόπουλος, Λαζανάς, Σαλαμαλίκης, Νίκας, Σωτηρόπουλος (69΄ Φραντζής), Παναγόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (80΄ Παπαδόπουλος), Γιάννης (69΄ Σταυριανόπουλος), Αναγωνστόπουλος, Μακρής (53΄ Κακαφώνης).


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr