background img
banner
banner

Με υπόσχεση στον λαό της Αιγιάλειας ότι ο δήμος θα αλλάξει πορεία…

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Την πρώτη παρουσίαση της παράταξης που δημιουργεί, με σκοπό «την αλλαγή σελίδας στον δήμο Αιγιαλείας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε αρκετές φορές, πραγματοποίησε χθες βράδυ ο υποψήφιος, και επίσημα πλέον, δήμαρχος Αιγιαλείας Κώστας Σπηλιόπουλος. Στο «Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο» συγκεντρώθηκαν οι άνθρωποι που στηρίζουν τον Αιγιώτη περιφερειακό σύμβουλο και πρώην βουλευτή, ενώ παρουσιάστηκαν και πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του, διεκδικώντας την ψήφο του λαού της Αιγιάλειας, στις δημοτικές εκλογές του 2023. Ο κόσμος ήταν πολύς και το κλίμα ιδιαιτέρως πανηγυρικό, ενώ ανάμεσα στους παριστάμενους έβλεπε κανείς παλιούς αυτοδιοικητικούς, γνώστες των θεμάτων του δήμου, πρώην προέδρους κοινοτήτων, νυν δημοτικούς συμβούλους και προέδρους καθώς και νέα πρόσωπα που δεν έχουν αναμειχθεί ξανά στα κοινά. Ο ίδιος ο κ. Σπηλιόπουλος παρουσιάστηκε αποφασιστικός, άσκησε δριμεία κριτική σε δημοτική αρχή και αντιπολίτευση, κάνοντας πολλές φορές αναφορά στην ομιλία του για παρακμή, κατάντια και υποβάθμιση της Αιγιάλειας, εξαιτίας λανθασμένων χειρισμών.

Παράλληλα, ανέλυσε τους δικούς του στόχους και το όραμά του για έναν δήμο προοδευτικό, λειτουργικό, σε τροχιά ανάπτυξης, μακριά από αδιαφανείς συναλλαγές και εξυπηρέτηση συμφερόντων!

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τόνισε πως ΄΄οι τωρινοί δημοτικοί “άρχοντες” μας προσβάλλουν με την αδιαφορία και τις παραλείψεις τους και όλοι οι δημότες έχουν πλέον μία φράση στα χείλη τους: Δεν πάει άλλο!΄΄. Αναφερόμενος στην παρουσία του κόσμου είπε ότι αποδεικνύει πως υπάρχει ελπίδα, και σημείωσε: ΄΄Απόψε, όλοι μαζί φέρνουμε την αλλαγή και οριοθετείται μια νέα αρχή. Η παρουσία σας εδώ, αυτό επικύρωσε. Αφήνουμε πίσω μας την πελατειακή λογική, την ανικανότητα και την ανευθυνότητα΄΄.

 

«Βολές» σε δημοτική αρχή και αντιπολίτευση για Φυσικοθεραπεία, πλατεία, σταφιδικό

Αφού έκανε αναφορά στα προνόμια του τόπου και τους ανθρώπους του κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι ΄΄έχει φέρει την παρακμή και έχουμε χάσει ήδη όσα με κόπο είχαμε κατακτήσει σαν τόπος κατά το παρελθόν. Αυτοί οι άνθρωποι είναι η απόδειξη του ότι η κατάσταση μπορεί να γίνεται ακόμα πιο κακή, από ό,τι ήδη είναι. Ζούμε οδυνηρές απώλειες και πισωγυρίσματα. Χρεώνονται σαν μεγάλη αποτυχία το θέμα της μετακίνησης του Παραρτήματος του ΑΕΙ του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, από το Αίγιο στην Πάτρα. Αυτή η μετακίνηση, είναι η τρανή απόδειξη των επιτυχιών και των αποτυχιών που γράφει ο χειρισμός της Δημοτικής Αρχής΄΄.

Εξιστορώντας το πώς ο ίδιος δρομολόγησε τη δημιουργία σχολών ΤΕΙ στο Αίγιο τονίζοντας πως ΄΄η μεταφορά του Τμήματος Φυσικοθεραπείας ήταν μία καθαρά πολιτική απόφαση, στην οποία την πρώτη και μεγαλύτερη ευθύνη, την φέρνει η τωρινή Δημοτική Αρχή΄΄. Και σχολίασε: ΄΄Οι άνθρωποι αυτοί κρίνονται ακατάλληλοι, καθώς δεν έπεισε κανέναν ότι προσπάθησε, δεν βρήκε υποστήριξη και συμμαχίες, δεν υπερασπίστηκε ένα δίκιο κεκτημένο. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Την ίδια ακριβώς ευθύνη, επιρρίπτουμε και στην αξιωματική αντιπολίτευση του δήμου, η οποία αδιαφόρησε, παρ’ όλο που τα μέλη της πρόσκεινται στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη΄΄.

Ως «απούσα» κατηγόρησε τη δημοτική αρχή και για το αγροτικό – σταφιδικό πρόβλημα, τονίζοντας πως ούτε η αντιπολίτευση στήριξε το αίτημα. Είπε πως κανείς δεν υποστήριξε το αίτημα της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών για 8 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλύψει το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τα αποθέματα, ποσό ελάχιστο σε σύγκριση με τα χρήματα που δόθηκαν στις επιχειρήσεις, όπως είπε. Σημείωσε μάλιστα ότι το πρόβλημα ματοκυλίσθηκε στους 6.000 παραγωγούς με αποτέλεσμα να κατρακυλήσει η τιμή του προϊόντος και να συρρικνωθεί η τοπική οικονομία. ΄΄Οι αγρότες γνωρίζουν καλά ότι το παιχνίδι χάθηκε γιατί δεν υπήρξε ισχυρή φωνή, σύμμαχοι και υποστηρικτές΄΄, τόνισε.

Για την πλατεία Αγ. Λαύρας είπε πως αποτελεί «μνημείο ανικανότητας, άγνοιας και πεδίο άγονου ανταγωνισμού», που έχει καταντήσει κακόγουστο αστείο και καθρέφτης του όποιου δημοτικού έργου, αλλά και αποτέλεσμα της λάθος πολιτικής των ανθρώπων που έχουν την ευθύνη. Όπως τόνισε, έχει γίνει ένα παιχνίδι ανταγωνισμού για το ποιος έχει την ευθύνη για την κατάντια της πλατείας.

΄΄Ο κατάλογος των αποτυχιών που έχουν οδηγήσει τον δήμο μας σε παρακμή, είναι πολύ μεγάλος και την κατάσταση αυτή τη βιώνει καθημερινά ο πολίτης΄΄, είπε, αναφέροντας και το πρόβλημα των απορριμμάτων, τονίζοντας ο δήμος της Αιγιάλειας στερείται σχεδίου διαχείρισης των απορριμμάτων, ότι παρότι είναι ο δεύτερος δήμος της Αχαΐας δεν συμπεριελήφθη στο εργοστάσιο και πως η μονάδα βιοαποβλήτων δεν αποτελεί συνολική λύση. Είπε πως έχουν καταλήξει στη μεταφορά των απορριμμάτων που κοστίζει πάνω από 2 εκατ. τον χρόνο και στερεί έργα και υποδομές σε Αίγιο και κοινότητες.

Στόχος να… γκρεμίσει κατεστημένα

Επίσης, ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε πως η παράταξή του θα μείνει μακριά από τις παραλείψεις, την ανικανότητα, την πελατειακή λογική, την ίντριγκα, την αδιαφάνεια και τη συναλλαγή που επικρατούν στη διοίκηση του δήμου. ΄΄Αυτά είναι γνωστά στους δημότες που εκφράζουν την αγωνία τους με μία φράση «κάντε κάτι». Είμαστε εδώ γιατί θέλουμε να ενεργοποιηθούν οι πολίτες της Αιγιάλειας και να ανοίξουμε μαζί ένα νέο κεφάλαιο στην πορεία του τόπου μας. Δεν θα αφήσουμε ο δήμος μας να γίνει λάφυρο αδιαφανών συναλλαγών. Είμαστε εδώ για να γκρεμίσουμε κατεστημένα και μαζί να χτίσουμε τον νέο δήμο της Αιγιάλειας΄΄, τόνισε μιλώντας για προοπτικές που έχει ο δήμος να γίνει δυνατός. Για να γίνει αυτό όμως, όπως είπε, χρειάζεται η μεγάλη αλλαγή. Αλλαγή πορείας, προσώπων, μοντέλου στη διοίκηση του δήμου. Και πρόσθεσε: ΄΄Η Αιγιάλεια χρειάζεται σχέδιο που να αναδείξει τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και να στοχεύει στη δημιουργία δήμου – παράδειγμα προς μίμηση. Θα λειτουργήσουμε με διαφάνεια, σεβόμενοι τη διαδρομή μας και κυρίως τους συμπολίτες μας. Υποσχόμαστε ότι ο δήμος θα αλλάξει πορεία, θα αποκτήσει φωνή και κύρος, συμμάχους και υποστηρικτές που δεν έχει σήμερα. Θα αποκτήσει δημοκρατικό και διαφανές μοντέλο διοίκησης, σχέδιο για τις προτεραιότητες και τους στόχους, σχέδιο ανάπτυξης΄΄.

Σχέδιο βασιζόμενο σε δύο άξονες

Στη συνέχεια περιέγραψε το σχέδιό του που βασίζεται σε δύο άξονες: Στις βασικές λειτουργίες του δήμου, απορρίμματα, πράσινο, πολεοδομική ανασυγκρότηση, λειτουργία του δήμου και των υπηρεσιών του, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να βρεθεί λύση για την εγκατάλειψη των κοινοτήτων. Επίσης μίλησε για την επιθυμία του ο δήμος να γίνει προορισμός με την ανάδειξη ιδιαιτεροτήτων και προϊόντων της περιοχής. ΄΄Σχεδιάζουμε ένα δήμο που θα γίνει ο βατήρας για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου΄΄, υπογράμμισε. Αναφέρθηκε ακόμη στη σύνδεση του σιδηροδρομικού σταθμού που παραμένει σε εκκρεμότητα αλλά και στην πολιτική που πρέπει να εφαρμοστεί, εκφράζοντας την ανάγκη ανασυγκρότησης της ΔΕΥΑΑ που είπε πως ΄΄έχει γίνει το μακρύ χέρι για πελατειακή και ρουσφετολογική πολιτική΄΄ τονίζοντας πως οι δημότες πληρώνουν πολύ ακριβά το νερό.

Γιατί κατέρχεται

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να είναι δήμαρχος Αιγιαλείας, είπε πως δεν υπάρχει καμία φιλοδοξία ή κάποια πολιτική επιβεβαίωση που πρέπει να καλυφθεί και σημείωσε: ΄΄Έχω κάνει ήδη μια μεγάλη διαδρομή στην πολιτική και είχα και την τύχη μαζί μου για να τα καταφέρω. Ο λόγος που μας κάνει και αποφασίζουμε να κινητοποιηθούμε τώρα, είναι γιατί βλέπουμε ότι υπάρχει ένα χάος. Γιατί βλέπουμε ότι αυτοί που σήμερα διοικούν τον δήμο, μαζί με την αντιπολίτευση, είναι ακατάλληλοι και έχουμε οδηγηθεί στην απόλυτη παρακμή και την μιζέρια. Οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις που διεκδικούν τον δήμο, δεν μπορούν να διαχειριστούν μια τέτοια κατάσταση, είναι αναρμόδιοι και δεν ξέρουν πώς να χειριστούν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν και ζει ο κόσμος της Αιγιάλειας. Χρειάζεται μία αλλαγή. Αλλαγή νοοτροπίας και προσώπων, αλλαγή μοντέλου και πολιτικής. Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι ανάπτυξη και βοήθεια στους αδύναμους. Ο κόσμος ζητάει πρόσωπα ικανά και άξια. Σας υπόσχομαι ότι ο δήμος επί των ημερών μας, θα λειτουργήσει με πλήρη διαφάνεια και εντιμότητα. Αυτά τα στοιχεία, σήμερα, είναι ζητούμενα. Έχω μία φιλόδοξη διάθεση να ενωθούν όλοι με την ισότητα, με τον σεβασμό και πρόοδο. Αυτό θέλει ο κόσμος της Αιγιάλειας, αυτό επιθυμώ και εγώ. Ζήτω αυτό που ζητάει ο κόσμος του δήμου, να αποκτήσει “φωνή” που να ακούγεται, να διεκδικεί και να αποκτά υποστηριχτές. Οι Αιγιαλείς απαιτούν να νιώθουν ασφαλείς, για την ελπίδα του τόπου. Ακριβώς αυτό, υποσχόμεθα να το κάνουμε πράξη. Για κάθε δημότη, για κάθε σημείο, για κάθε γειτονιά και χωριό΄΄.

Τα 30 πρώτα ονόματα και η δήλωση εμπιστοσύνης

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος δήμαρχος ανακοίνωσε τα 30 πρώτα ονόματα που θα αποτελέσουν τον πυρήνα της παράταξής του και οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό στους παριστάμενους.

Πρώτος εκλήθη ο περιφερειακός σύμβουλος, ο γιατρός και γνωστός από την πορεία του στον δήμο Αιγιαλείας παλιότερα, Τάκης Ανδρικόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στους κοινούς αγώνες του με τον κ. Σπηλιόπουλο από τότε που ήταν δήμαρχος ο Αλέκος Μέγαρης, για έργα που λειτουργούν σήμερα ως αναπτυξιακές βάσεις για την περιοχή, όπως βιολογικός καθαρισμός, ανάπλαση κ.λπ. Εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του ότι μαζί με τον Κώστα Σπηλιόπουλο μπορούν να φέρουν την αλλαγή στην Αιγιάλεια και τόνισε πως θα είναι «η συνείδηση της παράταξης».

Στη συνέχεια εκλήθη και απηύθυνε χαιρετισμό ο πρώην αντιδήμαρχος Δημήτρης Καλαμίδας που συστρατεύεται με τον κ. Σπηλιόπουλο και ο οποίος, κάνοντας γνωστό τον λόγο που δεν παραιτήθηκε και από την παράταξη του νυν δημάρχου με την οποία εξελέγη, είπε πως αποχώρησε από την εντολή του δημάρχου, δηλαδή την αντιδημαρχία, όχι όμως από την εντολή των δημοτών που τον τίμησαν με την ψήφο τους.

Ακολούθως, στο βήμα ανέβηκε ο Γιώργος Γκίκας, δημοτικός σύμβουλος που είχε εκλεγεί με την παράταξη της Βάσως Ψυχράμη, πλην όμως αρκετά νωρίς ανεξαρτητοποιήθηκε. Αμέσως μετά, εκλήθη ο Θανάσης Χρυσανθόπουλος δημοτικός σύμβουλος που είχε εκλεγεί με την παράταξη του Χρήστου Γούτου και προσφάτως ανεξαρτητοποιήθηκε. Ο επόμενος ήταν ο δικηγόρος Αποστόλης Χριστόπουλος, γιος του Λάμπη Χριστόπουλου που τόσα είχε προσφέρει στον δήμο. Εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του κ. Σπηλιόπουλου εξέφρασε και η καθηγήτρια Γαλλικών Αγγέλα Παπαβασιλοπούλου. Μετά ήταν η σειρά του πρώην αντινομάρχη και πρώην αντιδημάρχου Στάθη Σταθακόπουλου να δηλώσει πως θα είναι υποψήφιος. Στη συνέχεια ανακοινώθηκε ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Σωτήρης Ταξιαρχόπουλος και ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Καλαμιά και πρώην πρόεδρος της κοινότητας Γιάννης Παπαϊωάννου.

Επίσης, τις υποψηφιότητές τους με τον συνδυασμό του κ. Σπηλιόπουλου ανακοίνωσαν και οι Δημήτρης Μιχαλόπουλος επιχειρηματίας, Παναγιώτης Σπυρόπουλος Ηλεκτρολόγος από την Ανατολική Αιγιάλεια, Σπύρος Χριστόπουλος Ηλεκτρολόγος και ταμίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιάλειας, Αλέξης Τρίγκας κοινοτάρχης Δαμακινίου, Λοΐζος Τσολάκης Οικονομολόγος, Ελένη Χριστοπούλου ιδιωτική υπάλληλος, Τάκης Καρυοφύλλης πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Τέμενης, Ανδρέας Ψυχογιός επιχειρηματίας, Διονυσία Αγγελοπούλου Αρχιτέκτων Μηχανικός, κόρη του Νίκου Αγγελόπουλου, Κώστας Μαστροκούκος επιχειρηματίας, Παναγιώτης Περλέγκας πρόεδρος Κοινότητας Καμαρών, Κώστας Δημόπουλος απόφοιτος Φυσικής Αγωγής, δημόσιος υπάλληλος, Γιάννης Πριόβολος πρόεδρος Κοινότητας Μελισσίων, Τάκης Ρούμπας επαγγελματίας, Γιώργος Παπαγιαννόπουλος πρώην πρόεδρος Κουλούρας, Πέτρος Σακελλαρόπουλος επαγγελματίας, Γιάννης Μελίστας Αγρότης, Βασίλης Κιζέλης τεχνίτης, Αντώνης Τζίνης επιχειρηματίας, Κώστας Παγώνης και η πρώην αντιπρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., γνωστή από τη δράση της στο ΠΑΣΟΚ, Μαρία Παπαγεωργίου.

΄΄Βλέπετε ότι υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι που μας πλαισιώνουν αλλά και παλιότεροι με γνώση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτό είναι ένα περίγραμμα, θα ακολουθήσουν κι άλλοι πολίτες που θα είναι υποψήφιοι, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν. Επίσης, θα συζητήσουμε και θα παρουσιάσουμε εκτενώς τις προτάσεις μας, τις ιδέες μας και θα αναπτύξουμε το πώς θέλουμε, το πώς βλέπουμε και το πώς μπορούμε να κάνουμε την Αιγιάλεια΄΄, κατέληξε ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας Κώστας Σπηλιόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr