background img
banner
banner

«Αναρριχήσεις Συλλογισμών»: Η νέα ποιητική συλλογή του Θανάση Τρίψα

Κυκλοφόρησε η τρίτη κατά σειρά ποιητική συλλογή, που αποτελεί το τέταρτο βιβλίο, του Αιγιώτη ποιητή και λογοτέχνη, Θανάση Τρίψα. Τίτλος της, «Αναρριχήσεις Συλλογισμών», τυπώθηκε από τις εκδόσεις «Δρόμων» και αποτελεί μία σύνθεση απόψεων, όμορφα αποτυπωμένων, που οι λέξεις του ποιητή, τους δίνουν νόημα και χρώμα.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη ποιητική συλλογή του κ. Τρίψα έφερε τον τίτλο «Ζωής Διαδρομές», η δεύτερη «Με της ψυχής τα χρώματα», ενώ έχει κυκλοφορήσει και το δοκίμιο με τίτλο «Ψυχικοί Δακτύλιοι». Και τα τρία έργα του, έχουν βραβευτεί σαν «Βιβλία χρονιάς» και με Αριστείο Δοκιμίου, στον 11ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του ΕΠΟΚ. Όπως η σκηνοθέτης – λογοτέχνης Βούλα Μέμου αναφέρει στον πρόλογο του βιβλίου «Αναρριχήσεις Συλλογισμών, «ο Θανάσης απευθύνεται στον Άνθρωπο σε β΄ πρόσωπο, με μία διερευνητική, εξονυχιστική ματιά, με εικόνες που στοχεύουν στη σχηματοποίηση των θέσεών του, με λόγο ολοκληρωμένο. Διεισδύει στους φόβους και τα συναισθήματα, τους πόθους και τις ενοχές, ανοίγοντας έναν υπαρξιακό διάλογο μαζί του, αλλά πάντα παρηγορητικό. Η ποιητική συλλογή γίνεται συνήγορος του ανθρώπου. Μένουν «οι δυο τους», ποιητής και άνθρωπος, γιατί τελικά, αυτό είναι ή πρέπει να είναι, η τέχνη της ποίησης. Για τον Άνθρωπο».

Στις εκατό σελίδες του βιβλίου υπάρχουν ποιήματα για την κοινωνία, τον έρωτα και άλλα γραμμένα με αφορμή την πανδημία που τόσο επηρέασε τις ζωές των ανθρώπων.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr