background img
banner
banner

«Ασφαλές» για την ώρα το Πρωτοδικείο Αιγίου

ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΑ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΟΜΩΣ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Η σχεδιαζόμενη αναδιοργάνωση των Πρωτοδικείων φαίνεται πως σε αυτή τη φάση δεν «αγγίζει» το Αίγιο, ωστόσο η αποδυνάμωση των υπηρεσιών του, γεννά προβληματισμό. Η πληροφορία για λειτουργία ενός Πρωτοδικείου ανά νομό, δημιούργησε αναστάτωση, πλην όμως, για την ώρα, αφορά μόνο τα διοικητικά Πρωτοδικεία.

Πάντως, το υπουργείο έχει συστήσει Ομάδα Εργασίας και ως το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχει παραδοθεί το πόρισμά της στον υπουργό. Οι δικηγόροι από την πλευρά τους διατηρούν τις επιφυλάξεις τους καθώς, όπως τονίζουν, δεν είναι δυνατόν, ερήμην των διοικητικών δικαστών και των δικηγόρων να συνταχθεί το οποιοδήποτε πόρισμα. Τάσσονται δε υπέρ της αρχής της εγγύτητας. Μάλιστα, επίκειται συνάντηση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, προκειμένου να καθοριστεί και επίσημα η στάση τους. Όπως τονίζεται, είναι αδιανόητο να υφίσταται μια Επιτροπή που επεξεργάζεται αλλαγές του Χάρτη της Διοικητικής Δικαιοσύνης, χωρίς να συμμετέχουν σε αυτή εκλεγμένοι εκπρόσωποι των διοικητικών δικαστών και δικηγόρων.

«Ας μην το απαξιώνουμε μόνοι μας…»

Όπως ανέφερε στο protionline.gr ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος, ΄΄οι όποιες αλλαγές για την ώρα, αφορούν τα διοικητικά Πρωτοδικεία δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα σε εμάς. Ούτως ή άλλως το διοικητικό κομμάτι είναι στην Πάτρα και τα όσα αναφέρονται δεν έχουν σχέση με το δικό μας Πρωτοδικείο΄΄. Πάντως, ο κ. Μπέσκος, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή το θέμα των συμβασιούχων covid και την όποια παραίνεση του δήμου να προσφύγουν σε δικαστήρια των Αθηνών, είπε πως δεν πρέπει εμείς οι ίδιοι να απαξιώνουμε τις δικές μας δικαστικές υπηρεσίες.

Ήδη δικαστικοί και δικηγόροι έχουν… κρούσει καμπανάκι για τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι οργανικές θέσεις αυτή τη στιγμή έχουν κενά που φτάνουν στο 40%, δηλαδή πολύ πάνω από τον μέσο όρο πανελλαδικά. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 48 οργανικών θέσεων, στα Δικαστήρια Αιγίου υπηρετούν σήμερα μόλις 28 υπάλληλοι που καλύπτουν τις ανάγκες του Πρωτοδικείου, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, του Ειρηνοδικείου και του Πταισματοδικείου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr