background img
banner
banner

Τα μονοπάτια της Αιγιάλειας

ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΣ ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΡΑΤΟΣ ΒΑΡΔΑΚΗΣ

Στην Ομάδα Εργασίας για τη λειτουργία της πλατφόρμας παροχής τουριστικών πληροφοριών της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Δυτικής Ελλάδος, συμμετείχε την Τρίτη, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του δήμου Αιγιαλείας, Στράτος Βαρδάκης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, με τους εκπροσώπους δήμων και φορέων να καταθέτουν τις απόψεις τους για το πώς πρέπει να διαμορφωθεί η πλατφόρμα, ώστε να φανεί χρήσιμη και να επιτύχει τους σκοπούς της, που δεν είναι άλλοι από την ανάδειξη της Δυτικής Ελλάδας και την προσέλκυση επισκεπτών.

Όπως εξήγησε στo protionline.gr ο αεικίνητος κ. Βαρδάκης, ΄΄είχε προηγηθεί το πρόγραμμα «Path» στο πλαίσιο της εφαρμοσμένης τουριστικής πολιτικής της ΠΕΔ.ΔΕ. για να προχωρήσουν μία σειρά από πρωτοβουλίες, έργα και προγράμματα που αφορούν τον Τουρισμό, καταλήγοντας στο σήμερα, περίοδο που ξεκινά η λειτουργία της ανανεωμένης μορφής της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Το εργαλείο αυτό που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος PATH, ανανεωμένο και αναβαθμισμένο πλέον, εκτός από τα 1500 σημεία ενδιαφέροντος που προβάλει και τις 34 τουριστικές διαδρομές, θα εμπλουτιστεί και με νέες λειτουργίες΄΄.

Ως γνώστης του αντικειμένου, δεδομένου ότι εδώ και χρόνια ασχολείται με τον Τουρισμό και την εν γένει προβολή της περιοχής, ο αντιδήμαρχος Αιγιαλείας προχώρησε σε κάποιες υποδείξεις προς τα υπόλοιπα μέλη της Ομάδας Εργασίας, επισημαίνοντας πως σκοπός πρέπει να είναι μία διαφοροποίηση από τις υπάρχουσες «πύλες» προβολής της περιοχής, ούτως ώστε να συντελέσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πώς θα λειτουργήσει και πού θα χρησιμεύσει η πλατφόρμα

Να σημειωθεί ότι μέσα από την πλατφόρμα, θα υπάρχει η δυνατότητα προβολής των συναφών με τον τουρισμό επιχειρήσεων, εστίασης, διαμονής, ψυχαγωγίας, άθλησης, δραστηριοτήτων στην φύση κ.λπ. Παράλληλα θα προβάλλονται έγκαιρα όλες οι πολιτιστικές, ψυχαγωγικές, μορφωτικές και λοιπές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στους δήμους σε όλη την διάρκεια του έτους, ώστε οι επισκέπτες να ενημερώνονται έγκαιρα και να τις εντάσσουν στον χρονικό προγραμματισμό της παραμονής τους, με απώτερο στόχο την παράτασή της.

Από πλευράς ΠΕΔ, πιστεύεται ότι οι νέες αυτές λειτουργίες θα συμβάλουν καθοριστικά στην υποστήριξη της Τουριστικής Ανάπτυξης στην ΠΔΕ, καθιερώνοντας έναν νέο ενεργό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης σε αυτή την προσπάθεια. Εκτιμά δε πως οι μεγάλοι ωφελημένοι θα είναι η τοπική οικονομία και οι επιχειρήσεις της περιοχής.
Ως προς τις επόμενες κινήσεις, επίκεινται ανάλογες συναντήσεις και στις υπόλοιπες πρωτεύουσες των νομών της Δυτικής Ελλάδας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ · ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr