background img
banner
banner

Τα «μπουρίνια» της «Gaia» δεν… τρόμαξαν την Αιγιάλεια

ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΛΑΚΚΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ

Δεν επηρέασε όσο θα περίμεναν κάποιοι την Αιγιάλεια, η κακοκαιρία «Gaia», καθώς τα ξαφνικά ξεσπάσματα με βροχή και δυνατούς ανέμους, διαρκούσαν λίγο και δεν στάθηκαν αρκετά να δημιουργήσουν προβλήματα, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Λίγα εικοσιτετράωρα πριν ωστόσο, σημειώθηκε σοβαρή κατολίσθηση, ενώ διερχόμενος οδηγός είχε… άγιο, καθώς δεν τραυματίστηκε στο ατύχημα που προκλήθηκε.

Ο ήχος του προειδοποιητικού σήματος στα κινητά τηλέφωνα το βράδυ του Σαββάτου, ήρθε να αφυπνίσει, αφού, ανεξάρτητα από το μέγεθος τα κακοκαιρίας, με τέτοιες συνθήκες οφείλουν όλοι να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, ειδικά στο οδικό δίκτυο ενός δήμο με τόσο ορεινό μέτωπο. Αυτό αποδείχθηκε και στα μέσα της περασμένης εβδομάδας όπου σημειώθηκε κατολίσθηση στην επαρχιακή οδό από Λάκκα για Γρηγόρι της Δ.Ε. Συμπολιτείας. Βράχοι κατέπεσαν στο οδόστρωμα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να τρακάρει αυτοκίνητο και να υποστεί υλικές ζημιές, ευτυχώς, χωρίς να χτυπήσει ο οδηγός.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό στο protionline.gr ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Νίκος Καραΐσκος, ήταν η πρώτη φορά που στο εν λόγω σημείο έγινε κατολίσθηση, όμως σε κάθε περίπτωση οι οδηγοί που υπό αυτές τις συνθήκες κινούνται στο ορεινό οδικό δίκτυο, πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί. ΄΄Όταν βρέχει, όπου υπάρχει ορεινός όγκος, πρέπει να δίνουμε πολύ μεγάλη προσοχή΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το βραδιά της κατολίσθησης, η Πολιτική Προστασία του δήμου κινητοποιήθηκε άμεσα, ενημερώνοντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που είναι αρμόδια για τον εν λόγω δρόμο και την τροχαία, ώστε να τοποθετηθεί η προβλεπόμενη σήμανση για να μην συμβεί άλλο ατύχημα. Στη συνέχεια ο εργολάβος της Περιφέρειας με χωματουργικό μηχάνημα προχώρησε άμεσα στην απομάκρυνση του βράχου από το οδόστρωμα, δίδοντας και πάλι τον δρόμο στην κυκλοφορία.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr