background img
banner
banner

Έγκριση αναγκαιότητας για σύνδεση της οδού Κλεισούρας με τη Ρ. Φεραίου

ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΔΥΟ ΟΜΟΡΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΝΕΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Ομόφωνη απόφαση για αναγκαιότητα απευθείας αγοράς δύο όμορων ακινήτων στη Δημοτική Κοινότητα Αιγίου δήμου Αιγιαλείας, για διάνοιξη οδού και εξασφάλιση χώρου για ανέγερση διδακτηρίου και αθλητικών εγκαταστάσεων, έλαβε στην προχθεσινή συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας. Σκοπός είναι η δημιουργία ενός ενιαίου χώρου που θα συνδέει την οδό Κλεισούρας με την οδό Αριστοτέλους πριν τη συμβολή της με τη Ροκάς, δημιουργώντας πολλαπλά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή.

Η εισήγηση ανήκε στον αντιδήμαρχο Αξιοποίησης και Διαχείρισης Δημοτικής Περιουσίας Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο, ο οποίος, αναλύοντας το σκεπτικό του, είπε πως τα τελευταία χρόνια, δεδομένης της λειτουργίας των συγκροτημάτων Κέντρου Υγείας Αιγίου, οίκου ευγηρίας «Άγιος Χαράλαμπος», 1ου Γενικού Λυκείου Αιγίου και σύντομα νέου ΕΚΑΜΕ, παρατηρείται συνεχώς αυξανόμενη επισκεψιμότητα επί της οδού Κλεισούρας και κυκλοφοριακή συμφόρηση επί της οδού Κορίνθου.

Βάσει αντικειμενικών και από ανεξάρτητο εκτιμητή η αξιολόγηση

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο δήμος δύναται να προχωρήσει στην αγορά και ενοποίηση δύο όμορων αγροτεμαχίων, 4.512τ.μ. και 2.693τ.μ. αντίστοιχα, που θα ενώσουν την οδό Κλεισούρας με την οδό Αριστοτέλους, προέκταση της Σελινούντος, φέρνοντας ουσιαστικά «μέτωπο» της Κλεισούρας στη Ρήγα Φεραίου. ΄΄Σκοπός μας είναι να παρέχουμε διευκολύνσεις στην πόλη και τους κατοίκους της και εφόσον προχωρήσει, το εν λόγω σημείο θα δώσει λύσεις και θα αναβαθμίσει την περιοχή. Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις για τα δύο οικόπεδα, ξέρουμε τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών και είναι πιο προσιτές από άλλες αγορές στις οποίες έχει προβεί ο δήμος. Ο τρόπος αγοράς είναι συγκεκριμένος, μέσω της αντικειμενικής αξίας που δίνουν οι συμβολαιογράφοι. Εφόσον το κόστος είναι πάνω από 58.000 ευρώ, η αξιολόγηση θα πάει σε ανεξάρτητο εκτιμητή. Από εκεί και πέρα, μέσα στο ’22 θα πρέπει να κάνουμε αναμόρφωση του προϋπολογισμού για να εξασφαλιστεί η δαπάνη. Το ποσό θα το ορίσει ο εκτιμητής και κανείς άλλος΄΄, τόνισε ο αντιδήμαρχος.

Θα έχει λόγο το Δημοτικό Συμβούλιο…

Να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος, απορία ως προς το κόστος του όλου εγχειρήματος, εξέφρασε η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Βάσω Ψυχράμη. Τέλος, η αντιπολίτευση ενέκρινε την αναγκαιότητα, ζητώντας ωστόσο το Σώμα να έχει άποψη όταν προσδιοριστεί το κόστος, εάν θα γίνουν οι αγορές.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr