background img
banner
banner

«Έπεσαν» οι υπογραφές για το οικόπεδο της Ζήριας

ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Ένα σημαντικό κεφάλαιο για την ορεινή κοινότητα Ζήριας της Δ.Ε. Ερινεού, έκλεισε την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου προς ικανοποίηση των περίπου χιλίων κατοίκων της. Υπεγράφη το συμβόλαιο αγοράς έκτασης από τον δήμο, με σκοπό τη δημιουργία πλατείας αλλά και τη διαμόρφωσή της με τέτοιο τρόπο ώστε να χρησιμεύσει για τη συγκέντρωση κόσμου σε περίπτωση φυσικής καταστροφής. Πρόκειται για μία κίνησης που αφορά την πρόληψη σε έναν τόπο που έχει δοκιμαστεί από τις πυρκαγιές όσο λίγοι, αποτελεί δε ιδιαίτερο λόγω του φυσικού πλούτου που διαθέτει.

Ο χώρος έχει συνολική έκταση 1.350 μέτρα και κατόπιν διαπραγματεύσεων, που διήρκεσαν περισσότερο από δύο χρόνια, περιήλθε στην κατοχή του δήμου, έναντι 70.000 ευρώ. Στο οικόπεδο πρόκειται να διαμορφωθεί μία πλατεία, δεδομένου ότι το χωριό δεν διαθέτει τέτοιο χώρο, αλλά και να αξιοποιηθεί ως «σημείο συγκέντρωσης – διαφυγής σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών» (πυρκαγιές, σεισμοί κ.λπ.) ενώ θα εξυπηρετεί όχι μόνο το χωριό, αλλά σε κάθε περίπτωση όλες τις όμορες κοινότητες.

Με αφορμή τα περσινά και απολύτως τραγικά γεγονότα της μεγάλης πυρκαγιάς της 31ης Ιουλίου, ο δήμος Αιγιάλειας αποφάσισε να αγοράσει τον χώρο που βρίσκεται στο κέντρο ακριβώς της κοινότητας Ζήριας, κάτω από την εκκλησία. Η απίστευτη καταστροφή της περσινού καλοκαιριού, έγινε η απόλυτη αφορμή να ενεργοποιηθεί ο δήμος έτσι ώστε να αγοραστεί επιτέλους μια έκταση γης για αυτόν το σκοπό. Τα χρήματα της αγοράς του οικοπέδου, βρέθηκαν έπειτα από αίτηση επιχορήγησης που υπέβαλε ο δήμος Αιγιάλειας στο αρμόδιο υπουργείο, η οποία πήρε έγκριση ύψους 250 χιλιάδων ευρώ περίπου προκειμένου να διατεθούν για την αγορά, τη δημιουργία και την διοργάνωση του χώρου ως σημείο διαφυγής.

Ικανοποίηση σε αιρετούς και κατοίκους

Την ικανοποίησή του για την ευτυχή κατάληξη των προσπαθειών, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ζήριας Βασίλης Γλωσσίδης, λέγοντας: ΄΄Ολοκληρώθηκε σήμερα ένα μεγάλο όνειρο πολλών ετών της Κοινότητας μας, η αγορά του χώρου για την κατασκευή πλατείας στο χωριό μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο και τον αντιδήμαρχο Γιώργο Ντίνο, διότι με τη μεγάλη συμβολή τους ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα για το χωριό μας΄΄.

Επίσης, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ερινεού Γιώργος Ντίνος, επισήμανε στο protionline.gr: ΄΄Μετά από 30 και πλέον χρόνια, ένα αίτημα της κοινότητας Ζήριας, που το οραματίστηκαν οι αιρετοί και το θέλησαν οι κάτοικοι του ιστορικού χωριού της Ζήριας, υλοποιήθηκε. Στη διάθεση της κοινότητας θα τεθεί ο πλέον κατάλληλος χώρος για τη δημιουργία πλατείας, διότι η Ζήρια των 1.000 περίπου κατοίκων ως τώρα δεν διαθέτει πλατεία με αποτέλεσμα το κέντρο της να είναι απαξιωμένο. Από εδώ και στο εξής όμως θα αλλάξει και η δομή του χωριού και θα δημιουργηθεί και ένας χώρος που θα αποτελεί διέξοδο σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη΄΄. Και πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος: ΄΄Στην ευτυχή αυτή κατάληξη, μεγάλη ήταν η συμβολή του δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου, ο οποίος αφουγκράστηκε το αίτημα της κοινότητας και συνεργαστήκαμε άριστα σε αυτό το επίπεδο για να έρθει σήμερα (χθες) το επιθυμητό αποτέλεσμα, το οποίο θα χαίρονται και οι επόμενες γενιές΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr