background img
banner
banner

ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ: Στα 30 κορυφαία σωματεία στίβου στην Ελλάδα και για το 2022!

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Η σταθερά ανοδική πορεία του συλλόγου στίβου “Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς” σε πανελλήνιο επίπεδο συνεχίστηκε και τη χρονιά που φεύγει. Και το 2022 βρέθηκε μέσα στα τριάντα κορυφαία σωματεία στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην 27η θέση (ανάμεσα στα 412 σε όλη τη χώρα) και για τη νέα χρονιά βάζει ως στόχο – γιατί όχι – την πρώτη 20αδα. Η ανεπίσημη αξιολόγηση των σωματείων στίβου για το 2022 ανακοινώθηκε από το αρμόδιο τμήμα της Ομοσπονδίας και σύμφωνα με αυτήν κορυφαίο σωματείο της χώρας για το 2022 είναι ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος και ακολουθούν στην πρώτη πεντάδα ο ΣΑΚΑ Αθηνών που ανέβηκε μία θέση σε σχέση με το 2021, ο ΓΣ Σέρρες 93 που ήταν 8ος το 2021, ο ΑΓΣΙ και ο ΓΣ Κηφσιιάς. Στην έκτη θέση είναι ο ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας, ενώ για πρώτη φορά στην πρώτη δεκάδα βρίσκεται ο ΑΟ Κάλλιστος (7ος). Ο Αμεινίας Μεσογείων είναι όγδοος, ο ΟΦΗ ένατος, ενώ στην πρώτη δεκάδα επέστρεψε ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης.

Τρίτος σύλλογος στην Αχαΐα

Από πλευράς Αχαΐας για μια ακόμα φορά κορυφαίο σωματείο είναι η Ολυμπιάδα όπως γίνεται διαρκώς από το 2015. Με νέα άνοδο πλασαρίστηκε στην 11η θέση. Εντυπωσιακός ο Πέλοπας, νέο άλμα και 14η θέση (ρεκόρ συλλόγου), ενώ ο Αθηνόδωρος με το νέο ρεκόρ και την 27η θέση είναι τρίτο σωματείο στην Αχαϊα. Όσο αφορά στη Φιλαθλητική Λέσχη Αιγίου βρίσκεται στην 265 θέση, μπροστά όμως από 150 περίπου σωματεία, γεγονός που δεν μπορει να περάσει απαρατήρητο αν αναλογιστούμε ότι ο σύλλογος δίνει μεγαλύτερη βάση στις μικρές ηλικίες, μέχρι 15 – 16 ετών.
Από τον νομό μας, ακολούθησαν (σε σύνολο 412 σωματείων από όλη την Ελλάδα):

Αρίων Πατρών 66ος (ρεκόρ, από άνοδο σε άνοδο),
Κούρος Πατρών 67ος,
Εσπερος 140ός,
Παναχαϊκή 156η,
Ατλας 216ος,
Ακρος 217ος (ρεκόρ),
Πατραϊκή 248η,
Αίολος 250ός,
Νίκη 251η,
Φιλαθλητική Λέσχη Αιγίου 265η,
Αθλόραμα 302ο (ρεκόρ),
Φλόγα 303η (ρεκόρ),
ΓΣ Δύμης 306η (ρεκόρ),
Πατραϊκός 359ος,
Γαλήνη 360ή.

29/1/2023 ο Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας

Στις 29 Ιανουαρίου του νέου έτους θα πραγματοποιηθεί ο 11ος Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας. Με πρωτοβουλία του ΝΠΔΔ του Δήμου Αιγιαλείας και της διοίκησης του “Αθηνόδωρου” να δοθεί το αντίτιμο της συμμετοχής απευθείας στο σύλλογο «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».

Ο Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας συνδιοργανώνεται από το σωματείο στίβου Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς και το Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου Αιγιαλείας, και εντάσσεται στα πλαίσια του εορτασμού της απελευθέρωσης του Αιγίου (Βοστίτσας) από τον τουρκικό ζυγό. Συμβολίζει μάλιστα τη διαδρομή του Ανδρέα Λόντου και των πολεμιστών του από το Διακοπτό στο Αίγιο, κρατώντας ψηλά τη σημαία της επανάστασης.

“Είναι ιδιαίτερη ευλογία να υπηρετούμε μέσα από τη συλλογική δράση κοινούς στόχους που αφορούν κυρίως τα παιδιά. Ευχαριστούμε όσους συμπορεύονται στην κατεύθυνση αυτή και εκ των προτέρων κάθε έναν αθλητή ξεχωριστά που θα ενισχύσει με τη συμμετοχή του το σκοπό αυτό”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr