background img
banner
banner

Αυτή την πλατεία… ποιος θα την πάρει;

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΡΕΙΣ «ΓΝΩΡΙΜΕΣ» ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ

«Ποδαρικό» με διαπραγμάτευση μέσα από την οποία θα αναδειχθεί ο νέος ανάδοχος του έργου αποπεράτωσης της πλατείας Αγ. Λαύρας, θα κάνουν με την έλευση του νέου έτους, στον δήμο Αιγιαλείας. Χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτη – κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε να σταλεί πρόσκληση συμμετοχής σε τρεις κατασκευαστικές εταιρείες, οι οποίες, και οι τρεις εκτελούν έργα στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την εταιρεία ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΤΕ (ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΩΝ. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡ. ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ) με έδρα την Πυλαία Θεσσαλονίκης, η οποία συμμετέχει στην εκτέλεση των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης λυμάτων παραλιακών οικισμών Αιγιαλείας, αφού η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΤΕ εργάζεται στο έργο ως υπεργολάβος της αναδόχου INTRAKAT.

Πρόσκληση θα σταλεί και στην Α.Τ.Ε.Σ.Ε. Α.Ε. γνωστή στην περιοχή καθώς κατασκευάζει τις νέες εγκαταστάσεις του Ε.Κ.Α.ΜΕ., αλλά και προς τη ΜΕΣΟΓΕΙΟ Α.Ε. που έχει αναλάβει την αποχέτευση της οδού Κορίνθου, καθώς και άλλα έργα στο παρελθόν.

Ουδείς της αντιπολίτευσης…

Να σημειωθεί ότι στην έκτακτη – κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, η οποία πραγματοποιήθηκε διά ζώσης, στις 9.00 το πρωί, δεν προσήλθαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, δηλαδή οι κ. Γούτος, Παπαγιαννακόπουλος, Ψυχράμη και Κουβαράς, παρά μόνο οι πέντε (δήμαρχος και πρόεδρος Δημήτρης Καλογερόπουλος, Παναγιώτης Ανδριόπουλος, Διαμάντω Βασιλακοπούλου, Μαρία Σταυροπούλου και Νίκος Καραΐσκος) της δημοτικής αρχής, με το θέμα να εγκρίνεται κατά πλειοψηφία.

Όπως τονίστηκε και στην πρόσκληση, ο κατεπείγων χαρακτήρας της συνεδρίασης έγκειτο αφενός μεν στην άμεση ανάγκη λήψης σχετικής απόφασης από την Ο.Ε. προκειμένου να καταστεί δυνατόν να συναφθεί δημόσια σύμβαση για το υποέργο 3, μετά από το υπ’ αριθ.πρωτ.5603/13-12-2022 έγγραφο της ΠΔΕ για τη διατύπωση θετικής γνώμης για την έναρξη της Διαδικασίας Διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη Δημοσίευση και αφετέρου στην ανάγκη απόδοσης της πάγιας προκαταβολής των Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων, στην αποδοχή επιχορηγήσεων και κατ’ επέκταση στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2022, καθώς και στην ανάγκη παραλαβής της κατωτέρω μελέτης για την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών.

Ομόφωνα αποδεκτή η εισήγηση του διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου

Για το αντικείμενο «Καθορισμός των Οικονομικών Φορέων στους οποίους θα αποσταλεί η Πρόσκληση στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση για την ολοκλήρωση κατασκευής του έργου: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΙΓΙΟΥ: Ενότητα 2 Πλατεία Αγ. Λαύρας και περιμετρικές οδοί και Ενότητα 3 Πλατεία Βαλφούρ και περιμετρικές οδοί» [MIS5030018]», ο κ. Καλογερόπουλος διάβασε εισήγηση του Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Αιγιαλείας, Λεωνίδα Καράμπελα. Λαμβάνοντας υπόψη τη μελέτη υπολειπόμενων εργασιών της Έκπτωτης Εργολαβίας του έργου που συνέταξε η Δ/νση Τ.Υ του Δήμου Αιγιαλείας, προϋπολογισμού 2.640.000 € με ΦΠΑ και την έγκριση της μελέτης των υπολειπόμενων εργασιών από την Ο.Ε., όπως επίσης και την απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με την οποία εγκρίθηκε η τροποποίηση της Πράξης, εισηγήθηκε τον καθορισμό των Οικονομικών Φορέων στους οποίους θα αποσταλεί η Πρόσκληση στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση για την ολοκλήρωση κατασκευής 3 του έργου.
Ομόφωνα η Επιτροπή ενέκρινε την αποστολή προσκλήσεων στις τρεις προαναφερόμενες εταιρείες, για τις οποίες προφανώς έχει τα εχέγγυα ότι δύνανται να ολοκληρώσουν το έργο.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr