background img
banner
banner

Βραβεύτηκαν τα “χρυσά” παιδιά του σκάκι Μαριάντα και Χαράλαμπος Λάμπος

ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΚΑΝΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΛΙΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Σε μία λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (28/12) στο «Vostizza Psitocafe» στα Ψηλά Αλώνια Αιγίου, βραβεύτηκαν από τη ΔΗΚΕΠΑ και τον ΑΣΟΑ τα δύο “χρυσά” παιδιά του Αιγιώτικου σκάκι. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης 2022 στην κατηγορία έως 10 ετών, Μαριάντα Λάμπου και ο αδελφός της, πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία Κ8, Χαράλαμπος Λάμπος.

 

Το βράδυ της Δευτέρας 14 Νοεμβρίου, η Μαριάντα Λάμπου, εγγονή του γνωστού Αιγιώτη Λυκειάρχη Στυλιανού Τσαγκαράκη, συνέχισε τις πρωτιές της αυτή τη φορά σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Στην Αττάλεια της Τουρκίας, με 8 νίκες και μια ισοπαλία άφησε στην …πλάτη της 65 σκακίστριες από 30 Ευρωπαϊκές χώρες κατακτώντας την κορυφή της Ευρώπης. Ο Χαράλαμπος ακολουθώντας τα ….χνάρια της Μαριάντας καταγράφει πολλές διακρίσεις σε τουρνουά ενώ έχει αναδειχθεί και πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία του. Τις βραβεύσεις έκανε ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του δεσμεύθηκε προς την πρόεδρο του Αθλητικού Σκακιστικού Ομίλου Αιγίου, Κατερίνα Μερτίκα και τον δάσκαλο (και πρωτεργάτη των επιτυχιών ενός συλλόγου που εχει συμπληρώσει μόλις 1,5 χρόνο ζωής) Νίκο Νικολακόπουλο ότι θα στηρίξει την προσπάθειά τους στην πράξη το επόμενο διάστημα. “Δεν είναι υπόσχεση, όπως συνηθίζουν να δίνουν οι πολιτικοί, αλλά δέσμευση” τόνισε.

Ο πολύπειρος και πολυβραβευμένος σκακιστής Νίκος Νικολακόπουλος ξεκίνησε την εκπαίδευση σε έναν καινούριο όμιλο τον Αθλητικό Σκακιστικό Όμιλο Αιγιάλειας, για τον οποίο η πρόεδρος Κατερίνα Μερτίκα αναφέρει: «Με αγάπη για τα παιδιά και το σκάκι, με εργατικότητα ήθος και συνέπεια, μια ομάδα φίλων, αποφασίσαμε να ιδρύσουμε αυτό τον σύλλογο. Με τον πιστοποιημένο Σχολικό Προπονητή FIDE κ. Νίκο Νικολακόπουλο, ευελπιστούμε να παρέχουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας και όχι μόνο».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ακόμη, η βουλευτής Αχαϊας της Ν.Δ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, οι αντιδήμαρχοι Στράτος Βαρδάκης και Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, ο νομικός σύμβουλος του δήμου και πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Ιατροπούλου κ.α.

Στον χαιρετισμό της, η κ. Αλεξοπούλου συνεχάρη τους δύο μικρούς πρωταθλητές και όλους τους συντελεστές των επιτυχιών τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι έκαναν υπερήφανο το Αίγιο και την Αχαϊα γενικότερα.

Ακολούθησε αγώνας επίδειξης Σιμουλτανέ, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του «Vostizza Psitocafe» με τη συνεργασία του ΑΣΟ Αιγιαλείας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr