background img
banner
banner

Ενημέρωση συλλόγων και φορέων εκπροσώπησης ασθενών

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΔΕ ΓΙΑ ΤΟ 2023 ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΧΑΙΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

Για το Σχέδιο Δράσης της ΠΔΕ για την Υγεία (2023), είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων ασθενών, στην ενδιαφέρουσα εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 28 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο MyWay, στην Πάτρα

O Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους εκπροσώπους των φορέων σχετικά με τον προγραμματισμό της Περιφέρειας για το νέο έτος, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε και έναν σύντομο απολογισμό της δράσης του 2022 που περιλάμβανε 88 δράσεις, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 70 φορείς και από τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Μπονάνος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των συλλόγων, σημειώνοντας ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει να συνεργάζεται μαζί τους και να εργάζεται για την προαγωγή των θεμάτων υγείας, καθώς όπως είπε, «η Υγεία είναι η μεγάλη προτεραιότητα όλων μας και αυτό έγινε ιδιαίτερα αντιληπτό κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Στην εκδήλωση παρέστη και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος στον χαιρετισμό του υπογράμμισε τη σημασία της συμμετοχής των κοινωνικών συλλογικοτήτων στην προώθηση των μηνυμάτων υγείας, καθώς και τη μεγάλη σημασία του εθελοντισμού, ο οποίος σε τοπικό επίπεδο καλύπτει τα κενά που αφήνει το κεντρικό κράτος και παράλληλα στέκει στο πλευρό του πάσχοντα πολίτη. Τόνισε, τέλος, ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα στέκει πάντα αρωγός αυτής της μεγάλης κοινωνικής «συμμαχίας», δεδομένου ότι και η ίδια ως αυτοδιοίκηση, εκπροσωπεί το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Τιμήθηκαν επιστήμονες

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τιμήθηκαν διακεκριμένοι επιστήμονες που διαδραμάτισαν εξέχοντα ρόλο κατά τη διάρκεια της πανδημίας και συνεργάστηκαν στενά και άψογα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν, ο Καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Γεώργιος Χρούσος, ο Καθηγητής Φαρμακευτικής και πρώην Αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γεώργιος Παναγιωτακόπουλος, ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων του Υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος και ο Καθηγητής Υγιεινής Απόστολος Βανταράκης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr