background img
banner
banner

Εξαγριώθηκαν ρομά στη Ροδοδάφνη

ΕΒΑΛΑΝ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΔΟΥΣ ΔΥΟ ΒΡΑΔΙΑ ΣΕ Ν.Ε.Α. ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ

«Μπαρούτι» μυρίζει η κατάσταση με τους ρομά σε αρκετές περιοχές της χώρας, μετά το περιστατικό όπου 16χρονος Ρομά δέχθηκε πυρά από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στην περιοχή των Διαβατών. Τη νύχτα της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου αλλά και αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας, ρομά συγκεντρώθηκαν στη Ροδοδάφνη και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους και προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Ειδικότερα, στη 1.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, περίπου 20 άτομα από τον κοντινό καταυλισμό, συγκεντρώθηκαν στη Νέα Εθνική Οδό και έβαλαν φωτιά. Διαλύθηκαν όμως μετά την άφιξη αστυνομικής διμοιρίας από την Πάτρα.

Ομοίως το ίδιο βράδυ και συγκεκριμένα από τις 10.00 έως τις 11.00 η ώρα, αναστάτωση προκλήθηκε στην Παλαιά Εθνική Οδό, όταν μία ομάδα αποτελούμενη από 15 ρομά, συγκεντρώθηκαν στο ύψος της επιχείρησης «Σφολιατογεύσεις», μετέφεραν κάδο απορριμμάτων στο κέντρο του δρόμου και έβαλαν φωτιά, κλείνοντας και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα την έντονη ανησυχία των κατοίκων, ενώ η κυκλοφορία σταμάτησε και γινόταν εκτροπή προς Νέα Εθνική Οδό και Άγιο Γεώργιο Ροδοδάφνης.

Τελικώς, μετά την επιχείρηση της ΟΠΚΕ, οι νεαροί ρομά ετράπησαν σε φυγή και συγκεκριμένα έφυγαν προς τον καταυλισμό τους από τον παραπλήσιο δρόμο που βρίσκεται στο ύψος του σημείου που έβαλαν φωτιά.

Αποτέλεσμα ήταν, ταλαιπωρία για οδηγούς και ένας καμένος κάδος. Από πλευράς δήμου υπήρξε μέριμνα για καθαρισμό του οδοστρώματος και απομάκρυνση των καμένων…


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr