background img
banner
banner

Κόπηκαν περίπου σαράντα επικίνδυνα δέντρα

ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΡΥΠΗΤΗΣ – ΘΑ ΕΚΠΟΝΗΘΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΤΕΥΣΗ ΝΕΩΝ

Διπλό σκοπό είχαν οι παρεμβάσεις κοπής δέντρων στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής, κατά μήκος της οδού Ζωοδόχου Πηγής. Αφενός να αποκλειστεί ο κίνδυνος ατυχήματος από ενδεχόμενη πτώση τους, καθώς ήταν ξερά και επικίνδυνα και αφετέρου για να αναβαθμιστεί και ο περιβάλλων χώρος του προσκυνήματος, παράλληλα με τον ναό στον οποίο – ως γνωστόν – πραγματοποιούνται εργασίες ανάπλασης.

Οι παρεμβάσεις διήρκεσαν μία εβδομάδα και ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου με την απομάκρυνση των κλαδοδεμάτων από το οδόστρωμα, αρμοδιότητα που ανέλαβε ο δήμος Αιγιαλείας. Η κοπή των δέντρων έγινε κατόπιν ανάθεσης σε ιδιώτη, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, κατόπιν σχετικής άδειας από το Δασαρχείο.

Όπως ανέφερε στο protionline.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Νίκος Καραΐσκος, ΄΄υπήρχαν πάρα πολλά ξερά δέντρα στον «Κυπαρισσόνα», τα οποία ήταν επικίνδυνα να πέσουν στο οδόστρωμα της Ζωοδόχου Πηγής, καθώς είχαν και πολύ επιφανειακό ρίζωμα. Μάλιστα, κατά καιρούς έχουν πέσει κάποια που είχαν πρόβλημα, ευτυχώς, χωρίς περαιτέρω συνέπειες.

Με μέριμνα της Περιφέρειας και κατόπιν σχετικής μελέτης, κόπηκαν περί τα 40 κυπαρισσοειδή και από τον δήμο μας έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να συγκεντρωθούν και να απομακρυνθούν τα υπολείμματα για να ξαναδοθεί η οδός στην κυκλοφορία. Τα δέντρα αυτά βρίσκονταν αρκετά κοντά στο τοιχίο αντιστήριξης που υπάρχει΄΄.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο αντιδήμαρχος, ΄΄απ’ όσο γνωρίζουμε, οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο αναβάθμισης του Ιερού Προσκυνήματος, παράλληλα με την ανάπλασή του ενώ, κατόπιν μελέτης, θα φυτευτούν νέα δέντρα. Εμείς σαν δήμος είμαστε διατεθειμένοι να υποστηρίξουμε την όποια προσπάθεια, στο πλαίσιο ενίσχυσης του φυσικού περιβάλλοντος και αναβάθμισης του χώρου του Ιερού Προσκυνήματος΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr