background img
banner
banner

Με αρτοκλασία, ευχές και κεράσματα

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΥΚΗΣ ΕΟΡΤΑΣΕ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΆΓ. ΝΙΚΟΛΑΟ

Με λαμπρότητα, έτσι όπως αρμόζει στον προστάτη της παραλίας Αιγίου, γιόρτασε τον Άγιο Νικόλαο, ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αλυκής «Ο Άγιος Νικόλαος». Η ετήσια γιορτή του συλλόγου, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, παραμονή της γιορτής του Αγίου Νικολάου, στο γραφικό εκκλησάκι της παραλίας.

Την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ο Μέγας Εσπερινός ιερουργούντος του Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Μυλωνά, μέσα σε όμορφη ατμόσφαιρα που πραγματικά… καθήλωσε τον κόσμο που παραβρέθηκε, καθώς η κατάνυξη που επικρατούσε σε συνδυασμό με το όμορφο τοπίο της νυχτερινής Αλυκής, έδωσαν ένα “στίγμα” πολύ ιδιαίτερο. Ο κόσμος κατέκλυσε το μικρό εκκλησάκι και μέσα στον ναό αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία.

Στον εξωτερικό χώρο του ναού, είχε στηθεί ένα bazaar με αναμνηστικά ημερολόγια για το 2023, τα οποία με μία συμβολική τιμή μπορούσε να προμηθευτεί ο κάθε ένας που το επιθυμούσε, στηρίζοντας έτσι οικονομικά, τον τοπικό σύλλογο.

Λίγο αργότερα, σε κοντινό κατάστημα της περιοχής, μαζεύτηκαν όλοι οι φίλοι του συλλόγου, όπου παρατέθηκε κέρασμα, στο οποίο πολλά… συζητήθηκαν και πολλά… σχολιάστηκαν ενώ οι περισσότερες ευχές, όπως αποδείχθηκε τελικά, “στόχευαν” τον πρόεδρο του συλλόγου ο οποίος είχε την ονομαστική του εορτή.

Μιλώντας στo protionline.gr ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού – Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αλυκής «Ο Άγιος Νικόλαος» Νίκος Παπαδόπουλος, επισήμανε για τη γιορτή: ΄΄Τιμήσαμε τον πολιούχο μας, τον Άγιο Νικόλαο και γιορτάσαμε τον σύλλογό μας, όλοι μαζί, ύστερα από δυόμισι χρόνια ταλαιπωρίας λόγω κορωνοϊού. Πιστεύω ότι το απόλυτο μήνυμα της ημέρας, δεν είναι άλλο από το να μην ξαναζήσει η τοπική κοινωνία αλλά και όλος ο κόσμος, ανάλογες δυσκολίες όπως αυτή που ζήσαμε με τον covid ή όσες ζούμε τώρα, με τις οικονομικές συνθήκες και τις αυξήσεις των αγαθών. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που βρέθηκε στην εκκλησία και τίμησε με την παρουσία του την σημαντική αυτή, γιορτή της Ορθοδοξίας. Ένα επιπλέον ευχαριστώ, στις εξέχουσες προσωπικότητες που παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις, αλλά και στον απλό κόσμο. Συγχαρητήρια στους φίλους, τα μέλη και τους προέδρους δεκάδων συλλόγων που μας στήριξαν για μία χρονιά ακόμα. Χρόνια πολλά σε όλους και με υγεία, καλές γιορτές!΄΄.

Ποιοι παρέστησαν

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, ο εκπρόσωπος του υφυπουργού Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη Άρης Πατσόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Αιγιαλείας, Χρήστος Γούτος και η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βασιλική Ψυχράμη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Περικλής Παπαγιαννακόπουλος και Τάκης Τσερεντζούλιας, ο πρόεδρος της κοινότητας Αιγίου Γιώργος Γκιώνης αλλά και το μέλος Σωκράτης Μαυρίδης, ο α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Αρίστος Τηλιγάδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιαλείας Σταύρος Καραδημητρόπουλος, ο πρόεδρος της κοινότητας Πλατάνου Ανδρέας Ρεκούτης, η πρόεδρος της ΙΛΕΑ Βάνα Μπεντεβή, ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας Λάμπης Παπαδόπουλος και δεκάδες πρόεδροι συλλόγων και διαφόρων φορέων, αλλά και εκπρόσωποι της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.
Στη χθεσινή Θεία Λειτουργία, ενώ αρχικά η προσέλευση ήταν μεγάλη, η ξαφνική νεροποντή, χάλασε τα “σχέδια”, καθώς μέσα σε λίγη μόνο ώρα, ο κόσμος που στεκόταν εκτός, έφυγε προκειμένου να καλυφθεί από την βροχή.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr