background img
banner
banner

«Μπροστά» με Γιώργο Κουβαρά με στόχο το άνοιγμα μιας νέας σελίδας

ΓΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΔΥΣΚΟΛΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΙΔΙΟΣ – ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΚΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ Μ. ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

«Άνοιγμα στην νέα γενιά» επιφύλαξε η σύσκεψη μελών της Μαχητικής Προοδευτικής Συνεργασίας Της Αιγιάλειας, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, με τον έμπειρο Τάκη Παπακωνσταντινόπουλο να παραδίδει τη σκυτάλη στον σχετικά νέο, πολλά υποσχόμενο στα δημοτικά πράγματα, Γιώργο Κουβαρά. Η επιλογή του νέου επικεφαλής της παράταξης έγινε από τους συμμετέχοντες και ο κ. Κουβαράς χρίζεται αυτομάτως υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας, εκφράζοντας μία παράταξη που έχει να επιδείξει ξεκάθαρο και παρεμβατικό λόγο αυτά τα τέσσερα χρόνια υπόστασής της.

Παραμένει επικεφαλής ως το τέλος της θητείας του ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος

Στο δελτίο Τύπου της παράταξης, ως προς τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, επισημαίνονται τα εξής: ΄΄Έγινε απολογισμός της μέχρι τώρα παρουσίας της Κίνησης και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πορεία της Παράταξης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη του 2023. Εκτιμήθηκε ότι η παρουσία της παράταξης Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. εντός του δημοτικού συμβουλίου και εκτός με τη συμμετοχή της στους κοινωνικούς αγώνες ήταν πολύ θετική και δικαίωσε την εμπιστοσύνη του κόσμου σε αυτήν. Δημιουργούνται προϋποθέσεις η Παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Ο επικεφαλής της Παράταξης Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος, υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα ανανέωσης και του παραπέρα ανοίγματος της στην νέα γενιά πρότεινε τον νέο επιστήμονα, δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Κουβαρά που διακρίθηκε για την αγωνιστικότητα και τον καθαρό λόγο του να ηγηθεί της παράταξης στις εκλογές σαν υποψήφιος δήμαρχος. Η πρόταση έγινε αποδεκτή από το σώμα και ο Γιώργος Κουβαράς αναλαμβάνει αυτό τον σημαντικό ρόλο΄΄.

Ξεκαθαρίζεται ακόμη πως ΄΄ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος, τιμώντας την εμπιστοσύνη των δημοτών, παραμένει επικεφαλής της Παράταξης μέχρι τη λήξη της θητείας του και θα έχει ενεργό ρόλο στις εκλογές και μετά. Η Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας δίνει τον αγώνα κατά του παλιού και φθαρμένου που οδήγησε τον δήμο στο τέλμα την παρακμή που αναζητεί τρόπους να διατηρηθεί στην εξουσία με διάφορες μεταμφιέσεις. Η Παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α με το αγωνιστικό και φιλολαϊκό της πρόσωπο φιλοδοξεί να κερδίσει την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος και να ανοίξει νέα σελίδα στα δημοτικά πράγματα της Αιγιάλειας΄΄.

Γ. Κουβαράς: «Η νεολαία να βγει στο προσκήνιο…»

Ο ίδιος ο κ. Κουβαράς, σχολιάζοντας στο protionline.gr την ανάδειξή του ως επικεφαλής της παράταξης με την οποία μπήκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για πρώτη φορά το 2019, επισήμανε: ΄΄Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις φίλες και φίλους συναγωνιστές της παράταξης Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α που με ανέδειξαν επικεφαλής της παράταξης ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα άλλα και χαρά που όμως ισοσταθμίζεται από τις τεράστιες ευθύνες που φέρνει αυτός ο ρόλος. Ευθύνες τόσο για τα μεγάλα ζητήματα του Δήμου που είναι εδώ και ζητούν επιτακτικά απαντήσεις και μια άλλη εναλλακτική διαχείριση όσο και για την εκπροσώπηση χιλιάδων υποστηρικτών και φίλων της παράταξης με τεράστια συμβολή στους κοινωνικούς αγώνες, πείρα και γνώσεις που η ποιότητά τους προφανώς με ξεπερνά. Η πρόκληση αυτή έρχεται σε ένα περιβάλλον μιας ολόπλευρης επίθεσης του φιλελευθερισμού στις δυνάμεις της εργασίας, στις δομές Υγείας και Παιδείας, στη Δημοκρατία, στο περιβάλλον και το κοινωνικό κράτος, στις τέχνες και τον πολιτισμό, στους συνταξιούχους και την νεολαία και έχει εκφραστές μέσα στον Δήμο που πρέπει να ηττηθούν. Είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο, η νεολαία να βγει στο προσκήνιο και να διεκδικήσει όσα της στερούν και μαζί με τους πολίτες να προτάξουμε αναχώματα σε αυτή την πολιτική αλλά ταυτόχρονα να αναλάβουμε και το δύσκολο ρόλο της δημιουργίας. Απέναντι στην συρρίκνωση της Δημοκρατίας να προβάλουμε την επέκταση της σε όλους τους κοινωνικούς χώρους και τομείς, απέναντι στην υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών να προβάλλουμε την αναβάθμισή τους και την άρτια λειτουργία τους, απέναντι στον ατομικό δρόμο να προβάλλουμε την συλλογικότητα και την αλληλεγγύη, απέναντι στην διαπλοκή και αποστροφή από τα κοινά να προβάλλουμε την συμμετοχή και την παρουσία όλων, την πραγματική δύναμη δηλαδή των πολλών απέναντι στο κατεστημένο΄΄.

Επιπλέον, ανέφερε και τα εξής: ΄΄Με αυτές τις αρχές, ενωμένοι ως παράταξη, θα προσπαθήσουμε να σπάσουμε τον αντιδημοκρατικό νόμο στην πράξη που θέλει να αποκλείσει από τα Δημοτικά Συμβούλια τις ανεξάρτητες από κομματικούς μηχανισμούς παρατάξεις και να διεκδικήσουμε την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει το λιθαράκι κανενός για αυτό καλούμε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου να πάρουν μέρος σε μια παράταξη με πραγματική Δημοκρατία για την λήψη αποφάσεων σε όλα της τα όργανα και να επιχειρήσουμε μια μεγάλη αλλαγή στον Δήμο μας. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον επικεφαλής μας Τάκη Παπακωνσταντινόπουλο, έναν άνθρωπο βαθιά δημοκράτη με τεράστιες αξίες, πολιτική ωριμότητα και οξυδέρκεια, που δύσκολα συναντάς στις μέρες μας και όλα αυτά να συνδυάζονται με απίστευτη ταπεινότητα. Για εμένα προσωπικά αποτελεί μια πραγματική πηγή έμπνευσης και αυτές τις αξίες θα προσπαθήσω να έχω στο μυαλό μου όχι μόνο στην εμπλοκή μου με τα κοινά αλλά σε όλη μου την ζωή΄΄.

Για «συντηρητική ανάθεση και διαχείριση εξουσίας» έκανε λόγο η Μαρία Ιατροπούλου

Εν τω μεταξύ, η δημοτική σύμβουλος, μέλος της παράταξης Μαρία Ιατροπούλου αμφισβήτησε τη νομιμότητα της διαδικασίας ανάδειξης του κ. Κουβαρά ως επικεφαλής, κάνοντας μάλιστα λόγο για «συντηρητική ανάθεση και διαχείριση εξουσίας», άποψη που την οδήγησε στην απόφασή της να ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη. Δείτε εδώ τη δήλωση ανεξαρτητοποίησής της που απέστειλε στην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.

Τ. Παπακωνσταντινόπουλος: ΄΄Η πρότασή μου υιοθετήθηκε και εκτιμήθηκε ότι εξυπηρετεί τον στόχο της ανανέωσης΄΄

Το protionline.gr ζήτησε από τον κ. Παπακωνσταντινόπουλο να σχολιάσει τα όσα ανέφερε η κ. Ιατροπούλου κι αυτός από την πλευρά του, ανέφερε: ΄΄Η παράταξη M.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α όπως το έχει δείξει μέχρι τώρα, είναι μια δημοκρατική, προοδευτική παράταξη και τα πρόσωπα που την εκπροσωπούν έχουν δώσει εξετάσεις στην κοινωνία για την δημοκρατικότητά τους και έχουν την αποδοχή της. Με γνώμονα τις δημοκρατικές ευαισθησίες της, προχώρησε σε σύσκεψη των πιο ενεργών μελών και στελεχών της και συζήτησε για την τακτική στις αυτοδιοικητικές εκλογές και το πρόσωπο που θα την εκπροσωπήσει σαν υποψήφιος δήμαρχος. Η πρότασή μου και όχι απόφαση που επιβλήθηκε εκ των άνω, το τονίζω ιδιαίτερα, για τον Γιώργο Κουβαρά υιοθετήθηκε από τους συμμετέχοντες σαν πολύ χρήσιμη που εκτός των άλλων εξυπηρετεί και τον στόχο ανανέωσης της παράταξης. Ο Γιώργος Κουβαράς, εκπρόσωπος της νέας γενιάς, έδειξε άριστα δείγματα γραφής στην μέχρι τώρα πορεία του στα δημοτικά δρώμενα΄΄.

΄΄Η Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία της Αιγιάλειας, με παρακαταθήκη τη σημαντική παρουσία της εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου στο πλευρό του δημότη που καταληστεύεται από την άγρια φορολογία, κάνει ένα νέο άλμα για την ανατροπή αυτής της γκρίζας πραγματικότητας. Απευθύνεται στην κοινωνία και ιδιαίτερα στην νεολαία που ένα μεγάλο μέρος της αδιαφορεί για συμμετοχή στα κοινά και την καλεί να συστρατευτεί μαζί της για μια άλλη φιλολαϊκή και αναπτυξιακή πολιτική που έχει ανάγκη ο δήμος της Αιγιάλειας΄΄, πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντινόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr