background img
banner
banner

Νέο Δ.Σ. στο Παράρτημα Αιγιαλείας της ΠΕΑΕΑ

Αρχαιρεσίες στο Παράρτημα Αιγιάλειας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, πραγματοποιήθηκαν στις 13 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια των οποίων εκλέχθηκαν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, Εξελεγκτική Επιτροπή και οι Αντιπρόσωποι για το Πανελλαδικό Συνέδριο της Π.Ε.Α.Ε.Α- Δ.Σ.Ε.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε στις 6/12/2022 σε σώμα όπως παρακάτω: Πρόεδρος: Χελάκης Αθανάσιος, αντιπρόεδρος: Καρανικόλας Κώστας, γεν. γραμματέας: Ακαρέπης Φίλιππος, ταμίας: Μεϊντανά Χριστίνα, μέλη: Κατσιδήμας Ξενοφώντας, Μηλιώρης Κώστας, Παπαλεωνιδόπουλος Αθανάσιος.

Προώθηση του υπομνήματος

Στην πρώτη του συνεδρίαση το νέο Δ.Σ. συζήτησε να επιδιωχθεί συνάντηση – συζήτηση με τον δήμαρχο Αιγιαλείας στη βάση του υπομνήματος που είχε κατατεθεί και το Νοέμβρη του 2019.
Το περιεχόμενό του είναι το ακόλουθο: «α) Στην υπό ανάπλαση Πλατεία Αγίας Λαύρας το υπάρχον ΜΝΗΜΕΙΟ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ να τοποθετηθεί σε νέα περίοπτη θέση με μικρό κήπο γύρω-γύρω ώστε να είναι ορατό και σεβαστό από τους περιπατητές της Πλατείας. β) Να παραχωρηθεί από τον δήμο μια μεγάλη δημοτική αίθουσα για να στεγαστεί το ΜΟΥΣΕΙΟ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ώστε να συγκεντρωθούν εκεί όλα τα διάσπαρτα υλικά, ντοκουμέντα, φωτογραφίες κ.λπ. Να μπορούν να το επισκέπτονται σχολεία, σύλλογοι και απλοί πολίτες ώστε να μαθαίνει και να διδάσκεται η σημερινή νεολαία για το έπος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. γ) Να μετονομαστεί η οδός Βασιλέως Κωνσταντίνου σε οδό ΣΤΑΘΟΥΛΑΣ ΚΑΣΤΙΔΗΜΑ προς τιμή της ηρωίδας αγωνίστριας από την Κουνινά που καταδικάστηκε σε θάνατο από τα στρατοδικεία του εμφυλίου πολέμου και εκτελέστηκε σε ηλικία 19 ετών.

Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν, ότι η υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων μας δεν έχει παρά ελάχιστο κόστος, αναμένουμε τη δρομολόγηση της υλοποίησης των, ώστε η πολιτεία να αποδώσει την οφειλόμενη τιμή και μνήμη στο μεγάλο έπος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr