background img
banner
banner

Ο “βασιλιάς” της ζήτησης η πατάτα

ΑΜΕΙΩΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΞΙ ΩΡΕΣ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Τα ίδια δεδομένα, με αυτά της αγοράς του Αιγίου, παρατηρήθηκαν στην υπαίθρια λαϊκή αγορά της πόλης το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ, “υποδέχθηκε” πλήθος κόσμου επί 6 σερί ώρες με την κίνηση να αυξάνεται συνεχώς μέχρι αργά το μεσημέρι.

Μιλώντας στo protionline.gr ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πωλητών Οπωροκηπευτικών και Φρούτων της Υπαίθριας Αγοράς Αιγίου Οδυσσέας Κανελλόπουλος και σχολιάζοντας την κίνηση της αγοράς, την προτελευταία ημέρα λειτουργίας της για το ‘22, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Η λαϊκή αγορά κινήθηκε αρκετά καλά και αυτό που παρατηρήθηκε από όλους τους παραγωγούς, ήταν ότι οι Αιγιαλείς που ζουν σε χωριά ή την περιφέρεια, προτίμησαν την αγορά μας και ψώνισαν για το γιορτινό τους τραπέζι”. Να σημειωθεί ότι, η πατάτα αποδείχθηκε ο “βασιλιάς” της ζήτησης στα οπωροκηπευτικά προϊόντα, ενώ μεγάλη προτίμηση είχαν και τα αγαθά που γίνονται σαλάτα, δηλαδή τα μαρούλια, τα μπρόκολα και το λάχανο. “Οι τιμές των εμπόρων ήταν πάρα πολύ ικανοποιητικές στο σύνολο των πάγκων και είμαστε υπερήφανοι που μπορέσαμε σαν επαγγελματίες, να ισορροπήσουμε τις τιμές σε λογικά πλαίσια. Το κόστος των προϊόντων ήταν προσιτό, ώστε να μπορεί ο καταναλωτής να αγοράσει όσα χρειάζεται δίχως να ξοδέψει μία μικρή “περιουσία”. Εύχομαι η αγορά να κινηθεί έτσι και τις επόμενες εβδομάδες. Και στην τελευταία λαϊκή του χρόνου, θα υπάρξουν πρώτης ποιότητας αγαθά και σε πολύ καλές τιμές” τόνισε στο protionline.gr ο αντιπρόεδρος κ. Κανελλόπουλος.

Οι τιμές στην υπαίθρια αγορά ήταν αρκετά καλές κατά γενική ομολογία και ο κόσμος έδειξε αρκετό ενδιαφέρον, με τις πατάτες να κυμαίνονται στα 0,80 ευρώ το κιλό, τα μήλα περίπου στα 0,50 ευρώ το κιλό και ανάλογα την ποικιλία τους, τα αχλάδια ήταν στο 1,5 ευρώ, τα κρεμμύδια είχαν ένα ευρώ το κιλό τα μανταρίνια στο μισό ευρώ, ενώ τα κολοκυθάκια και οι ντομάτες κυμάνθηκαν από 08 έως 120 αναλόγως την πίτα την ποικιλία. Τέλος, τα ξινόμηλα ήταν στα 0,80, ενώ τα κουνουπίδια και τα μπρόκολα δεν ξεπερνούσαν το 1 ευρώ, τιμή που θεωρήθηκε αρκετά καλή σε σχέση με τα καταστήματα οπωροκηπευτικών προϊόντων ατο εμπορικό κέντρο της πόλης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr